Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 22. november 2019

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 77 interventnih dogodkov. Prometna Varnost Včeraj smo obravnavali trinajst prometnih n...

Na območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 77 interventnih dogodkov.

Prometna Varnost

Včeraj smo obravnavali trinajst prometnih nesreč. Eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Dravograd

Prometna nesreča s hudimi poškodbami se je zgodila včeraj, nekaj čez 18. uro, v Dravogradu. 45-letni voznik, ki je vozil iz smeri Koroške ceste proti Mariborski cesti, je na prehodu za pešce trčil v 80 letno peško. Peška se je v prometni nesreči hudo poškodovala. Voznik je peško trčenju odpeljal v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostala na zdravljenju.

Prekoračitev hitrosti – Hotemež

V Hotemežu, na območju Policijske postaje Laško, smo med nadzorom prometa ustavili 22-letnega voznika doma z območja PU Maribor, ki je v naselju vozil 108 km in brez vozniškega dovoljenja. Vozilo smo mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.


Javni red in mir

Izrečeni ukrepi prepovedi približevanj

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trinajstkrat. Desetkrat v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Zaradi vsiljivega beračenja smo včeraj v Slovenskih Konjicah oglobili 20-letnega državljana Slovaške.

V Celju smo včeraj zaradi več prekrškov oglobili 29-letno državljanko Romunije, ki se je pretvarjala, da je gluhonema in je na nedovoljen način zbirala prispevke.

V Prevaljah smo zaradi nedovoljenega zbiranja prispevkov in beračenja oglobili tri romunske državljane.


Kriminaliteta

Rop pošte – Teharje

Nekaj minut pred 18. uro, tik pred zaprtjem pošte, sta dva zamaskirana moška vstopila v prostore poslovalnice pošte na Teharjah, zaposleni zagrozila s pištolo in zahtevala denar.

Ko sta dobila denar sta pobegnila.

Oba storilca sta bila mlajša. Eden je bil visok okoli 165 cm, drugi pa okoli 180 cm. Oblečena sta bila v temna oblačila, oba sta imela na glavi črni volneni kapi, čez obraz sta si nadela črni ruti. Eden je bil oborožen.

Vse, ki so pred ali po ropu v bližini poštne poslovalnice opazili moška, danega opisa ali morda vozilo s katerim bi se lahko pripeljala in odpeljala, prosimo za informacije. Sporočijo naj jih na telefonsko številko 113.

Tatvina – Celje 

Na Teharski cesti v Celju je v dopoldanskih urah neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel žensko torbico z denarnico in službenimi dokumenti.

Drzna tatvina – Frankolovo

Na Frankolovem smo obravnavali drzno tatvino. Dva moška najverjetneje romunska državljana, sta prišla v gostinski lokal na Frankolovem. Medtem, ko je eden ostal pri točilnem pultu, je drugi odšel v pisarno in ukradel kuverto z gotovino.

Vloma – Šmartno ob Paki in Topovlje

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in ukradel več krvavic.

V Topovljah, na območju Policijske postaje Žalec smo obravnavali vlom v vikend. Storilec je ukradel kuhinjski aparat.

Požar – Paka pri Velenju

Okoli 15.30 ure smo bili obveščeni o požaru v Paki pri Velenju, kjer je ogenj uničil okoli 5 x 4 metre veliko, dvoetažno, leseno počitniško hišico. Lastniki škodo ocenjujejo na najmanj 40.000 €. Vzrok požara še ni potrjen. Danes nadaljujemo z ogledom.

V Paki pri Velenju smo včeraj obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Požar – Mislinjska Dobrava

Požar smo včeraj obravnavali še v Mislinjski Dobravi, kjer je zagorelo podstrešje objekta ob stanovanjski hiši. Zagorelo je pri dimniku. Tuja krivda je izključena. Škodo ocenjujejo na okoli 5.000 €.


 O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Šport

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na Judo pokalu Gorice

V soboto, 30. marca, je v Novi Gorici potekal 7. Pokal Gorice, ki se ga je udeležilo 448 tekmovalcev iz 33 klubov in 3 držav. ...
Gospodarstvo

Mestna Občina Velenje sanira plazove, ki so jih sprožile lanske poplave

Začeli so s sanacijo dveh večjih plazov, ki sta se sprožila v avgustovskih poplavah. Sanacija poteka pod cesto Odcep Trbul v Zg. Šaleku (pod Koželjnikom), kjer bo zaradi del oviran...
Družba

Na Cankarjevi ulici so danes obeležili Dan zdravja #foto #video

Danes so na Cankarjevi ulici obeležili Dan zdravja. Na 15 stojnicah so se predstavila številna društva s področja zdravja in preventive....
Družba

Včeraj je v Šoštanju potekala 13. redna seja svetnikov

Včeraj, 17. aprila je v Šoštanju potekala 13. redna seja Občinskega sveta Občine Šoštanj. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023