Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 2. september 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, dva nuj...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o včerajšnji izjemno hudi prometni nesreči v kateri je bil udeležen mladoletni kolesar, ki je z dovoza stanovanjske hiše zapeljal na prednostno cesto ravno v trenutku, ko je iz smeri Latkove vasi pripeljala 27-letna voznica tovornega vozila, ki trčenja ni mogla preprečiti. Deček je po trčenju padel na levi rob vozišča. Voznica pa je prevozila njegovo kolo. Hudo poškodovanega dečka so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče, ki sta ga prevzela preiskovalni sodnik in državna tožilka in odvoza udeleženega tovornega vozila, je bila cesta za ves promet zaprta dobri dve uri in pol.

Starše in skrbnike znova opozarjamo, naj bodo pozorni na otroke, ki kolesarijo, rolajo ali se igrajo na domačih dvoriščih v bližini cest. Prometne nesreče, ko se otroci nenadoma zapeljejo na cesto, stečejo za žogo ali v žaru igre stopijo na vozišče, so pogoste. Posledice pa običajno zelo hude.

Na območju Policijske postaje Žalec smo včeraj obravnavali še eno hudo prometno nesrečo. Zgodila se je na parkirišču trgovine v Latkovi vasi. 25-letni voznik tovornega vozila je pri vzvratni vožnji na dovozno cesto parkirišča trgovine, trčil v 64-letno kolesarko, ki je pravilno vozila. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala.

Poleg omenjenih hudih prometnih nesreč smo obravnavali še štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami smo obravnavali v Celju, Velenju in v Topolšici.

Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je na cesti od Partizanske ceste v Celju proti Kasazam, voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča, pri čemer sta se poleg voznika poškodovala še dva sopotnika.

V Šaleku, v Velenju, je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji na dovozu od stanovanjske hiše, trčil v kolesarko, ki je pravilno vozila po hodniku za pešce.

V Topolšici sta se lažje poškodovala voznika dveh osebnih vozil, ki sta trčila, ker je eden od njiju zapeljal na levo smerno vozišče.

Nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni še o prometni nesreči v Velenju, v kateri se je lažje poškodoval voznik električnega skiroja, ki je padel.

Na Bregu pri Polzeli smo zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Okoli pol dveh zjutraj smo na Prevaljah ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog.

V Vidovici, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi kletno okno, preiskal prostore in ukradel gotovino in nekaj darilnih kartic.

Z gradbišča v Slovenj Gradcu je neznani storilec včeraj ponoči ukradel več različnih kosov orodja. Lastnikom je povzročil za dobrih 4.500 € škode.

Iz skupnih prostorov stanovanjskega bloka na Prevaljah je neznani storilec ukradel gorsko kolo znamke Giant, črne barve z rdečim napisom. Kolo je po oceni lastnika vredno okoli 1.500 €.

Sinoči, nekaj čez 21 uro, smo bili obveščeni, da je zagorelo v več stanovanjski zgradbi na Ljubljanski cesti v Celju. Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je zaradi okvare na električni napeljavi kompresorja, zagorelo v kletnih prostorih. Gasilci so požar hitro pogasili. Stanovalce so iz varnostnih razlogov evakuirali. Štiri stanovalce, ki so se nadihali dima so odpeljali v celjsko bolnišnico. Tuja krivda za nastanek požara, v katerem je nastala manjša materialna škoda, je izključena.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj petkrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

V soboto bomo uživali v Družinskem dnevu in skoku v poletje na Velenjski plaži

Wunder Beach Bar v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline pripravlja Družinski dan na Velenjski plaži....
Družba

Neurje zajelo tudi Velenje

Napovedano neurje je že zajelo Velenje. Posredujejo gasilske enote, poročajo na portalu Uprave RS za zaščito in reševanje...
Družba

Konec junija bo v Velenju potekal modelarski tabor, udeležilo se ga bo 20 mladih modelarjev

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Gibanje mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije ter Društvo modelarjev "Modelar" bodo od 26. junija do 2. julija 2024 organizirali modelarski tabor....
Šport

Anita Horvat na mitingu na Poljskem zmagala v teku na 800 m

Minuli vikend je na Poljskem potekal srebrni miting celinske serije Svetovne atletike. Zlato medaljo si je na 800 metrov pritekla Anita Horvat, članica AK Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Obvestila

Občina Šmartno ob Paki: obvestilo o brezgotovinskem poslovanju občinske uprave

Občina Šmarno ob paki svoje občanke in občane obvešča, da poslovanje občinske uprave Občine Šmartno ob Paki poteka izključno brezgotovinsko....
Obvestila

Obvestilo o spremembi obratovalnega časa Bazena Velenje in Urbanega parka

Bazen Velenje bo pričel z letnim remontom in investicijskimi deli, zato se bo spremenil obratovalni čas Bazena Velenje in Urbanega parka....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Koroška cesta

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Koroške ceste 7 a, b, c, d, 9, 11 a, b, 13 a, b, c, d, e, 15 a,...

Zadnje osmrtnice

Anton Ribarič

Nada Turk

Klemen Petermanec

Velenjcan copyright © 2023