Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. november 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V petek smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznana voznica je z osebnim avtomobilom mazda, v Lokovici trčila v vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti, pri tem pa se ni ustavila, da bi si izmenjala podatke. Voznico še iščemo.

Okoli 20. ure v petek, smo bili obveščeni, da se je na avtobusnem postajališču Velenje, voznik osebnega avtomobila zaletel v policijsko vozilo v katerem sta bila dva policista. Ugotovili smo, da je bil voznik pod vplivom alkohola, zanj pa bomo zaradi nevarne vožnje na tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

V nedeljo smo vozniku osebnega avtomobila, zasegli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. 


JAVNI RED IN MIR:

V petek smo bili obveščeni, da na Šaleški cesti pred Loterijo, neznanec masturbira, kar naj bi se zgodilo že drugič ta teden. Neznanec je pred prihodom policije s kraja že odšel, policisti pa so ugotovili, da je šlo za moškega starega okoli 60 let. V primeru, da ga bomo izsledili bomo zanj uvedli postopek o prekršku.

V soboto je naš stari znanec najprej ozmerjal in pljunil občana, kasneje je nekomu grozil, na koncu pa je še razgrajal. Izdali smo mu plačilne naloge. Kasneje smo obravnavali še preglasno glasbo na Kidričevi cesti, kršitev javnega reda in miru, ko smo morali do streznitve pridržati mlajšo žensko in še eno preglasno glasbo na Kardeljevem trgu. 

V nedeljo smo prejeli nenavadno obvestilo od tujih varnostnih organov, ki so nas obvestili, da so prejeli SMS s klicem na pomoč iz območja Švedske, zraven pa so bile koordinate, ki so kazale, da je pošiljatelj na območju Zavoden. Policisti so se odpeljali na kraj kjer so ugotovili, da je občan preizkušal novo uro ter, da z njim k sreči ni bilo nič narobe.


KRIMINALITETA:

V četrtek smo zasegli tri bankovce, za katera je obstajal sum, da so ponarejeni. Bankovce smo poslali na analizo. Ugotovili smo, da so bili bankovci vnovčeni v Velenju in Šoštanju. Zasegli smo tudi mlinček in delce zelene posušene rastline za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. 

Neznanec je pred šolskim centrom Velenje ukradel moško gorsko kolo znamke Scott in oškodoval lastnika za 500 EUR.

Trije občani pa si v četrtek niso mogli misliti, da jim bo napačno prečkanje ceste hudo pokvarilo načrte, saj sta jih ustavila policista, ki sta ugotovila, da imajo pri sebi več izdelkov, ki izhajajo iz kaznivih dejanj tatvin, ki so bile storjene v več trgovinah po Velenju.

Obravnavali smo še poskus vlom v kavarno Lucifer, kjer pa storilec ni ukradel ničesar.

V petek je k nam prišla občanka, ki je povedala, da ji je nekdo ukradel 50 EUR gotovine. Policisti so ugotovili, da je neznanec na OŠ Antona Aškerca, občanki ukradel denar iz denarnice, ki jo je imela v kabinetu šole. 

Zasegli smo še en ponarejen bankovec in cigareto z neznano posušeno rastlino, za katero smo sumili, da gre za prepovedano drogo. 

Tudi nedelja je bila precej pestra in sicer je k nam prišel občan, ki je povedal, da so mu ukradli mobilni telefon, v Topolšici je hotel občan storiti samomor, pa mu je to preprečila žena, na Goriški cesti je neznanec ukradel zaklenjeno kolo, v Šoštanju pa je občan padel v nezavarovan jašek in se poškodoval. Na Kosovelovi cesti je občan doma popival, kar nebi bilo nič narobe, če nebi bil lovec in z orožjem grozil očetu. Policisti so mu orožje zasegli.

To je le del izbranih dogodkov, ki smo jih v preteklem tednu obravnavali na policijski postaji v Velenju. Želimo vam, miren teden, da bo tovrstnih dogodkov čim manj, hkrati pa vas pozivamo, da pazite nase in na svoje premoženje ter ste tolerantni in solidarni do soljudi.

Več novic

Družba

V Topolšici se bo v četrtek odvijala proslava ob dnevu zmage

Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj in Krajevna skupnost Topolšica že vrsto let organizirajo glavno prireditev ob dnevu zmage, ki bo letos potekala v četrtek, 9. maja, ob 18. uri v...
Šport

Mlajše osice osvojile novo zmago, tokrat proti ekipi iz Ivančne Gorice

Mlajše selekcij Rokometnega kluba Gorenje Velenje ponovno navdušile na igrišču....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Če še vedno razmišljate, kako bi si popestrili prihajajoči vikend, smo za vas pripravili izbor vrhunskih dogodkov, ki vam bodo zagotovo polepšali dneve. Ne glede na to, ali vas navdušuje...
Družba

Velenjska plaža bogatejša za Photolandio, ki ponuja kar 12 točk za ustvarjanje čarobnih spominov

Ko termometer preseže pričakovanja, Velenjska plaža postane ena izmed obveznih destinacij za uživanje v sončnih dneh....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023