Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 9. december 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.19 ...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Tudi na našem območju sneg na nekaterih območjih še povzroča preglavice v prometu. Zaradi snežnih razmer smo od sinoči na našem območju obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo in več zdrsov tovornih vozil. Zaradi jutranje prometne nesreče na avtocesti med počivališčem Zima in Celje, kjer je voznik tovornega vozila s priklopnikom, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, pri čemer se je priklopni del vozila prevrnil in obstal na vozišču, je bila avtocesta v smeri proti Celju dobro uro zaprta. Trenutno ponekod za krajši čas promet ovirajo tudi podrta drevesa.

Vse voznike opozarjamo naj se na pot ne podajo brez ustrezne zimske opreme, naj vožnjo prilagodijo razmeram na voziščih, vozijo naj z zadostno varnostno razdaljo, vozila naj pred vožnjo temeljito očistijo, pri vožnji naj bodo še posebej strpni in previdni. Tudi pešci naj bodo v teh razmerah še posebej previdni, saj so ob slabši vidljivosti še bolj izpostavljeni kot sicer. Pri prečkanju vozišč naj imajo v mislih, da so zavorne poti avtomobilov v teh razmerah daljše.

Včerajšnje dogajanje s področja kriminalitete so zaznamovali predvsem vlomi v stanovanjske hiše in stanovanja.

Na Smrekarjevi ulici v Celju smo obravnavali vloma v dve stanovanji stanovanjskega bloka. Iz enega stanovanja je storilec ukradel več kosov zlatnine.

Včeraj smo obravnavali tudi štiri vlome v stanovanjske hiše na območju policijskih postaj Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Slovenske Konjice.

V Slatini pri Ponikvi je storilec splezal na balkon in v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je nekaj gotovine, več kosov zlatnine in nekaj drugih stvari.

V Lipoglavu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi okno. Preiskal je večino prostorov, ukradel ni ničesar.

V Lazah pri Dramljah je neznani storilec v hišo vlomil skozi okno, poškodoval je tudi vrata terase, kjer je poskušal vlomiti. Po prvih podatkih lastniki ničesar ne pogrešajo.

Vlom v stanovanjsko hišo smo hišo včeraj obravnavali tudi v Vidovici. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata na zadnji strani hiše. Ukradel je več zlatnine.

V Tratni pri Grobelnem je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

Največ vlomov se običajno zgodi čez dan, ko so ljudje zdoma, zato naj občani poskrbijo da bo njihov dom videti, kot da je vedno nekdo doma. Že prižgan radio in prižgane luči vlomilce kdaj odvrnejo od namere. Priporočljiva je tudi namestitev alarmnih sistemov ali varnostnih kamer.

Občani naj bodo pozorni na pojav sumljivih oseb ali vozil v stanovanjskih soseskah. Če opazijo sumljive neznance naj takoj pokličejo na telefonsko številko 113 in naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o sumljivih osebah in vozilih. V primeru vloma naj se ničesar ne dotikajo ali vstopajo v objekt, temveč naj takoj obvestijo policijo. Policisti bodo opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali sledi. Ob daljših odsotnostih naj sosede zaprosijo za praznjenje poštnega nabiralnika, odsotnosti od doma pa naj ne oznanjajo na družbenih omrežjih.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

Policisti oglobili voznika, ki je namesto 70, vozil 131 km na uro

Policisti Postaje prometne policije Celje so med izvajanjem meritev hitrosti v Celju, zaustavili prehitrega voznika....
Kronika

Požar v Florjanu uničil kletne prostore

Danes, 08. februarja, so bili ob 9.36, Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj - mesto aktivirani na intervencijo zaradi požara....
Šport

Paraplavalci Plavalnega kluba Velenje pretekli vikend uspešni na Croatia open

Pretekli vikend, 27. in 28. januarja, je v največjem dalmatinskem mestu Split, potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v paraplavanju - Croatia Open. ...
Šport

Občina Šoštanj objavila javni razpis za sofinanciranje letnega programa športa za leto 2024

Na uradni spletni strani Mestne občine Šoštanj so na voljo vse podrobnosti v zvezi z razpisom, prav tako pa lahko prenesete vso potrebno razpisno dokumentacijo. Občina je za sofinanciranje športnih...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023