PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. januar 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek je na policijski postaji v Velenju, občanka prijavila tatvino predmetov iz vozila, ki ga je pustila odklenjenega na parkirnem prostoru na Partizanski cesti v Velenju. Neznanec je občanko oškodoval za okoli 250 evrov, hkrati pa se je občanka naučila, da je potrebno vozilo zakleniti, vrednih predmetov pa v vozilih ne puščamo na vidnih mestih.

PETEK

V petek smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Šoštanju, kjer oškodovanec ni zahteval kazenskega pregona za storilca in tatvino alkoholnih pijač v trgovini na Cesti Simona Blatnika v Velenju.

Okoli treh popoldan se je na Jenkovi v Velenju soseda do sosede vedla nesramno. Policisti so ugotovili vse okoliščine, o prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

SOBOTA

V soboto dopoldan so nas iz trgovine v Šoštanju obvestili o tatvini artiklov. Policisti so ugotovili, da sta neznani moški in ženska vzela škatlo s prehrambenimi izdelki v vrednosti za 715 evrov. Trgovka, ki je to videla je stekla za njima, neznanca pa sta med begom škatlo odvrgla, vso dogajanje pa je zabeležil video nadzorni sistem, ki je policistom olajšal delo pri ugotavljanju vseh okoliščin. Ko bodo policisti zbrali vsa obvestila in dokaze bodo o tem obvestili držano tožilstvo. 

NEDELJA

V nedeljo sta na Policijsko postajo Velenje prišli dve osebi in sicer ena iz Dobrne in ena iz Ptuja. Policisti so ugotovili, da sta prišla, ker sta hotela prijaviti tasta in taščo, zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, saj naj bi se družila s sosedi. Policisti so njuni izjavi napisali, o prekršku tasta in tašče, pa bo odločil prekrškovni organ. Poleg tega so policisti prijaviteljema zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog. 

Nekaj minut čez drugo uro popoldan so policisti občanu na Tavčarjevi cesti v Velenju zasegli posušeno rastlino za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo prekrškovni organ odločil o prekršku.

Za konec:

Meteorologi za ta teden napovedujejo mrzle dni in zato vse voznike opozarjamo, da bodo ceste še posebej nevarne. Spolzke in poledenele. Prilagodite hitrost, na pot se podajte nekoliko prej kot po navadi, vozite strpno in z »glavo«. Vse pešce opozarjamo, da nosijo svetla oblačila in če je le mogoče odsevna telesa, s katerimi bodo svojo vidnost še povečali, da jih bodo tako vozniki pravočasno opazili. Vozniki ne uporabljajte mobilnih telefonov med vožnjo, pešci pa prav tako mobilne telefone raje pospravite in bodite pozorni na promet okoli sebe.

Za vse voznike, ki pa jih bo pot peljala skozi Šoštanj, pa je Zoran Stojko, vodja policijskega okoliša v Šoštanju, pripravil naslednji prispevek:

Spremenjen prometni režim v Šoštanju

Ob zaključku obnove Glavnega trga v Šoštanju, se je spremenil tudi prometni režim. V križišču Ceste talcev in Primorske ceste je sedaj s prometno signalizacijo označena Cona 20. Policisti v zadnjem času prejemamo pritožbe krajanov nad obnašanjem voznikov osebnih vozil, ki ne spoštujejo določil prometne signalizacije. Ob tem ne bo odveč, da voznike na tem območju opomnimo na objavo Občine Šoštanj, ki je na svoji spletni strani objavila obvestilo, kaj pomeni Cona 20.

Skupni prometni prostor je javni prostor oziroma prometna površina, na primer ulica ali trg, kjer ni delitve glede na različne uporabnike prostora oziroma motorizirane in ne motorizirane udeležence v prometu, na primer na vozne pasove in pločnike, temveč vsi udeleženci souporabljajo vso površino, pri čemer imajo pešci prednost.

V ureditvi po konceptu skupnega prometnega prostora prometne površine ne polni raznovrstna prometna signalizacija, temveč zgolj enakopravni uporabniki tega območja. Namesto označb, ki določajo, kje lahko pelje motorizirano vozilo, kje kolesar in kje lahko hodi pešec, imajo vsi prosto izbiro, kako se bodo gibali. Vodila so torej enakopravnost, svoboda in spoštovanje – ki vodijo do višje kakovosti življenja v urbanem okolju, večje varnosti in izboljšanja prometne kulture vseh udeležencev.

Koncept skupnega prometnega prostora se delno prekriva s pojmom območja umirjenega prometa, vendar je pri skupnem prometnem prostoru poudarek na souporabi skupne površine in odsotnosti prometnih znakov in delitev prostora glede na različne uporabnike, kar ni nujno lastnost vseh območij umirjenega prometa. Izraz je ustreznica angleškega izraza »shared space«.

Več novic

Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Obvestila

Komunalno podjetje Velenje sporoča: Interventna oskrba s pitno vodo na območju Lepe njive ni več potrebna

Vse uporabnike obceščamo, da je za območje Lepe Njive ukrep interventne oskrbe s pitno vodo odpravljen. ...
Turizem

Brezplačno drsanje za vse ponovno na voljo v Velenju

V soboto, 25. novembra, od 9. ure dalje vabljeni na drsanje v Sončni park, kjer lahko brezplačno prosto drsate na 800 m² ledenih površin. Na drsališču si je mogoče za...
Družba

Dobrodelni koncert Uroš Perić Tria: Noč glasbene solidarnosti za Catjino družino

V torek 31. oktobra se bo v Velenju v Max klubu zgodil dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo v celoti šel h Catji in njenemu sinu....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023