Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 13. oktober 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušč...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je pripetila na parkirnem prostoru pred lokalom Pit Stop. Lastnik poškodovanega vozila je voznika, ki je trčil v njegovo vozilo in s kraja odpeljal videl, fotografiral. Zoper pobeglega voznika sledi odločba o prekršku.

V soboto zvečer smo na prehodu za pešce pri Stari Nami na Kidričevi cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške in voznika osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je trčil v peško na prehodu za pešce in s kraja odpeljal. Peška je utrpela poškodbo kolena. Pobeglo vozilo smo naslednji dan izsledili v Velenju in opravili ogled ter zaslišali voznika. Sledi odločba o prekršku. 

V nedeljo ob 19.40 uri nas je skrbna voznica obvestila, da je v bližini bencinskega servisa Petrol v smeri Celja opazila voznika, kateri je kazal očitne znake vožnje pod vplivom alkohola. Naša patrulja je izvedla postopek z njim in ugotovila, da je vozil pod vplivom alkohola. Odklonil je tudi strokovni pregled odvzema krvi. Zanj bomo podali obdolžilni predlog. 

V tem tednu izvajamo poostren nadzor nad najbolj ranljivo skupino v prometu pešci. Še vedno beležimo veliko kršitev pešcev pri prečkanjih vozišča kar povzroča neposredno nevarnost ravno zanje. Opozorilo velja pešcem kot tudi voznikom v tem času predvsem v jutranjih in večernih urah, ko je vidljivost zmanjšana.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek okoli 11. ure je naša patrulja ukrepala pred trgovino Lidl, kjer je bil moteč berač, ki je nadlegoval obiskovalce trgovine. Pri njem je patrulja ugotovila kršitev po Zakonu o tujcih in ga oglobila za prekršek.

KRIMINALITETA:

V sredo popoldan smo v Silovi obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je v lastniškem gozdu poškodoval in porezal 60 malih smrečk. Nastala je materialna škoda za okoli 300 evrov. Za storilcem še poizvedujemo.

V četrtek popoldan smo obravnavali Tatvino alpinistične bunde v trgovini Iglu sport v Velenju. Z dejanjem je predrzni storilec oškodoval trgovino za 329,99 eur. Za storilcem poizvedujemo in hkrati opozarjamo trgovine s podobno opremo na pozornost. 

V četrtek zvečer smo obravnavali Tatvino goriva iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano v Bevčah. Neznani storilec je odtujil cca 250 litrov plinskega olja in lastnika oškodoval za okoli 250 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V petek okoli 13. ure smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Ravnah pri Šoštanju. Neznani storilec je skozi vrata balkona skušal vlomiti v notranjost vendar mu ni uspelo. Vsekakor velja pozornost na sumljive osebe v naseljih stanovanjskih hiš tudi v času popoldneva.

V soboto popoldan smo obravnavali Tatvino v trgovini Lidl, kjer je varnostnik zalotil storilca pri Tatvini usnjenega pasu. Zoper storilca je trgovina zahtevala kazenski pregon in ga bomo ovadili. 

V soboto ob 18.30 uri smo posredovali na igrišču v Šaleku, kjer so se sprli otroci in začeli prerivati. Eden od otrok je utrpel lažjo poškodbo od brce v mezinec. Na igrišče je kasneje prišel tudi oče enega od otrok in otrokom zagrozil z maščevanjem. Zbrali smo obvestila od otrok in staršev in bomo ukrepali za Kaznivo dejanje Protipravnega ravnanja.

V nedeljo ob 19.15 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolšici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata in vstopil v notranjost. Iz notranjosti je odtujil večje število ročnih ur, zlatnino v vrednosti 5.000 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek ob 20. uri je na enoto prišel občan iz Vojkove ceste in povedal, da je nekdo iz njegove torbice, ki jo je imel na kolesu na hodniku stanovanjskega bloka odtujil gotovino v višini 350 eur. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Družba

Na dogodku Stopimo skupaj v svet vrtnic obiskovalci preživeli čudovit večer #foto

Včeraj, 3. februarja ob 18.00 uri so obiskovalci vstopili v čudoviti svet vrtnic, kjer so jih razvajali tudi s kozarcem penine, sladkim presenečenjem in darilom za domov....
Šport

Benjamin Mešanović na 51. evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 v Gruziji zasedel 9. mesto

Karate klub Velenje je na tekmovanje Tbilisiju, glavnem mestu Gruzije, poslal tudi enega izmed svojih perspektivnih karateistov....
Družba

Zavod za turizem na Mednarodnem turističnem sejmu v Beogradu predstavlja Šaleško dolino

Mednarodni turistični sejem, se je pričel včeraj, 22. februarja in bo trajal vse do nedelje, 25. februarja 2024....
Kronika

Danes ponoči se je v Velenju zgodil vlom v prodajalno

Iz Policijske uprave Celje so nas obvestili, da je ponoči prišlo do vloma v prodajalno v Velenju....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023