Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 14. december 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 588 klicev občanov. 158 klicev je bilo interventnih, pet ...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 588 klicev občanov. 158 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Prometna varnost

Minuli konec tedna smo na območju naše policijske uprave obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, eno z lažjimi in 25 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo obravnavali v soboto, nekaj pred deseto uro dopoldne, na Mariborski cesti v Celju. 68 letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Škofji vasi je na Mariborski cesti, pri zavijanju v desno trčil v kolesarja, ki je pravilno, v isti smeri kot voznik osebnega vozila, vozil po kolesarki stezi. 65-letni kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Danes nekaj čez polnoč smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Marija Reka. Povzročil jo je 23-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. 23-letnik je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez nasprotno smerno vozišče in trčil v brežino ob cesti. V trčenju se je hudo poškodoval 44-letni sopotnik v osebnem vozilu. Zaradi povzročitve prometne nesreče bomo 23-letnega voznika kazensko ovadili. Osebno vozilo smo mu zasegli.

Poleg omenjenega zasega vozila smo ta konec tedna voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli še šest osebnih vozil in eno kolo z motorjem.

V Podvelki smo v soboto zvečer obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela v krvi nekaj manj kot dve promili alkohola. Voznici smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Celju, na obvoznici v bližini bencinskega servisa Lanovž, smo včeraj popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi hitrosti 70 km/h, vozil 132 km/h. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ta konec tedna ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

V petek zvečer je neznani storilec izpred stanovanjske hiše v Florjanu, na območju Policijske postaje Velenje, ukradel osebno vozilo znamke Renault Clio, kovinsko modre barve, letnik 2002. V vozilu so lastniki pustili ključe vozila. V vozilu je bila še denarnica z gotovino in več kosov električnega orodja.

V Šoštanju smo obravnavali vlom v garažo. Storilec je ukradel kotno brusilko, vrtalni stroj, stroj za mešanje barv ter več kosov drugega orodja.

V noči iz četrtka na petek je neznani storilec na Milčinskega ulici v Celju z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 1.500 € škode.

Poškodovanje vozila smo v soboto obravnavali tudi v Šoštanju, kjer je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal pnevmatiko.

V Podvrhu pri Braslovčah smo obravnavali tatvino cross motorja znamke Yamaha 125, bele barve. Storilec je vozilo ukradel izpred stanovanjske hiše.

V noči iz sobote na nedeljo smo obravnavali vlom v bencinski servis na Polulah v Celju. Storilec je ukradel več cigaret in alkoholnih pijač.

Ilegalne migracije

V Vonarju smo včeraj izsledili tri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi trije so zaprosili za azil.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Šport

Mladi velenjski plavalci navdušili že prvi dan prvenstva v Kopru

Od petka, 9. februarja 2024, do nedelje, 11. februarja 2024, bo v Kopru potekalo državno prvenstvo za mlajše dečke/mlajše deklice in dečke/deklice, katerega se bo udeležila tudi številčna ekipa mladih...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Utrinki

Dijakinja Glasbene šole FKK Velenje blestela na 13. mednarodnem tekmovanju Ivana Rijavca #utrinki

Pretekli vikend, 03. in 04. februarja, je v Rogaški slatini potekalo 13. mednarodno tekmovanje Ivana Rijavca za pianiste. ...
Šport

Velenjski rokometaši premagali ekipo RK RIKO Ribnica in pridobili novi dve točki

Včeraj, 02. marca, je v športni dvorani Ribnica odmevalo vzdušje pravega rokometnega derbija med ekipama RK Gorenje Velenje in RK Riko ribnica....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023