Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 22. december 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 289 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nu...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 289 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, eni z lažjimi in o trinajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo danes, nekaj minut pred 6. uro zjutraj, obravnavali v Mežici, v bližini glavne avtobusne postaje. 47-letni voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce trčil v 69-letnega pešca, ki je vozišče prečkal z njegove leve strani. Pešec se je v trčenju hudo poškodoval.

Na uvozu na avtocesto na Vranskem, v smeri proti Celju, smo včeraj, okoli 18.30 ure, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila. Vanjo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, trčil voznik osebnega vozila. Povzročitelja, ki je imel nekaj več kot 1,2 promili alkohola v krvi bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja.

V Celju smo včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,6 promila alkohola v krvi. Vozniku smo odredili pridržanje do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

1,6 promila alkohola v krvi je imel včeraj tudi voznik osebnega vozila, ki smo ga v večernih urah ustavili na območju Laškega. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Vse voznike znova opozarjamo, da ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom psihoaktivnih snovi. Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu.

Zaradi vožnje brez vozniških dovoljenj smo včeraj zasegli tri vozila. V Celju in v Vojniku smo zasegli osebni vozili, v Laškem pa kolo z motorjem.

Kriminaliteta

Požar

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni, da je na Planini pri Sevnici zagorelo v garaži ob stanovanjski hiši. Zagorelo je v bližini peči. Ogenj je uničil motorno kolo ter več drugih stvari. Tuja krivda je izključena.

Ilegalne migracije

Na Mejnem prehodu Dobovec smo včeraj pri vstopu v Slovenijo, v tovornem delu bosanskega tovornega vozila, med kovinskimi tuljavami, našli 6 državljanov Maroka, ki so poskušali ilegalno vstopiti v Slovenijo.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Dan zaljubljenih v družbi Nine Pušlar #foto

Na dan zaljubljenih je Velenje svoje občane razveseljevalo tekom celega dne. Za vrhunec dneva pa nas je z glasbenim spektaklom ob otvoritvi letošnjega leta, ko Velenje nosi naziv evropski zeleni...
Družba

Protestniki danes ponovno v boj za nižje položnice #foto #video

Na Titovem trgu so se danes ob 10.10 uri na pobudo Ljudske iniciative Velenje ponovno zbrali protestniki zoper višje cene toplotne energije....
Kronika

V naselju Paka pri Velenju pri omejitvi 50 km/h, vozil 165 km/h

Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli vikend obravnavali tri hujše cestno prometne kršitelje....
Gospodarstvo

Odziv mestnih svetnikov stranke SDS glede povišanja cene toplotne energije iz daljinskega ogrevanja

Svetniška skupina stranke SDS MO Velenje je podala svoje stališče glede povišanih cen položnic v velenjski občini. Od župana zahtevajo da se resno lotijo problema in prebivalcem MO Velenje omogočijo...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023