Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 24. avgust 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 841 klicev občanov. 222 klicev je bilo interventnih, štirj...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 841 klicev občanov. 222 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Ta konec tedna so bili izstopajoči primeri nasilja v družinah. Dva primera smo obravnavali na Koroškem in dva na Celjskem območju naše policijske uprave. Petim osumljenim smo izrekli ukrepe prepovedi približevanja do oškodovank. Vseh pet nasilnežev bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Enega nasilneža smo pridržali do streznitve.

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo – žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. Pomembno je vedeti, da vsakdo, ki se odloči vložiti prijavo in sodeluje v nadaljnjih postopkih, postane glas otroka, glas žrtve nasilja. Tako pokaže, da zmore pomagati, da se njegov glas sliši in doseže svoj namen. Njegovo dejanje je izrednega pomena za zaščito žrtve. Zavedati se moramo, da smo vsi odgovorni za sočloveka.

S področja cestnega prometa so bile izstopajoče poškodbe kolesarjev. Dva sta se v prometnih nesrečah hudo poškodovala, najmanj štirje pa lažje. Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Čedalje pogosteje ga mnogi uporabljajo ne le zgolj za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.

Tudi alkohol je bil ta vikend močno prisoten pri voznikih. V sobotnem poostrenem nadzoru smo naleteli na 17 pijanih voznikov. Pri 102. udeležencih cestnega prometa smo ukrepali zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Od petka do včeraj smo šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli vozila. V dveh primerih smo zasegli kolesi z motorjem, v štirih osebna vozila.

Tudi kršitve javnega reda in miru so bile pogoste. 35 smo jih obravnavali v zadnjih treh dneh.

Petek, 21. avgust 2020

V Arnačah, na območju Policijske postaje Velenje, smo obravnavali vlom v počitniško hišico od koder je storilec ukradel več različnega električnega orodja.

Na Leški cesti v Mežici je neznani storilec vlomil v pet kleti stanovanjskega bloka. Podatkov o tem, kaj je ukradel, še nimamo.

Vlom v klet stanovanjskega bloka smo obravnavali tudi na Vojkovi ulici v Velenju. Storilec je ukradel dva akvarija z opremo.

Na parkirišču v Zagradu v Celju je neznanec vlomil v osebno vozilo. Pod sopotnikovim sedežem je našel denarnico z gotovino in jo ukradel. Škodo je lastnici povzročil še s poškodovanjem vrat.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel dobrih 650 litrov nafte.

Na parkirišču Aškerčeve ulice v Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel dve registrski tablici.

V noči iz petka na soboto je neznanec vlomil v slaščičarno na Prešernovi ulici v Celju in ukradel nekaj gotovine.

Izven naselja Velika Pirešica se je v petek, okoli 18. ure, v prometni nesreči lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki je vozil v smeri proti Arji vasi. Do prometne nesreče je prišlo, ko ga je neznani voznik osebnega vozila prehiteval s prekratko bočno razdaljo. Mopedist je pri tem zapeljal z vozišča v jarek in se lažje poškodoval.

Sobota, 22. avgust 2020

V dopoldanskih urah se je v Spodnjih Grušovljah huje poškodovala 57-letna kolesarka, ki je padla med kolesarjenjem po makadamski cesti.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v soboto okoli 15. ure obravnavali tudi v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. Kolesar je s kolesarske steze, po kateri je vozil vzporedno z drugim kolesarjem, zapeljal na travnik, izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval.

Nekaj pred deveto uro smo na Vorančevem trgu v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Neprilagojena hitrost je bila tudi vzrok nesreče kolesarja, ki je padel med vožnjo z Rogle in kolesarke, ki je padla v Trnovljah pri Celju.

V Žalcu smo obravnavali tatvino vozila znamke Hyundai Matrix, svetlo rjave barve, letnik 2006, registrskih številk CE EZ-624. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo na Partizanski ulici. Lastnik je v vozilu pustil kontaktne ključe.

