Search
Search
Close this search box.

Pa ga imamo! Vse o včerajšni otvoritvi pumptrack poligona

V petek, 24. avgusta 2018, je potekalo uradno odprtje PUMPTRACK (oz. grbinastega / tlačilnega) poligona. Velenje je navdušeno in predvsem otroci ...

V petek, 24. avgusta 2018, je potekalo uradno odprtje PUMPTRACK (oz. grbinastega / tlačilnega) poligona.

Velenje je navdušeno in predvsem otroci so že nestrpno čakali, da se bodo lahko zapeljali po progi. Z nagovorom obiskovalcem je poligon uradno odprl župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

V uvodnem govoru je župan med drugim dejal: "Izvajalcu čestitam in se zahvaljujem za kvalitetno opravljeno delo, seveda tudi Rdeči dvorani, direktorju Marjanu Klepcu in kolegu Dragu Martinšku, ki sta zadevo peljala in pripeljala do te točke … Želim si predvsem to, da bo to za zabavo, da ne bo to mesto za prepir, da ne bo to mesto za prerivanje in, da ne bo to mesto kjer bi lahko nastala tudi kakšna poškodba. Želim vam predvsem varno uporabo in želim vam veliko prijetnih uric tukaj, na tem poligonu."  Celotnemu govoru lahko prisluhnete v posnetku spodaj.

Po uvodnem govoru je sledil častni krog, ki sta ga odpeljala član Kolesarskega društva Lignit in član Društva urbanih športov Duša. Nato so se na progo podali še ostali člani obeh društev in obiskovalcem prikazali kako lahko izgleda uporaba poligona.

Velenjski raper 6-pack Čukur je vključno z varnostnimi napotki podal znak, da je proga uradno odprta za vse obiskovalce. Zaželel je obilo užitka in poligon se je kaj kmalu napolnil.

Ljubitelj skejtanja 6pack Čukur, ki je med drugim tudi ustanovitelj in organizator prvih skateboard tekmovanj v Šaleški dolini, je dogodek vseskozi povezoval ter skupaj s pevkama The Hangover ladies pripravil odličen koncert. Spodaj si lahko ogledate VIDEO celotnega poteka otvoritve (P.S. Ob prvi minuti prenosa smo imeli malce tehničnih težav s stabilizatorjem, a smo jih sproti kaj kmalu uredili. Uživajte ob ogledu.). Na slednji povezavi najdete tudi FOTO ALBUM UTRINKOV.

Kaj pa nov skatepark? 

Igor Kuna, član Društva urbanih športov DUŠA Velenje in vodja iniciative »Velenje ZA skatepark« je zelo navdušen nad novo pridobitvijo pumptrack poligona, a hkrati poudarja, da v kolikor si želimo dostojnih pogojev za razvoj tovrstnih športov, bo v Velenju potrebno postaviti nov, boljši, večji in sodobnejši skatepark. »Skatepark kot je danes pred Rdečo dvorano je po številu skate objektov (teh je le 5) eden najmanjših v Sloveniji in ne ponuja možnosti za resnejše udejstvovanje v teh športih,« je dodal. 

Spodaj si lahko preberete nekaj prispevkov vezanih na iniciativo »Velenje ZA sk8park«, kjer člani Društva DUŠA podrobneje opredelijo svoje zahteve po novem skatepark-u (sledi: Vse o poligonu in njegovi uporabi): 


Vse o poligonu in njegovi uporabi

Poligon se nahaja na zelenici med osnovnima šolama Gustava Šiliha in Antona Aškerca. 

Pumptrack poligon ali grbinasti / tlačilni poligon je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo tudi na manjših površinah.

Asfaltna proga je na voljo za kolesarje, skiroje, rolarje, kotalke, rolke,… Primeren je za vse kolesarje, ne glede na njihovo predznanje. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom, kot tudi vadbo vrhunskih kolesarjev, ker je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno. Po pumptracku se ne premikamo z odrivanjem ali vrtenjem pedal, temveč s premikanjem telesa navzgor in navzdol. Prav inovativen način poganjanja pumptrack poligone ločuje od ostalih objektov in stez.

Skupna povozna (asfaltirana površina) poligona je 480 m² sestavljata pa ga dve progi – večja je primernejša za uporabnike z več znanja, manjša pa za začetnike.

Uporaba poligona je brezplačna in poligon bo razsvetljen tudi v večernih urah. Vrednost investicije, ki vključuje izgradnjo pumptrack poligona, zunanjo ureditev, zaščito, ureditev komunalnih vodov in razsvetljave ter postavitev novega pitnika znaša 62 tisoč evrov (DDV ni zajet).

Investicijo je vodil Športno rekreacijski zavod Rdeča dvorana, ki bo s poligonom tudi upravljal. Mestna občina Velenje je pred začetkom izvedbenih del na lokaciji poligona uredila odvod meteornih vod.

PRAVILA ZA UPORABO POLIGONA

Več novic

Družba

Včeraj je v Topolšici potekalo Harmonikarsko tekmovanje “Šaleška harmonika”

Včeraj, 12. maja, je v Topolšici odmeval zvok harmonike, saj se je odvijalo že tretje Harmonikarsko tekmovanje Šaleška harmonika za pokal Šaleške doline, ki ga organizira Robert Goličnik....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo – 21. maj 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Družba

Jutri vaše otroke čaka ustvarjalno in zabavno dopoldne v Wunder Beach Baru

Pridružite se dogodivščinam jutri, 26. maja, ob 10. uri na nepozabnem in živahnem otroškem dopoldnevu. Kje? V čudovitem ambientu Wunder Beach Bara. Ne zamudite priložnosti, da vaši najmlajši preživijo aktiven...
Šport

Ose bo okrepil Anže Blagotinšek

Otrok RK Celje Pivovarna Laško, ki trenutno brani barve Jeruzalema iz Ormoža, bo črno-rumeni dres nosil vsaj do konca sezone 2024/2025....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zaprta glavna cesta Velenje – Arja vas

Zaradi prometne nesreče pri Črnovi je zaprta glavna cesta Velenje - Arja vas....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki še vedno možnost izbire osebnega pediatra

ZD Velenje obvešča, da je v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, ki spada pod ZD Velenje, še vedno mogoča izbira osebnega pediatra. V pediatrični ambulanti opravlja delo Ksenija Kozorog, dr....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Metleče

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Metleč v četrtek, 23. 5., od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...
Obvestila

Zapora ceste v Vinski gori

Zaradi izgradnje novega kanalizacijskega omrežja bo od danes, 21. maja, do predvidoma 24. maja popolna zapora ceste Vinska Gora–Prelska–Lokovina, od hišne številke Vinska Gora 54 do Vinska Gora 63. Obvoz...

Zadnje osmrtnice

Viljem Vertačnik

Janez Venta

Ana Marija Lesjak

Velenjcan copyright © 2023