Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 19. avgust 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nu...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih.

Okoli 13. ure se je na območju Logarske doline lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je kolesarila v spremstvu staršev in je pri vožnji navzdol, iz smeri Pentlje, v desnem ovinku, izgubila nadzor nad kolesom in zapeljala okoli 3 metre globoko v suho strugo potoka.

Na Opekarniški cesti v Celju se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je trčil voznik osebnega vozila, ki je nenadno zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti.

V Velenju, na Partizanski cesti, se je okoli 17. ure v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar. Vanj je trčila voznica osebnega vozila, ki mu je v križišču izsilila prednost.

V Šentjurju se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki mu je prednost izsilila voznica osebnega vozila.

V Slivnici, na območju Policijske postaje Šentjur, se je sinoči lažje poškodoval sopotnik na traktorju, ki se je med vožnjo po makadamski cesti prevrnil.

Poleg omenjenih smo obravnavali še sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo včeraj zasegli vozila. Osebna vozila smo zasegli v Žalcu, v Vonarju in na Lopati. V Laškem smo vozniku zasegli kolo z motorjem, v Štorah pa traktor.

Kriminaliteta

Včeraj smo bili obveščeni o vlomih v dve župnišči, na območju policijskih postaj Slovenske Konjice in Žalec.

Na konjiškem območju je storilec v objekt vlomil skozi pritlično okno ter pobegnil, ko se je sprožila alarmna naprava. Ukrasti ni uspel ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna.

Na žalskem območju je neznanec v prostore župnišča prav tako vlomil skozi okno. Do vloma je najverjetneje prišlo že v noči iz nedelje na ponedeljek. Storilec je prostore preiskal. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna.

Včeraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz gozda v Trebčah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ukradel okoli 80 dreves. Lastniku je z dejanjem povzročil za dobrih 10.000 € škode.

V Velenju je neznani storilec iz ograjenega skladiščnega prostora podjetja ukradel okoli 60 aluminijastih spojk in tri palete odpadnih kablov.

Na območju Policijske postaje Laško smo obravnavali nasilje v družini. Kršitelja bomo kazensko ovadili, izrekli smo mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir

S področja javnega reda in miru poročamo o osmih kršitvah. Pet smo jih obravnavali v javnih prostorih in tri v zasebnih. Enega kršitelja smo pridržali.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

V Velenju ukradla parfume v vrednosti 2.000 € in pobegnila

Iz PU Celje so nas obvestili, da so včeraj obravnavali tatvino v Velenju....
Družba

Redni občni zbor so izvedli tudi člani RKS OZ Velenje

V četrtek, 28. marca, se je župan, Boris Goličnik, pridružil zboru članov Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Velenje....
Šport

Z zmagami obogaten konec tedna za mlade velenjske rokometaše

Mlajše selekcije Rokometnega kluba Gorenje Velenje so nadaljevale tekmovalni vikend in tudi nedeljo preživele na rokometnih igriščih....
Šport

Za velenjskimi plavalci uspešen konec tedna

Člani Plavalnega kluba Velenje so minuli vikend osvajali medalje na kar dveh tekmovanjih....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023