Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 27. december 2018

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklih prazničnih dni pričenjamo z obvestili o ponedeljkovem varnostnem dogajanju. Ponedel...

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklih prazničnih dni pričenjamo z obvestili o ponedeljkovem varnostnem dogajanju.

Ponedeljek, 24. december

V jutranjih urah smo bili obveščeni o nesreči pri delu pred trgovskim centrom v Slovenj Gradcu. Med pobiranjem smeti je s stopnice na zadnji strani vozila za prevoz odpadkov padel delavec. Pri padcu na hrbet je utrpel hude poškodbe glave. Okoliščine dogodka še preverjamo.

V dopoldanskih urah smo na Cesti Simona Blatnika v Velenju opravili ogled kraja vlomne tatvine v ograjeno skladišče. Neznani storilci so odtujili tri motorne žage, baterijski vrtalnik in pnevmatsko kladivo v vrednosti okoli 1.500 €.

Okoli poldneva smo obravnavali vlom v telovadnico Osnovne šole Franja Goloba na Prevaljah. Neznanec je razbil steklo na vhodnih vratih ter na avtomatu za prigrizke in pijačo. 

V večernih urah je patrulja Postaje prometne policije Celje v Šentjurju pri Celju pravilno ustavljala voznika osebnega avtomobila, ki znakov ni upošteval, temveč je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo po avtocesti v smeri Maribora. Za ustavitev vozila je bilo vključenih več policijskih patrulj iz Celja in Maribora. Na mostu na Meljskem hribu pri Mariboru je trčil v desni bok policijskega vozila. Pri tem sta policista Policijske postaje Celje utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper 31- letnega avstrijskega državljana bomo zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog in suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v prometu (324. člen KZ-1).

Torek, 25. december

V torek smo bili v jutranjih urah obveščeni, da je neznani storilec iz delno ograjenega prostora podjetja na Opekarniški cesti v Celju s treh parkiranih osebnih vozil višjega cenovnega razreda odtujil 12 platišč s pnevmatikami v vrednosti okoli 10.000 €.

V popoldanskih urah smo v Kamenčah pri Žalcu opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je iz spalnice odtujil dva zlata prstana in povzročil večjo škodo pri vlamljanju.

V poznih popoldanskih urah smo obravnavali nesrečo na smučišču pri Grmovškovemu domu na Kopah. Med stanjem v vrsti pred vlečnico je 60-letni smučar iz Celja prestopil vstran in padel na hrbet. Pri tem se je hudo telesno poškodoval (zlom kolka).

Sreda, 26. december

V jutranjih urah včerajšnjega dne smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Bukovju pri Slivnici. Neznani storilec je v dneh, ko je lastnik odšel v dom za ostarele, iz stanovanjske hiše odtujil okoli 13.000 € gotovine in zlato verižico z obeskom.

V poznih popoldanskih urah smo na Železniško postaji Rogatec prijeli tri državljane Afganistana in državljana Irana, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Državljane Afganistana smo odpeljali v azilni dom, državljana Irana pa smo pridržali in ga bomo vrnili Hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj minut po devetnajsti uri zvečer smo bili obveščeni o požaru v gostinskem objektu Mašin žaga na Rogli. Do požara, ki ga je okoli enaindvajsete ure pogasilo 80 gasilcev s 14 vozili iz Zreč, Gorenja pri Zrečah, Stranic, Vitanja in Oplotnice, je po do sedaj zbranih podatkih prišlo v kuhinji prizidka. Ogled kraja požara, v katerem je nastalo okoli 40.000 € gmotne škode, bomo opravili v jutranjih urah današnjega dne.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal dr. Peter Pungartnik vodja oddelka OKC.

Več novic

Družba

21. marec – Dan Downovega sindroma: Obujmo različne nogavice za podporo

Vsako leto, 21. marca, se po vsem svetu obeležuje Dan Downovega sindroma. ...
Družba

Razmišljate o obisku fitnesa? Hitro na spletno stran MO Velenje po odlične nagrade

V promocijski akciji občine Velenje, “Velenje VABI – Razvajaj se v mestu”, ki se odvija v mesecu marcu, lahko vsak dan osvojite nove nagrade....
Gospodarstvo

Plavajoča sončna elektrarna pomemben korak k razvoju Šaleške doline

Skupina HSE je nosilec zelenega prehoda Slovenije, Nacionalna strategija za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda pa jim nalaga pripravo nadomestnih projektov in...
Družba

Ste danes že popili kavico? Še vedno jo lahko osvojite v kolesu sreče

Še zadnja priložnost za vrtenje kolesa sreče....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023