Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. april 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek je na policijo poklical občan, ki je povedal, da ga je na Konovem napadla starejša gospa. Policisti so ugotovili, da je prijavitelja napadla gospa, ki ji ni bilo všeč, da se je z avtomobilom vozil po njeni soseski. Policisti so napadalki izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Nekaj pred triindvajseto uro je na policijo poklical varnostnik iz podjetja Gorenje, kjer so imeli težave z delavcem, ki je v službi pijan razgrajal. Ker se je to dogajalo na delovnem mestu in so za vse poskrbeli varnostniki, ki so zaposlenega odstranili z delovnega mesta, so policisti dogodek le zabeležili v poročilo.

PETEK

V petek je k nam poklical občan, ki je povedal, da ga je dan pred tem, napadel sosed, ki je nanj vpil. Policisti so napisali izjavo prijavitelja, vse skupaj pa bodo predali prekrškovnemu organu policije, ki bo odločal o okoliščinah prekrška in višini globe za prekršek. 

Nekaj minut pred poldnem, je varnostnik iz trgovine na Štrbenkovi ulici v Velenju, policijo obvestil o tatvini. Policisti so ugotovili, da je bila pri tatvini kave zalotena stranka, ki jo je varnostnik na kraju zadržal do prihoda policije. Policisti so po vseh zbranih obvestilih, zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine, na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Da ste pri raznih prodajah in sklepanjih pogodb s fizičnimi osebami še posebej previdni, priča naslednji dogodek, ki smo ga zabeležili okoli trinajste ure, ko sta na policijsko postajo Velenje prišla mož in njegova žena, ki sta policistu povedala, da sta se s tremi osebami, nekje v mestu, dogovorila za prodajo traktorja in kombajna, ti pa so ju ogoljufali tako, da so jima s prikazovanjem neresničnih okoliščin vzeli 30.000 evrov gotovine. Policija je kmalu po prijavi pridržala enega od goljufov, kmalu za tem pa še enega. Po opravljenih preiskavah in zbranih obvestilih bo na tožilstvo poslana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije. 

Ob treh popoldan je na OKC poklical občan, ki je povedal, da sta mu grozila soseda, ki sta mu obljubila, da ga bosta ponoči zaklala. Policisti so zbrali vsa obvestila in bodo s kazensko ovadbo o kaznivem dejanju Grožnje obvestili državno tožilstvo. 

Ob 18. uri nas je zdravnik iz ZD Velenje obvestil, da so oskrbeli občanko, ki je padla s kolesom in se poškodovala. Policisti so ugotovili, da je kolesarka padla v Šoštanju in se lažje poškodovala po glavi. Zaradi neprilagojene hitrosti bo prekrškovni organ odločal o višini globe za prekršek. 

Še eno tatvino artiklov smo obravnavali nekaj minut do dvajsete. Tokrat si je občan brez plačila, hotel prilastiti, prehrambne izdelke, oškodovano podjetje pa zanj ni zahtevalo pregona za storjeno kaznivo dejanje. O tem kar se je zgodilo smo obvestili državnega tožilca s poročilom. 

Ob 21.16 uri smo v Vinski gori ugotavljali zakaj je prišlo do požara v kurilnici. Ugotovili smo, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi na grelniku vode v kurilnici. Za požar so poskrbeli gasilci, nastala pa je materialna škoda v višini okoli 5.000 evrov.

Na Goriški cesti smo občanu, ki je pol ure po polnoči, z glasno glasbo motil sosede, izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Dopoldan je na OKC poklical občan, ki je povedal, da mu je neznanec pripeljal več granat, ki jih je našel pri pospravljanju stare hiše. Granate je odnesel zbiratelju starega orožja, ki je granate odnesel v gozd. Ko so policisti ugotovili, da gre za več granat z vžigalniki so kraj zavarovali do prihoda strokovnjakov, ki so usposobljeni za ravnanje z nevarnimi predmeti te vrste. Policisti so po zbranih obvestilih ugotovili, da gre za sum storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, saj bi tisti, ki je našel granate moral le te pustiti pri miru in takoj obvestiti policijo oziroma poklicati na številko 112. Še enkrat opozarjamo vse, ki imate opravka s predmeti, ki bi lahko bili nevarni, bodisi granate ali podobna neeksplodirana sredstva, da jih pustite pri miru in o tem takoj obvestite policijo ali pa pokličete na številko 112. 

