Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 21. december 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 743 klicev občanov. 174 klicev je bilo interventnih, štirj...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 743 klicev občanov. 174 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Od obravnavanega dogajanja izstopa vožnja pod vplivom alkohola. Kar trije močno pijani vozniki so ta konec tedna povzročili prometne nesreče.

Prometna varnost

Ta konec tedna smo na našem območju obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

V petek popoldne smo na območju Prevalj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi 1,60 promila alkohola. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Poleni, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus s hitrim testom pokazal prisotnost prepovedanih drog. Vozniku smo odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Začasno smo mu odvzeli vozniško dovoljenje. sledi obdolžilni predlog.

V petek, nekaj pred 21. uro smo na avtocesti v smeri Ljubljane v bližini avtocestnega počivališča Lopata obravnavali prometno nesrečo, ki jo povzročil 26-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. 26-letnik je trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim in katerega voznik je prehiteval tovorno vozilo. Osebno vozilo oškodovanega voznika je odbilo še v tovorno vozilo. Povzročitelj je imel 1,80 promila alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivoma alkohola smo ga pridržali. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bomo kazensko ovadili, zaradi kršitve javnega reda in miru smo mu izdali še plačilni nalog.

Okoli 21. 30 ure je pijan 60-letni voznik v Nizki zapeljal na travnik in trčil v drevo. V krvi je imel 2,30 promila alkohola.

V Laškem je v soboto popoldne voznica osebnega vozila, ki je vozila pod vplivom alkohola, v krvi je imela nekaj več kot 1,20 promila alkohola, trčila v prometni znak in v parkirano vozilo, to vozilo je nato trčilo še v drugi osebni vozili. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Vlomi

V noči iz četrtka na petek je neznani storilec v Otiškem vrhu, v ograjenem zunanjem skladišču podjetja, vlomil v dva zabojnika in ukradel aparat za rezanje stiropora.

V soboto smo bili obveščeni o vlomu v svečomat na pokopališču na Prevaljah. Storilec je ukradel nekaj kovancev, večjo škodo je povzročil s
poškodovanjem parkomata.

Na Ulici mesta Grevenbroich v Celju smo v noči iz sobote na nedeljo obravnavali vlom v picerijo. Storilec je ukradel menjalni denar, škodo je lastnikom povzročil še z razbitjem dveh okenskih stekel.

V isti noči smo v Velenju obravnavali vlom v prostore mladinskega centra. Storilec je iz ene od pisarn ukradel nekaj gotovine, škodo je povzročil še s poškodovanjem balkonskih vrat.

Tatvina

Na Zelenici v Celju je neznanec z osebnega vozila ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

Poškodovanje tuje stvari

Na osebnem vozilu, parkiranem na parkirišču ob stanovanjski hiši na območju Žalca je neznani storilec prerezal vse štiri pnevmatike.

V bližini Šmartinskega jezera je neznani storilec uničil WC kabino.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

47-letno Celjanko bodo kazensko ovadili

Celjski policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki....
Kronika

Včeraj v garažni hiši v Velenju poškodoval dve osebni vozili

Iz PU Celje so nam sporočili, da je nekdo včeraj v garažni hiši poškodoval dve vozili....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Družba

Danes vabljeni na Cankarjevo ulico okusov in koncert Nine Pušlar

Valentinovo bo v osrčju Velenja letos prav posebno. Celodnevno dogajanje bo postreglo z obilico dogodkov in ponudbe lokalnih gostincev, vrhunec pa bo koncert odlične pevke Nine Pušlar, katera bo že...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023