Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 18. januar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 662 klicev občanov. 170 klicev je bilo interventnih, pet n...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 662 klicev občanov. 170 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Cestni promet

Od petka do danes smo na območju naše policijske uprave obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo obravnavali v petek okoli 19.30 ure na cesti Laško – Rimske Toplice. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Rimskih Toplic, je v ovinku prehiteval osebno vozilo in trčil v voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Voznica se je v trčenju lažje poškodovale. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel 1.6 promila alkohola. Povzročitelja prometne nesreče bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo v petek zvečer obravnavali na območju Prebolda, kjer se je pri padu s kolesom z motorjem poškodoval voznik.

Minuli konec tedna smo voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, zasegli pet osebnih vozil in eno kolo z motorjem.

V petek med 9. in 17 uro smo na avtocesti opravljali nadzor nad prehitevanjem tovornih vozil in zaznali 8 kršitev prehitevanja tovornih vozil, 3 kršitve uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, eno kršitev padanja snega s tovornega vozila in eno kršitev nepravilnega izključevanja z avtoceste

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V petek smo bili obveščeni, da je neznani storilec ba parkirišču podjetja v Trnovljah z ostrim predmetom naredil več risov na osebnem vozilu in lastniku povzročil za najmanj 500 € škode.

Na Prijateljevi ulici v Celju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v obdobju zadnjega meseca. Ukradel je motorno žago in več vrtnega orodja. Škodo ocenjujejo na 1.000 €.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni, da so neznani storilci iz rezervoarja tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Zima, ukradli dobrih 400 litrov goriva.

V Nazarjah je neznanec z ostrim predmetom poškodoval vse štiri pnevmatike osebnega vozila.

V Velenju je neznani storilec poškodoval sprednjo luč in okvir registrske tablice in lastniku povzročil za okoli 600 € škode.

V Dolah pri Šentjurju je neznani storilec iz prekajevalnice mesa ob stanovanjski hiši ukradel okoli 50 kg mesa in lastniku povzročil za dobrih 600 € škode.

V soboto okoli 13.30 ure smo bili obveščeni, da je na Rogli zagorel manjši lesen objekt, namenjen hrambi reševalne opreme. Objekt je v celoti uničen, Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 25.000 €. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

V soboto pozno popoldne smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Kozjem. Storilec je v hišo vlomil skozi kletno okno. Ukradel je gotovino in kos zlatnine.

V noči iz sobote na nedeljo smo v Letušu obravnavali požar. Ogenj je v celoti uničil počitniško hišo. Zagorelo je pri dimniku. Po prvih neuradnih ocenah je v požaru nastalo za okoli 60.000 € materialne škode.

Včeraj, nekaj pred 18. uro, smo bili obveščeni, da se je v več stanovanjski hiši na Dobrni z ogljikovim monoksidom v zastrupilo 11 stanovalcev, ki so bili odpeljani v bolnišnico. Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen. Vzrok prisotnosti ogljikovega monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci ob prihodu na kraj v stavbi niso zaznali prisotnosti ogljikovega monoksida. Stanovalci so se čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so tudi kadili, vendar natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen in z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po vseh zbranih obvestilih bomo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Uspešen začetek delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

Gostovanje učencev in učiteljev velenjske glasbene šole v Celovcu

V četrtek, 22. februarja, so se učenci in učitelji aktiva za harmoniko odpravili na izjemno gostovanje v Celovec, kamor so bili povabljeni s strani bivšega sodelavca, Izidorja Kokovnika....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Še niste odločeni, kako boste preživeli vikend? Mi smo zbrali vse dogodke na enem mestu, da vam ne bo treba iskati. Ne glede na to, ali vas zanima kino, šport...
Družba

Intervju z Vesno – BSH nosim v srcu

Ob začetku leta mnogi med nami razmišljamo o svežih začetkih ter se odpravljamo novim priložnostim in izzivom naproti. Tokrat je svoja razmišljanja delila ga. Vesna Skornšek....
Družba

Čarobnost 29. februarja, ki se zgodi le enkrat na štiri leta in lahko rojstni dan končno praznujejo tudi Smolčki

29. februar je zelo poseben datum v koledarju, pojavi se le vsaka štiri leta, znan pa je tudi kot "prestopni dan". ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023