Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 26. avgust 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 328 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih. Včer...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 328 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih.

Včerajšnje dogajanje je razen vloma, ki ga izpostavljamo in primera nasilja v družini, zaznamovalo dogajanje na področju cestnega prometa. Še posebej zaskrbljujoči so bili primeri vožnje pod vplivom alkohola. Močno pijana voznica, ki jo bomo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili je zaradi vožnje pod vplivom alkohola povzročila prometno nesrečo.

Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in podobno. V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, neuporaba smernih kazalcev in drugo. Zato vozite le trezni.

Kriminaliteta

Na območju Laškega smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v popoldanskih urah, ko so bili lastniki odsotni. Ukradel je gotovino, zlatnino in dve ročni uri. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem okna, skozi katerega je vlomil v hišo.

Prometna varnost

Nekaj čez 17. uro smo v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je pri zavijanju v levo, s Pohorske ceste na Meškovo ulico, nenadoma zapeljal čez pločnik in trčil v železne drogove zastav, pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok. Voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Okoli 18.30 ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Ravnah na Koroškem v bližini krožišča. Voznica osebnega vozila je počakala pred prehodom za pešce, vanjo pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila voznica tovornega vozila. V prometni nesreči sta se obe lažje poškodovali.

Izven naselja Črnova se je včeraj v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, ki je kolesaril z električnim kolesom in je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je kolesaril pod vplivom alkohola.

Nekaj čez 22. uro smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Gorici pri Slivnici. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Povzročila jo je alkoholizirana voznica, ki je imela v krvi več kot 1.80 promila alkohola. Povzročiteljica je zapeljala na levo smerno vozišče in trčila voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročiteljico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na Planini pri Sevnici smo obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Alkotest je pokazal, da je imel 1.80 promila alkohola. Vozniku smo zasegli osebno vozilo, sledi obdolžilni predlog.

V Latkovi vsi smo včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal skoraj promilo in pol alkohola v krvi, s hitrim testom za droge je bile potrjena še prisotnost le teh. Voznici smo odredili strokovni pregled, ki ga je odklonila. Sledi obdolžilni predlog. Ker je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja smo ji zasegli še vozilo.

Okoli dveh zjutraj smo osebno vozilo zasegli tudi na Teharjah, vidno pijanemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščeni dve različni registrski tablici, od katerih nobena ni pripadala vozilu, ki ga je vozil. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti zato smo ga pridržali do streznitve.

V Celju smo v dopoldanskih urah zasegli tudi osebno vozilo vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nasilje v družini

Na žalskem območju smo v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilca, ki je lažje poškodoval družinskega člana, bomo kazensko ovadili.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Tradicionalna “šranga” na Grilovi domačiji: oktobra sledi še “ohcet”

Včeraj, 7. julija, so na Grilovi domačiji pripravili drugi del letošnje "ohceti" v treh dejanjih, tokrat je bila na vrsti takoimenovana "Šranga". Šranga je star ženitovanjski običaj, ki ga danes...
Družba

Poletje na Grilovi Domačiji: Doživite tradicionalno “ohcet” po starih običajih

V nedeljo, 7. julija, ob 16. uri, bodo na Grilovi domačiji uprizorili tradicionalno ohcet v treh dejanjih....
Šport

Državno prvenstvo v Mariboru: Velenjski plavalci že prvi dan dosegli odlične rezultate

Od petka, 19. julija do nedelje, 21. julija 2024, v mariborskem pokritem bazenu Pristan poteka državno prvenstvo v plavanju za kategoriji mlajših dečkov/mlajših deklic in dečkov/deklic. Na tekmovanju bo sodelovalo...
Obvestila

Motnje pri dobavi pitne vode – Podkraj

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse uporabnike na območju naselja Podkraj v mestni občini Velenje, da bo v torek, 9. julija, med 8. in 11. uro, prekinjena oz. motena dobava pitne...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V Občini Šmarno ob Paki bo v četrtek občanom na voljo NLB Mobilna poslovalnica Bank&Go

Kot smo poročali pred dnevi, so zaradi prodaje nepremičnine, v kateri je bil do nedavnega lociran bankomat, občani šmarške občine začasno brez opcije dvigovanja denarja. Trenutno poteka pridobitev soglasja za...
Obvestila

Promet v Logarski dolini delno omogočen, pot na Okrešelj zaprta

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod slapom Rinka, a po besedah županje Občine Solčava Katarine Prelesnik še ni mogoče govoriti o tem, da je cesta odprta v...
Obvestila

Popolno zaprtje cest Ljubija – Laznik in Mozirje – Mostnar

Včerajšnje neurje je močno prizadelo tudi Občino Mozirje. Na terenu so že interventne službe....
Obvestila

Zaradi včerajšnjega neurja zaprta cesta Logarski kot – Slap Rinka, zasuta je tudi pot do slapa Rinka in Okrešlja

Krajinski park Logarska dolina obvešča, da je cesta Logarski kot - Slap Rinka trenutno zaprta zaradi včerajšnjega močnega neurja zaprta....

Zadnje osmrtnice

Marija Ribarič

Frančiška Trunkl

Hatidža Tubić

Velenjcan copyright © 2023