Ob 13.05 je prvo pomoč v ZD Velenje poiskal kolesar, ki je padel s kolesom in se lažje telesno poškodoval. Zaradi neprilagojene hitrosti bo o višini globe odločal prekrškovni organ. 

Obravnavali smo še kaznivo dejanje grožnje in nesrečo pri delu, ko se je občan poškodoval pri delu v gozdu, zatem pa smo ob 21.35 uri ugotavljali zakaj je neznani moški vpil na žensko povrhu pa ji je zagrozil še, da ji bo prerezal vse štiri pnevmatike na vozilu. Po zbranih obvestilih bo o prekršku odločal prekrškovni organ. 

Ukrep prepovedi približevanja smo tokrat izrekli ob 22.09 uri v Šaleku, kjer je sin žalil in se nespodobno vedel do svoje mame. Tudi v tem primeru bo o prekršku odločil prekrškovni organ. Ob 23.13 uri smo izrekli še en ukrep prepovedi približevanja. Tokrat nasilnemu moškemu, ki je bil nasilen do svoje partnerke. Zaradi nasilnega vedenja in suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini bomo zanj spisali kazensko ovadbo, ki jo bomo poslali državnemu tožilcu.

NEDELJA

V nedeljo je bil precej pester dan. Nekaj pred deseto dopoldan je občanka prijavila, da pogreša moža, ki je po sporu odšel od doma. Po enournem iskanju so policisti moža našli, mu nudili prvo pomoč potem pa so ga oskrbeli reševalci. O dogajanju bomo obvestili državnega tožilca.

Tekom dneva smo obravnavali še poskus vloma v čebelnjak, poskus vloma v brunarico na Ljubljanski cesti, v Florjanu smo obravnavali tatvino hlodovine in tatvino električnega kolesa sistema MOV.

Otroci se spet vračajo v šolske klopi. Vse voznike opozarjamo, da bodo pri šolah in na mestih kjer lahko pričakujejo otroke še posebej pozorni. Zmanjšajte hitrost, ne uporabljajte mobilne telefone med vožnjo in bodite pozorni na dogajanje na cesti. Pričakujte nepričakovano in za volan ne sedajte razburjeni, utrujeni in pod vplivom kakršnih koli substanc, ki vplivajo na vašo zbranost. Policisti bodo v teh dneh poostreno izvajali kontrole psiho fizičnega stanja voznikov in bodo še bolj strogi, do kršiteljev povratnikov in tistih, ki radi vozite hitreje.

Več novic

Družba

Jutri zaznamujemo 90. rojstni dan častnega občana Velenja, dr. Matjaža Kmecla

Jutri 90 let praznuje dr. Matjaž Kmecl častni občan Mestne občine Velenje. V znak spoštovanja je Mestna občina Velenje, pri Vili Bianci zasadila vrtnice, ki jih je sam požlahtnil -...
Utrinki

Dijakinja Glasbene šole FKK Velenje blestela na 13. mednarodnem tekmovanju Ivana Rijavca #utrinki

Pretekli vikend, 03. in 04. februarja, je v Rogaški slatini potekalo 13. mednarodno tekmovanje Ivana Rijavca za pianiste. ...
Šport

Slovenska reprezentanca morala priznati premoč aktualnim prvakinjam iz Francije

Danes, 29. februarja, se je v Rdeči dvorani odvijala težko pričakovana rokometna tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo med Slovenijo in Francijo....
Gospodarstvo

20 tisoč evrov več sredstev za sofinanciranje socialnih in zdravstvenih programov/projektov

Za sofinanciranje socialnih in zdravstvenih programov in/ali projektov v letu 2024 namenjajo 50.000 evrov oz. 20.000 evrov več kot v letu 2023. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023