Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 18. december 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 251 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.Prom...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 251 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali osem prometnih nesreč. V eni se je hudo poškodoval pešec, v eni pa lažje občanka na invalidskem vozičku. Druge prometne nesreče so se končale z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo nekaj pred 14. uro obravnavali na cesti Velenje – Škale, kjer je voznik osebnega vozila s stranskim desnim ogledalom trčil v 85-letnega pešca. Pešec je padel in se hudo poškodoval. Vzrok prometne nesreče je nepravilna hoja pešca po vozišču.

Okoli poldneva smo v Velenju, v križišču za Gorico, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik avtobusa, na prehodu za pešce trčil v občanko, ki je na invalidskem vozičku prečkala vozišče. Voznika avtobusa bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

Včeraj smo na območju Prevalj, obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je zaradi zdravstvenih razlogov poteklo vozniško dovoljenje obenem pa je vozil močno pijan. Imel je 1.21 mg/l alkohola v izdihanem zraku ali drugače povedano skoraj 2,5 promila alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Na območju Laškega smo kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega smo ugotovili, da je vozil pod vplivom mamil. Hitri test je bil pozitiven na kokain in konopljo. Voznik je odklonil strokovni pregled. Voznika smo pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez polnoč smo v Latkovi vasi obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča in trčil v vrtno uto. Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Imel je 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vse voznike znova pozivamo naj ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi. Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu. Prav tako vse voznike pozivamo naj vozijo strpno, previdno in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, vremenu in stanju vozišča.

Kriminaliteta

Na Polzeli smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil z razbitjem okenskega stekla.

Izpred trgovine v Velenju je neznani storilec včeraj proti večeru ukradel starejše moško kolo.

Najdene stvari

Na Policijski postaji Slovenj Gradec imajo med najdenimi stvarmi otroški skiro črne barve, znamke Delta sport. Kdor ga pogreša naj ga pride z dokazili o lastništvu iskat na policijsko postajo.

Toliko o dogajanju na območju naše policijske uprave v zadnjih 24 urah.

Če ste ljubitelji dobre glasbe si lahko nedeljski večer polepšate s koncertom policijskega orkestra z Alenko Godec in Otom Pestnerjem in to kar iz domače dnevne sobe. Koncert bo v živo predvajan na spletnem mestu nulanula.si, v zahvalo vsem odgovornim voznikom v cestnem prometu. Uživajte v koncertu in nasploh v vikendu ter pazite nase.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

PGE Velenje v letu 2023 izvedla 763 intervencij

Javni zavod PGE Velenje s stalno 24 – urno interventno pripravljenostjo izvaja javno gasilsko službo ter druge naloge zaščite in reševanja na območju Mestne občine Velenje ter dejavnosti GEŠP enote...
Družba

Včeraj potekala občna zbora KUD Ravne in TD Skorno

Včeraj, 17. februarja, sta potekala občna zbora dveh najštevilčnejših društev v občini Šoštanj, Kulturno-umetniškega društva Ravne in Turističnega društva Skorno....
Družba

Šola zdravja – skupina Šalek praznuje 10 let

Šola zdravja skupina Šalek - Velenje bo 14. februarja praznovala 10. obletnico delovanja jutranje telovadbe na prostem....
Družba

Ob 120-letnici Planinskega društva Šoštanj bodo pripravili svečano prireditev

V torek, 5. marca 2024, bo v Kulturnem domu Šoštanj ob 18. uri potekala Svečana prireditev ob 120-letnici Planinskega društva Šoštanj....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....

Zadnje osmrtnice

Ivan Petek

Đuro Hranjec

Marjan Korenak

Velenjcan copyright © 2023