Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 13. december 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 209 klicev je bilo interventnih, pet ...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 209 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 84 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Ta konec tedna so na našem območju prevladovali vlomi v objekte in vozila. Storilce vlomov v vozila na šmarskem območju smo prijeli in jih bomo kazensko ovadili. Ta konec redna smo prijeli tudi roparja, ki je v petek vlomil v trgovino v Slovenskih Konjicah. O podrobnostih v nadaljevanju.

Petek, 10. december 2021

V Nazarjah smo v jutranjih urah obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce spregledal peško in trčil vanjo. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

V petek smo v Kasazah obravnavali vlome v pet počitniških hišic. Lastniki pogrešajo komplet orodja, ribiško opremo in več žganja.

Vlom v počitniško hišico smo obravnavali tudi v Vrbju. Storilec je ukradel štiri ribiške palice.

V Pristavi pri Mestinju smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel žensko torbico, v kateri so bili dokumenti, bančni kartici in nekaj drugih stvari. Storilec je kmalu po vlomu, na bankomatu v Šmarju pri Jelšah, poskušal dvigniti gotovino, vendar mu ni uspelo.

V popoldanskih urah smo bili obveščeni o vlomu v še dve osebni vozili, parkirani na parkirišču v Pristavi pri Mestinju. Iz enega vozila storilec ni ničesar ukradel, iz enega pa je ukradel denarnico z gotovino. V obeh primerih je storilec lastnikoma škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V soboto sta vlom v vozili na parkirišču v Pristavi pri Mestinju prijavili še dve osebi. V obeh primerih je storilec iz denarnic ukradel gotovino.

Nekaj čez 17. uro smo bili obveščeni o ropu trgovine v Slovenskih Konjicah. Storilec je pred trgovino počakal, da so stranke, ki so nakupovale, zapustile trgovino, nato vstopil in prodajalki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ko je dobil denar je pobegnil. Storilca smo kmalu po dejanju izsledili v centru Slovenskih Konjic. Ukraden denar smo mu zasegli in ga pridržali. 29-letnega storilca smo kazensko ovadili.

V večernih urah smo bili obveščeni o vlomih v najmanj tri vozila parkirana pred Osnovno šolo v Šmarju pri Jelšah. Eden od lastnikov pogreša denarnico z gotovino, na vseh treh vozil pa so storilci, ki smo jih kmalu po vlomih prijeli v Šmarju pri Jelšah, škodo povzročili z vlamljanjem. Vseh pet storilcev z območja Policijske uprave Novo mesto smo kazensko ovadili.

Sobota 11. december 2021

Na Kidričevi ulici v Žalcu smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo znamke Scott.

V Lokah pri Mozirju smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, ni ničesar ukradel.

Nedelja, 12. december 2021

V Libojah smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, dve počitniški hišici in vrtno uto. Iz ene od počitniških hišic je storilec ukradel nekaj hrane.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

Včeraj v Velenju prišlo do vloma v bencinsko črpalko

Včeraj, 10. februarja, je v jutranjih urah prišlo do ropa bencinske črpalke Petrol na Šaleški cesti....
Družba

V Knjižnici Velenje potekal pravljični večer za odrasle

V četrtek, 15. februarja, je v knjižnici Velenje potekal krasen pravljični večer za odrasle in navzoči so resnično uživali v čarobni atmosferi....
Kronika

47-letno Celjanko bodo kazensko ovadili

Celjski policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki....
Družba

Včeraj so se na občnem zboru zbrali člani Planinskega društva Šoštanj

Včeraj, 03. februarja, je potekal občni zbor članov Planinskega društva Šoštanj, ki je najštevilčnejše društvo v občini Šoštanj....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023