Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 10. avgust 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek smo iz Šoštanja prejeli pisno prijavo o nepravilno parkiranih vozilih na mestu, ki je namenjeno električnem polnjenju vozil. Opravili smo kontrolo parkirnih mest in ugotovili, da sta dejansko tam parkirani dve vozili, ki nimata električnega pogona. Obema smo izdali plačilni nalog.

V četrtek ob 20.45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Velikem vrhu. Voznik osebnega avtomobila je na cesti zgrešil pot proti domu in obračal vozilo pri tem pa zapeljal s ceste ter trčil v drevo. Pri preizkusu z alkotestom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat alkotesta 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zanj bomo podali obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 13.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila vozniku motornega kolesa v krožnem prometu v smeri proti Šoštanju. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčil v robnik in padel po vozišču. Utrpel je hude telesne poškodbe. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek ob 3.50 uri smo ukrepali na Vojkovi cesti št. 12, kjer je imel stanovalec glasno glasbo in motil sosede. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V soboto ob 20.15 uri se je na naši enoti zglasila občanka in na izjavo priče podala izjavo o nedostojnem vedenju neznanega moškega, ki je uporabljal vozilo znamke Renault Clio. Preko evidenc smo ugotovili kdo je lastnik vozila in kršitelj in bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V nedeljo ob 9. uri nas je poklicala občanka in povedala, da jo je v lokalu Pit Stop verbalno napadel in grozil neznanec, kateri je še zmeraj v lokalu. Naši policisti so ga izsledili in mu izdali plačilni nalog za nespodobno vedenje po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo ob 20.20 uri je bil na Šaleški cesti v Velenju kontroliran občan, kateremu je bil pri postopku zasežen bel kristalni prah za katerega smo sumili, da je prepovedana droga. Po analizi v primeru pozitivnih rezultatov bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V ponedeljek smo posredovali na Cankarjevi cesti, kjer je občan stanovanjskega bloka kršil javni red in mir s tem, da je vstopil v prostore tamkajšnje slaščičarne in se nespodobno vedel do delavke. Zanj sledi prekrškovni postopek.

V ponedeljek zvečer smo posredovali na Kidričevi cesti, kjer sta se sprli občanki in si izmenjali nekaj žaljivk. Obema je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V četrtek ob 9.15 uri se je na enoti oglasila občanka in povedala, da je je bila pri prodaji čevljev preko spleta ogoljufana za 351 EUR. Po zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

V petek ob 13.40 uri je na enoto prišla občanka in naznanila prekršek z izrečenimi grožnjami preko telefona. Zbrali smo obvestila in bomo zoper kršitelja podali odločbo o prekršku.

V soboto ob 12.50 uri nas je občanka obvestila, da ji je neznani storilec v času ene ure na parkirišču pred trgovino Tuš v Šoštanju poškodoval zadnje steklo na vozilu. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek v dopoldanskem času nam je oškodovanka iz Ljubljanske ceste v Velenju obvestila, da ji je neznani storilec preko noči odtujil gorsko kolo znamke Lombardo v vrednosti okoli 400 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek zvečer smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v družini, v Šoštanju. Tam je prišlo do spora zaradi ločitvenega postopka med partnerjema, pri katerem je mož ozmerjal ženo in razbil telefon. Po zbranih obvestilih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, prav tako je bil uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Več novic

Obvestila

Predvidoma do konca maja cesta Pusti potok v Velunjskem grabnu občasno zaprta

Začeli so s sanacijo plazu na cesti Pusti potok v Velunjskem grabnu v Krajevni skupnosti Plešivec. V okviru del bodo izvedli kamniti zložbi in rekonstruirali obstoječe vozišče. Zaradi del bo...
Družba

18. maja bo tudi Velenje obiskala Slovenska bakla

V soboto, 18. maja, v Velenju pričakujemo Slovensko baklo....
Gospodarstvo

V četrtek se je v prijetnem ambientu s pogledom na Velenjsko jezero odvijal Sedmi Poslovni Espresso

V četrtek. 09. maja, je v idiličnem ambientu Wunder Beach Bara potekal sedmi poslovni Espresso, kjer se je predstavilo podjetje podjetje Big Bang Energija....
Družba

V Topolšici včeraj potekalo tradicionalno pionirsko gasilsko tekmovanje

Na krajevnem prazniku v Topolšici vsako leto gasilci pripravijo tradicionalno pionirsko gasilsko tekmovanje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023