Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 3. avgust 2020

Petek 31.7.2020 Velenjski policisti so obravnavali tatvino v eni izmed trgovin v Velenju. Tatvino v trgovini so obravnavali tudi celjski policisti....

Petek 31.7.2020

Velenjski policisti so obravnavali tatvino v eni izmed trgovin v Velenju. Tatvino v trgovini so obravnavali tudi celjski policisti.

V Gorici pri Slivnici so policisti obravnavali tatvino denarja iz odklenjenega kombiniranega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo. Dejanja je osumljen 56-letni domačin.

V Turnem na območju policijske postaje Šentjur je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je bila odtujena manjša količina denarja.

V Abanki v Celju so pri štetju izkupička ene izmed trgovin v Celju odkrili ponarejen 20 Eur-ski bankovec.

Ob 13.06 uri smo bili obveščeni o zasilnem pristanku ultra lahkega letala v kraju Zgornje Roje v Žalcu. Policisti in kriminalisti so na kraju nesreče ugotovili, da je na letalu v zraku pričel odpovedovati motor, zato je moral pilot zasilno pristati. Med zasilnim pristankom na njivi je na letalu nastala manjša materialna škoda, pilot in sopotnik v letalu se pri zasilnem pristanku nista poškodovala. Na kraju je pri ogledu sodeloval tudi preiskovalec letalskih nesreč.

V petek zvečer okoli 20. ure smo bili iz SB Slovenj Gradec obveščeni, da oskrbujejo 73 letno kolesarko. Policisti so ugotovili, da je bila kolesarka v nesreči na parkirišču trgovine Špar udeležena sama, pri padcu je zadobila hudo telesno poškodbo.

Prometno nesrečo z udeležbo kolesarja so v petek zvečer na Hudinji obravnavali tudi celjski policisti. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča 70 letnega kolesarja, ki se je pri padcu huje telesno poškodoval.

Sobota 1.8.2020

V Slovenskih konjicah je lastnik tovornega avtomobila prijavil tatvino obeh registrskih tablic iz tovornega avtomobila, parkiranega na enem izmed parkirišč v Avstriji.

Na bencinskem servisu Tepanje so neznanci iz parkiranega tovornega vozila odtujili 600 litrov nafte.

Poskus vloma v vozilo so obravnavali šentjurski policisti. Poskus vloma je bil storjen na območju Bovca, v času ko je bil oškodovanec tam na dopustu.

V Slovenskih konjicah je bilo vlomljeno v osebni avto, vendar ni bilo nič odtujenega.

V Topolščici so neznanci poskušali ukrasti traktorski zgrabljalnik za seno znamke SIP. Zgrabljalnik so storilci odvlekli po cesti približno 150 metrov od kmetije, kjer pa jim je ušel po hribu v njivo korze, kjer so ga tudi pustili.

V soboto zjutraj ob 3.44 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom v kraju Zelen breg na območju policijske postaje Ravne na Koroškem. Do nesreče je prišlo, ko je 20 letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz smeri Ravn na Koroškem poti Strojni in v ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste. Po trčenju v nabrežino se je vozilo prevrnilo na streho. 20 letni sopotnik je na kraju nesreče umrl, 20 letni voznik in 16 letna sopotnica pa sta zadobila lažje telesne poškodbe.

V Laškem so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo.

Vozilo so zasegli šentjurski policisti. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola.

Nedelja 2.8.2020

V Šmartnem v Slovenj Gradcu je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujenega ni bilo ničesar, na objektu pa je nastala materialna škoda za okoli 400 eur.

Na Savinjski cesti na Bregu pri Polzeli so neznanci vlomili v garažo, vendar ni bilo niš odtujenega.

Na Kocbekovi v Celju so policisti opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila, kjer je neznani objestnež razbil zadnje desno stransko steklo.

V nedeljo popoldne smo bili obveščeni o pojavu nevarnega voznika na relaciji Ožbalt – Podvelka, ki je vijugal po cesti z osebnim avtomobilom znamke VW Caddy. Policisti policijske postaje Radlje so voznika ustavili ter odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel 0.98 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa bodo tudi napisali obdolžilni predlog na sodišče.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Božidar Pezdevšek vodja centra in višji samostojni policijski inšpektor.

Več novic

Družba

Na Kopah zaključili zimsko sezono 2023/2024

Danes, 18. marca 2024, se je na Kopah zaključila letošnja zimska sezona. ...
Družba

Prehod za spletno naročanje samo preko Portala IRIS načrtujejo v maju

Nov sistem naročanja bo popolnoma nadomestil komunikacijo preko elektronskih obrazcev in elektronske pošte. Možnost naročanja preko telefona, navadne pošte ali osebno pa še vedno ostaja....
Družba

Velikonočni lov na svetilko skrivnosti

Preizkusite se v interaktivni igri Lov na svetilko skrivnosti in vstopite v svet velikonočnega Velenja....
Družba

Poklicna gasilska enota Velenje prejela novo gasilsko vozilo #foto #video

Poklicna gasilska enota Velenje (PGE Velenje) je bogatejša za novo gasilsko vozilo s cisterno GVC1, ki so ga simbolično prevzeli danes, ob 11. uri pred Gasilskim domom Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023