Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 12. oktober 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo od petka do danes zjutraj prejeli 905 klicev občanov. 225 klicev je bilo interventnih....

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo od petka do danes zjutraj prejeli 905 klicev občanov. 225 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Minuli konec tedna smo na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi poškodbami in 17 z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo obravnavali v nedeljo, okoli 01.45 ure, v kraju Kompole. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika 19 letne voznice, ki je z osebnim vozilom peljala vzvratno pri dovozu stanovanjske hiše, kjer je z vozilom nasedla na robnik, kjer je stal 20 letni pešec. Voznica je pešcu s kolesom vozila zapeljala na nogo, pri tem pa je pešec padel in si huje poškodoval nogo. Povzročiteljico bodo kazensko ovadili.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v soboto zvečer imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da ne izpolnjuje pogojev za vožnjo saj ne poseduje vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil na kraju z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki mu je pokazal, da je imel 0.76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti zasegli vozilo in mu odredili pridržanje po Zakonu o prekrških ter ga privedli k sodnici za prekrške, katera mu je izrekla globo v višini 1700 €.

Prav tako so Policisti Policijske postaje Celje v soboto nekaj po 22 uri imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo vozila saj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus, kateri mu je pokazal da je imel voznik 0.73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

Skupaj so policisti v času vikenda osmim voznikom zasegli vozila, od tega štirim, ki so vozili brez vozniških dovoljenj in štirim zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo dvanajstkrat ukrepali v javnih in trinajstkrat v zasebnih prostorih.

V soboto okoli 18.30 uri smo prejeli anonimno obvestilo, da v enem izmed gostinskih lokalov na območju Mozirja poteka poroka na kateri je okoli 100 gostov. Policisti so na kraju ugotovili kršitev neupoštevanja Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji in bodo zaradi kršitve zoper lastnika podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS.

Kriminaliteta

V petek nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Ravnah na območju PP Velenje. Storilec, je poskušal vlomiti skozi balkonska vrata. 

Prav tako je v petek neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na območju Gotovelj iz katere je odtujil nakit in gotovino v skupni vrednosti okoli 1500 €.

V petek zvečer smo bili obveščani o vlomih v stanovanjske hiše na območju Slovenskih Konjic in Zreč.

Nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjski hiši v Zrečah. V eno hišo je storilec vlomil skozi terasna vrata in lastnika oškodoval za okoli 400 €. V drugo stanovanjsko hišo je vlomil skozi okno iz katere je odtujil gotovino.

Ob 22.30 uri smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Gabrovljah občina Slovenske Konjice, kamor je vlomil skozi okno. Iz stanovanjske hiše je odtujil predmete v vrednosti okoli 4000 €.

V soboto zjutraj so policisti na Lopati obravnavali tatvino mobilnega telefona iz tovornega vozila.

V soboto ob 10.20 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zrečah. Neznani storilec je od petka do prijave vlomil skozi okno in z vlomom lastniku povzročil 100 € materialne škode.

Prav tako smo bili v soboto okoli 21.00 ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Rečici ob Paki. Neznani storilec je vlomil skozi okno iz hiše je odtujil manjšo količino denarja.

V nedeljo nekaj po 18.00 uri smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Šoštanju, kjer je neznani storilec poskušal vlomiti skozi vrata na terasi in lastniku povzročil materialno škodo.

Prav tako smo bili nekaj po 19.00 uri obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolšici, kjer je storilec razbil steklo in iz hiše odtujil več nakita. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5000 €.

Neznani storilec je v nedeljo okoli 23.35 ure vlomil v posloven prostore ene izmed trgovin v Zrečah, od koder je odtujil motorne žage in gotovino in lastnika oškodoval za okoli 10000 €.

Prav tako so policisti na območju PU Celje obravnavali tri kazniva dejanja Nasilje v družini, kaznivo dejanje grožnje in štirikrat izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Požar – Celje

Danes ob 01.40 uri smo bili obveščeni o požaru na Gosposki ulici v Celju. Po prvih ugotovitvah je na kraju zagorela drvarnica in ostrešje drugega objekta. V času požaru je bilo evakuiranih 10 stanovalcev, ki so sami poskrbeli za nastanitev, ni pa bil nihče telesno poškodovan. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ogledom kraja požara in zbiranjem obvesti v zvezi ugotavljanja vzroka nastanka požara.

Več novic

Obvestila

Zdravnica Lucija Šteković v maju zaključuje z delom

Iz Zdravstvenega doma Velenje obveščajo, da je zdravnica Lucija Šteković, dr. med., trenutno odsotna in da s 7. 5. 2024 zaključuje z delom zaradi upokojitve....
Šport

Karate klub Velenje se je na tekmovanju v Postojni uvrstil na 3. mesto med 51. klubi iz petih držav

Včeraj, 11. maja, so člani Karate kluba Velenje nastopili na tekmovanju Postojna OPEN 2024...
Kronika

Obvestilo: Prišlo je do prometne nesreče na relaciji Mislinja – Velenje

Na relaciji Velenje - Mislinja je prišlo do prometne nesreče....
Družba

Registracija za izposojo koles Bicy je omogočena tudi prek mobilne aplikacije

V Mestni občini Velenje je na voljo 120 koles v okviru sistema izposoje koles Bicy, od tega 65 električnih in 55 klasičnih koles, postavljenih na 22 izposojevalnih postajah....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zaprta glavna cesta Velenje – Arja vas

Zaradi prometne nesreče pri Črnovi je zaprta glavna cesta Velenje - Arja vas....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki še vedno možnost izbire osebnega pediatra

ZD Velenje obvešča, da je v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, ki spada pod ZD Velenje, še vedno mogoča izbira osebnega pediatra. V pediatrični ambulanti opravlja delo Ksenija Kozorog, dr....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Metleče

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Metleč v četrtek, 23. 5., od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...
Obvestila

Zapora ceste v Vinski gori

Zaradi izgradnje novega kanalizacijskega omrežja bo od danes, 21. maja, do predvidoma 24. maja popolna zapora ceste Vinska Gora–Prelska–Lokovina, od hišne številke Vinska Gora 54 do Vinska Gora 63. Obvoz...

Zadnje osmrtnice

Viljem Vertačnik

Janez Venta

Ana Marija Lesjak

Velenjcan copyright © 2023