Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 11. januar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva n...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Od petka do danes smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo v petek zjutraj obravnavali v Levcu, kjer se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v krožišču prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj popoldne obravnavali v Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Laško, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča. V prometni nesreči so se lažje poškodoval štiri osebe.

V petek smo obravnavali dve voznici, ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola. Voznica, ki smo jo ustavili na območju Velenja je imela 1,3 promila alkohola v krvi, voznica, ki smo jo obravnavali na območju Žalca pa 1,4 promila alkohola v krvi. Ker je vozila brez vozniškega dovoljenja smo ji zasegli še vozilo. Zoper obe sledita obdolžilna predloga.

Poleg omenjenega zasega vozila poročamo še o zasegih petih osebnih vozil in zasegu štirikolesnika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete poročamo o dveh vlomih v stanovanjski hiši in tatvini.

Iz gospodarskega poslopja v Straški Gorci, na območju Policijske postaje Šentjur, je storilec ukradel hidravlično kladivo, vredno okoli 2.000 €.

V Spodnjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, smo v petek obravnavali vlom s stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je preiskal prostore. Ukradel je nekaj hrane.

V soboto smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali v Loki pri Žusmu. Iz hiše, v kateri trenutno nihče ne živi, je storilec ukradel toplotno črpalko, vredno okoli 9.000 €.

Skorajda povsod na našem območju so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele, zato vozniki prilagodite vožnjo razmeram na voziščih ter vozite še posebej strpno in previdno, pred vožnjo pa z vozil temeljito očistite sneg in led.

Spolzki so tudi pločniki in prehodi za pešce, zato bodite pri prečkanju vozišč, pešci zelo previdni. Upoštevajte, da vozila na mokrih in spolzki tleh rabijo več časa, da se zaustavijo.

Uspešen in varen delovni teden želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

Požar v Florjanu uničil kletne prostore

Danes, 08. februarja, so bili ob 9.36, Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šoštanj - mesto aktivirani na intervencijo zaradi požara....
Družba

Včeraj potekala občna zbora KUD Ravne in TD Skorno

Včeraj, 17. februarja, sta potekala občna zbora dveh najštevilčnejših društev v občini Šoštanj, Kulturno-umetniškega društva Ravne in Turističnega društva Skorno....
Utrinki

Izobraževanje gasilcev PGD Pesje na novem vozilu GVC-2 #utrinki

Včeraj, 07. februarja, so se gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pesje posvetili izobraževanju na temo novega vozilu GVC-2, ki so ga pretekli petek, 02. februarja, tudi uradno prevzeli....
Šport

Atletski klub Velenje blestel na Finalu posamičnega mnogoboja za pionirje in pionirke u12 in u14 v Novem mestu

Atletski klub Velenje je imel v finalu kar pet predstavnikov, ki so odlično zastopali njihove barve....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023