PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 1. junij 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo na Policijski postaji Velenje obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, izsiljevanje in prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Okoli 16.30 ure je občanka na policijsko postajo prinesla dron, ki ga je našla na Ljubljanski cesti v Velenju. Torej če je med vami kakšen pilot, ki pogreša svojega drona, ga z ustreznimi dokazili lahko prevzame pri nas na Žarovi 4. 

Okoli 19.10 ure nas je stanovalec Stantetove 17 obvestil, da mu je nekdo iz kolesarnice ukradel gorsko kolo in ga s tem oškodoval za okoli 300 evrov. 

Ob 20.35 uri je na policijsko postajo prišel občan, ki je dežurnemu policistu povedal, da je bil s svojim vozilom udeležen v prometni nesreči na Šaleški cesti v Velenju. Ker je voznik drugega vozila je s kraja odpeljal brez, da bi si izmenjala podatke, so policisti opredelili prometno nesrečo, kot prometno nesrečo s pobegom. Voznika bodo poskušali najti in ga ustrezno kaznovati. 

PETEK

V petek smo imeli polne roke dela s prometnimi nesrečami. Prvo smo obravnavali pri podjetju Esotech. Tam je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Po ogledu kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče izsiljevanje prednosti.

Še ena prometna nesreča pa se je zgodila v Šoštanju, kjer povzročiteljica prometne nesreče po nesreči ni počakala na kraju temveč je s kraja pobegnila. Policisti so jo našli in uvedli postopek o prekršku. O okoliščinah in višini kazni bo odločal prekrškovni organ. 

Dejstvo je, da je potrebno biti pri trgovanju na spletu še posebej pozoren. Pa vendar so še vedno posamezniki, ki mislijo, da bodo s oplemenitenimi obljubami na spletu res na hitro prišli do dodatnega zaslužka oziroma poceni do sicer zelo dragih izdelkov. Ti pogosto ugotovijo, da temu ni tako in se radi opečejo pri tovrstnem poslovanju. Tako je bilo tudi z občanko, ki je na socialnem omrežju podjetju za trgovanje z valutami nakazala dobrih 9000 evrov, potem pa se je za njimi izgubila vsaka sled. Mi bomo seveda naredili vse kar lahko ampak so možnosti za izsleditev storilcev zelo majhne. Za vse tiste, ki pa imate podobne načrte, o vlaganju denarja na spletu, vas opozarjamo, da bodite skrajno previdni in če niste čisto prepričani o tem, da je to res varno tega nikar ne počnite. 

Obravnavali še eno prometno nesrečo v s pobegom, ki se je zgodila na parkirnem prostoru na Kersnikovi cesti v Velenju. Tam je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja pobegnil. 

Neznanec je poskušal vlomiti v objekt društva gojiteljev malih živali, dnevna izmena pa se je končala z ogledom vozila, ki ga je namerno poškodoval neznani storilec. 

Okoli 18.30 ure so policisti Velenjčanu zasegli večjo količino substance, za katero predvidevamo, da gre za prepovedano drogo heroin. Če bo strokovna analiza to potrdila bomo občana ovadili na sodišču. 

V lokalu v kraju Gorenje so se nekaj minut pred deveto zvečer sprli trije gosti, ki so lokal zapustili še pred prihodom policistov. Policisti bodo o dogodku zbrali vsa potrebna obvestila in ukrepali zoper prepirljivce. 

V soboto sta policista vozniku zasegla osebni avtomobil, ker je vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto. Ker še ni bil trezen in je bila izmerjena količina alkohola še vedno previsoka, si je tudi s tem prislužil še dodatno kazen, poleg vsega pa je vozil še brez varnostnega pasu. S tem se voznikovi prekrški še niso končali, saj so mu policisti zasegli še posušeno rastlino za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. O voznikovih dejanjih in usodi njegovega vozniškega dovoljenja bo odločalo sodišče. 

V Šenbricu smo ob 17.30 uri obravnavali še eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba poškodovana. Tokrat smo ugotovili, da je voznik štirikolesnika padel in se pri tem huje telesno poškodoval.
 
Ponoči smo obravnavali še dva primera, ko so občani predvajali preglasno glasbo, en občan pa je izgubil denarnico. 

V nedeljo zjutraj nam je občan prinesel ključe avtomobila za katere predvidevamo, da gre za znamko Chevrolet. Če ga kdo pogreša, ga najde pri nas. 

Ob 11.00 smo bili obveščeni o požaru v Bevčah, kjer so iz neznanega razloga, zagorele ciprese ob cesti. Požar je pogasil lastnik, nastala pa je gmotna škoda v višini 50 evrov. Opravili smo ogled, o ugotovitvah pa bomo obvestili državnega tožilca.

Okoli 19. ure nas je občan obvestil, da je njegov sosed, očeta zaklenil v drvarnico in odšel od doma. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi bil oče v drvarnici zaklenjen že dva dni. Prav tako so ugotovili, da ima oče v drvarnici pripravljeno improvizirano posteljo, nanjo pa je priklenjen z verigo. Ker je bil v slabem zdravstvenem stanju je zanj poskrbela ekipa reševalcev iz zdravstvenega doma Velenje. Vse to si je ogledala tudi delavka centra za socialno delo, mi pa smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja, vse dokaze zasegli, zdaj pa nam ostane zbiranje obvestil in kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zapustitev slabotne osebe. Delavke CSD so za očeta poskrbele in ga namestile na ustrezno lokacijo kjer so zanj lepo poskrbeli.

Začel se je junij, vendar bomo po napovedih vremenoslovcev na toplejše temperature, morali še nekoliko počakati. To pomeni, da boste morali biti pazljivi tudi motoristi, ker so ceste še mrzle in ponekod zelo spolzke. Prav tako bodite vsi vozniki pazljivi na pešce predvsem pa otroke v bližinah šol. Prilagodite svojo hitrost, pa ne pozabite, da poteka policijska akcija, ko bomo policisti še posebej pozorni na tiste, ki boste prekoračili omejitve hitrosti. Kje bomo merili hitrosti in prežali na prehitre pa vam ne povemo.

Več novic

Obvestila

Prekinitev dobave pitne vode v Pesju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Pesje (Špeglova ulica in del Partizanske ceste ter del Ulice Janka Ulriha), da bo v ponedeljek, 13. 11. 2023, med 8. in...
Družba

Velenje bo gostilo tradicionalni 17. štafetni tek v čast svete Barbare

Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje, ki povezuje svoje člane preko različnih preventivnih, rekreativnih, tekmovalnih in drugih športnih srečanj, vabi v nedeljo, 3. decembra 2023, na 17. štafetni tek svete Barbare....
Turizem

Brezplačno drsanje za vse ponovno na voljo v Velenju

V soboto, 25. novembra, od 9. ure dalje vabljeni na drsanje v Sončni park, kjer lahko brezplačno prosto drsate na 800 m² ledenih površin. Na drsališču si je mogoče za...
Družba

Velenje v praznični preobleki: Program čarobnega decembra 2023

Velenje se v decembru 2023 preobraža v praznično čarobno deželo s pestrim naborom dogodkov v sklopu projekta Čarobni december. Vsak dan meseca bo prinesel različne praznične aktivnosti, pri čemer so...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023