Na Koželjskega ulici v Velenju smo obravnavali tatvino skuterja znamke Riya, tip RY50QT-16/25, rdeče barve, reg. CE9T-D2. Storilec je skuter, ki je bil odklenjen, ukradel izpod balkona stanovanjskega bloka. S tatvino je lastniku povzročil za dobrih 600 € škode.

Iz vrtne ute na Cesti Simona Blatnika v Velenju je neznani storilec ukradel več orodja.

V Velenju smo v soboto obravnavali tudi tatvino dveh koles. Gre za kolesi Scott Genius740, črno zelene barve in gorsko kolo Trek 6000. Storilec je kolesi ukradel z nosilca avtodoma in lastniku povzročil za okoli 3.500 € škode.

V soboto smo bili obveščeni še o vlomih v dve vozili. Oba smo obravnavali na parkirišču gostinskega lokala v Kraberku. Iz tovornega vozila je storilec ukradel denarnico z gotovino, iz osebnega pa moško torbico z dokumenti in mobitelom. Storilec je z vlomoma v vozili lastnikoma povzročil za dobrih 2.000 € škode.

Nedelja, 23. avgust 2020

V Lokah pri Mozirju se je lažje poškodovala kolesarka, ki je med vožnjo izgubila nadzor nad kolesom in padla.

V noči iz sobote na nedeljo so neznani storilci vlomili v garažo ob stanovanjski hiši in ukradli dva štirikolesnika znamke Can-am Outlander ter zaboj orodja. Povzročena škoda znaša dobrih 40.000 €.

V Šoštanju je neznani storilec vlomil v skladišče gostinskega lokala in ukradel štiri zaboje piva.

V Košnici je neznanec s traktorja ukradel registrsko tablico in rotacijsko luč.

V Laškem je neznanec vlomil v osebno vozili in ukradel denarnico, ki jo je lastnik pustil v vozilu na vidnem mestu.

Iz osebnega vozila, parkiranega na Prešernovi ulici v Velenju, na katerem je bilo odprto okno, je storilec ukradel mobilni telefon.

Torbic, kovčkov in drugih predmetov ne puščajte na policah, sedežih ali na drugih vidnih mestih. Ti predmeti so vaba za tatove; varneje bodo shranjeni v prtljažniku. Zlatnina, denar, kreditne kartice, čeki in dokumenti ne sodijo v predale vozila. Ko zapuščate vozilo, zaprite vsa okna in vrata ter obvezno zaklenite vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo. Nikoli ne puščajte ključa v kontaktni ključavnici, tudi če zapustite vozilo le za hip.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Policijsko poročilo

V petek je v Topolšici prišlo do hude prometne nesreče, mopedist huje poškodovan

V petek 28. junija, je v Topolšici prišlo do hude prometne nesreče....
Družba

Konec festivala MetalDays: organizatorji so ga tudi uradno dokončno odpovedali

Kot so na uradni spletni strani zapisali organizatorji, festivala Metaldays, ki je dolga leta v Tolmin privabljal številne obiskovalce, lani pa je bil prvič izveden v Velenju, ne bodo več...
Družba

Slovenija praznuje 33 let

Slovenija praznuje dan državnosti in s tem obeležuje 33 let od osamosvojitve, ko je takratna skupščina sprejela ključne osamosvojitvene dokumente....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Obvestila

Občina Šmartno ob Paki: obvestilo o brezgotovinskem poslovanju občinske uprave

Občina Šmarno ob paki svoje občanke in občane obvešča, da poslovanje občinske uprave Občine Šmartno ob Paki poteka izključno brezgotovinsko....
Obvestila

Obvestilo o spremembi obratovalnega časa Bazena Velenje in Urbanega parka

Bazen Velenje bo pričel z letnim remontom in investicijskimi deli, zato se bo spremenil obratovalni čas Bazena Velenje in Urbanega parka....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Koroška cesta

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Koroške ceste 7 a, b, c, d, 9, 11 a, b, 13 a, b, c, d, e, 15 a,...

Zadnje osmrtnice

Anton Ribarič

Nada Turk

Klemen Petermanec

Velenjcan copyright © 2023