Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 27. julij 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 805 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, eden ...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 805 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, eden nujni. Na področju prometne varnosti smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, 4 z lažjimi telesnimi poškodbami ter 28 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo. Obravnavali smo še 29 kršitev javnega reda in miru, 19 na javnem kraju ter 10 v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete poročamo o 6 vlomih ter 9 tatvinah.

Petek, 24. julij 2020

Mozirski policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal 0,83 mg/l izdihanega zraka.

Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so obravnavali tudi celjski policisti. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli tudi vozilo.

V Šentjurju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere so neznani storilci odtujili nekaj gotovine, več kosov zlatnine ter več elektronskih naprav.

V Slovenskih Konjicah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, v katerem so nepridipravi iz priročne blagajne odtujili menjalni denar. Vlomljeno je bilo tudi v cvetličarno v Slovenskih Konjicah, kjer iz blagajne pogrešajo dnevni izkupiček.

Vlom v poslovni prostor so obravnavali tudi velenjski policisti. Neznani storilec je razbil steklo na oknu ene izmed tamkajšnjih osnovnih šol ter vstopil v notranjost, ali je bilo kaj odtujenega še preverjajo.

Sobota, 25. julij 2020

Nekaj po 17. uri je na relaciji Kotlje – Naravske ledine v Ravnah na Koroškem prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje telesno poškodoval voznik štirikolesnika. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo skozi ostri levi ovinek, zaradi česar se je vozilo prevrnilo, voznik pa se je huje telesno poškodoval.

V Slovenskih konjicah so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil. Tudi v Žalcu so policisti zasegli motorno kolo vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Žičah je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Odtujenega ni bilo nič, je pa nastala škoda na objektu.

Nedelja, 26. julij 2020

Nekaj po 16.40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šoštanju, v kateri se je huje telesno poškodoval kolesar. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v kolesarja. Kolesar je padel po vozišču, ter pri padcu zadobil hude telesne poškodbe.

V naselju Muta so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka.

V Žalcu je neznani storilec izpod gospodarskega poslopja odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6.

Velenski policisti so obravnavali tatvino registrske tablice iz parkiranega motornega kolesa.

V Celju je bilo vlomljeno v kletne prostore stanovanjskega bloka. Iz ene izmed kleti sta bila odtujena dva kolesa.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Velikonočni lov na svetilko skrivnosti

Preizkusite se v interaktivni igri Lov na svetilko skrivnosti in vstopite v svet velikonočnega Velenja....
Utrinki

Včeraj potekal občni zbor Turističnega društva Topolšica podeželje #utrinki

Občnega zbora Turističnega društva Topolšica podeželje se je včeraj udeležil tudi župan Boris Goličnik....
Družba

Mestna občina Velenje prejela zlato priznanje Zveze za tehnično kulturo Slovenije

Mestna občina Velenje je nedavno prejela zlato priznanje od Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za izjemen prispevek k razvoju mladinskega raziskovalnega dela v Šaleški dolini. ...
Družba

Kako prepoznati in rešiti pogoste težave z Android telefoni?

Z razmahom pametnih telefonov, še posebej tistih z operacijskim sistemom Android, smo vstopili v dobo neskončnih možnosti in povezljivosti. Kljub napredku te tehnologije pa se s tem pojavljajo tudi številne...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023