Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 16. julij 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 259 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen. Pr...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 259 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj zjutraj smo v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki ji je pri zavijanju na parkirišče Ceste talcev, izsilil prednost voznik kombiniranega vozila. Zaradi storjenega prekrška smo vozniku izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je zaradi vožnje po napačni strani dobila tudi kolesarka.

V Marnem, na območju Policijske postaje Laško, sta včeraj zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčila dva motorista. Eden od njiju se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16.30 ure, smo v križišču Mariborske in Kidričeve ulice v Celju, v bližini bencinskega servisa, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila, znamke Renault Captur, srebrne barve. Voznica, ki je pripeljala po zahodni magistrali po desnem prometnem pasu, v smeri proti Teharju, je trčila v kolesarja, ki je vozil po kolesarski stezi iz smeri Aškerčeve ulice. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval. Oba zatrjujeta, da sta v križišče zapeljala pri zeleni luči na semaforju. Zaradi razjasnitve okoliščin trčenja pozivamo vse  očividce in prosimo za informacije o prometni nesreči. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113.

Nekaj po 17. uri smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi na avtocesti, v bližini Šentruperta, kjer je 21-letna voznica osebnega vozila, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčila v voznika tovornega vozila. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Zaradi povzročitve prometne nesreče smo ji izdali plačilni nalog.

V Celju smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Kriminaliteta

Na Teharju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 2.000 € škode.

Na Kidričevi ulici v Celju smo obravnavali tatvino dobrih 300 m energetskega kabla, vrednega okoli 5.000 €.

Iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na delovišču na Ljubljanski cesti v Celju, je neznani storilec ukradel okoli 90 litrov nafte.

Na parkirišču trgovine v Žalcu smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Dobja. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel kovinski sef z vsebino.

Ostalo

V Razgorju smo obravnavali nesrečo pri delu. Pri pokrivanju bal sena se je huje poškodoval 41-letni domačin, ki mu je pri sestopu zdrsnilo in je padel dobre tri metre v globino na makadamska tla.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Družba

V velenjski knjižnici je v sredo potekala predstavitev knjige z naslovom “Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe”

V sredo, 10. aprila je avtorica Romana Čolić, izkušena zakonska in družinska terapevtka ter direktorica Psihoterapije Pot, v Knjižnici Velenje predstavila svojo novo knjigo. ...
Družba

Vodstvo občine Šoštanj se je včeraj sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti

Včeraj, 10. aprila, se je vodstvo občine sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti, kjer so razpravljali o aktualnih zadevah. ...
Družba

Vas zanima svet lončarstva? Vabljeni v Vilo Bianco

Vabljeni 4. aprila ob 18. uri v Vilo Bianco. Na dogodku bodo razkrili vsak korak od gline do umetnine. Njihov gost bo Igor Bahor, pogovor pa bo moderirala Jana Bahor. ...
Gospodarstvo

Župan Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah, ki sta jo organizirala Združenje mest C40 in Globalna konvencija županov za podnebje...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023