Search
Search
Close this search box.

Kaj se v sredo, 07. 03., dogaja v Velenju in okolici?

7. 3. 2018 od 8.00 do 12.00 Krvodajalska akcija Krvodajalska akcija za potrebe UKC Maribor. REKS - Kulturno in rekreacijsko središče Ravne ...

7. 3. 2018 od 8.00 do 12.00

Krvodajalska akcija

Krvodajalska akcija za potrebe UKC Maribor.

REKS – Kulturno in rekreacijsko središče Ravne pri Šoštanju
Prost vstop


7. 3. 2018 od 9:00 do 2:00

Vse za vas, a nič namesto vas

Aktivno preživljanje prostega časa, krepitev pozitivnih socialnih stikov in vplivanje na razvoj pozitivnih vrednot. Pogovorna delavnica je namenjena vsem ljudem dobre volje, ne glede na starost, narodnost, raso, pogled na svet ali veroizpoved.

AZ Ljudska univerza Velenje
Prost vstop


7. 3. 2018 ob 11.00

Zdrav živlenjski slog – Kaj imajo skupnega migrena, bolečine v želodcu in ščitnica?

Udeleženci predavanja bodo spoznali kaj imajo skupnega migrena, bolečine v želodcu in ščitnica.

Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
Prost vstop


7. 3. 2018 od 16.00 do 18.00

Odkrivanje sebe skozi ples

Ob prijetnih melodijah bomo razmigali telo, spoznavali sebe, dvigovali samozavest in krepili samo-sprejemanje ter negovali ljubezen do sebe.

AZ Ljudska univerza Velenje
Prost vstop


7. 3. 2018 ob 17.00

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Pripovedovala bo Metka Pivk Srdič.

Knjižnica Velenje (pravljična soba)
Prost vstop


7. 3. 2018 ob 17.00

Čarobna formula naravne oskrbe rastlin v vašem domu in okoli njega

Vsakdo si želi imeti doma in v okolici zdrave rastline. Mitja Križan, strokovnjak za naravno oskrbo rastlin, bo na predavanju predstavil, kako večino kemičnih sredstev zamenjati z enakovrednimi in učinkovitimi naravnimi substrati, kako prepoznati prednosti preventive pred škodljivci in boleznimi na rastlinah z uporabo izdelkov na osnovi morskih alg, kako zmanjšati vremenske vplive na vzgojo rastlin in kako prihraniti čas in denar, namenjen za obdelavo vrta, sadovnjaka in vinograda.

Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
Prost vstop


7. 3. 2018 ob 18.00

Tajno društvo PGC

Abonma Mladost (4) in izven. Tajno društvo PGC je legendarno besedilo, nastalo leta 1958 izpod peresa pisatelja Antona Ingoliča. S priljubljenim in znamenitim Tajnim društvom PGC so odraščale različne generacije mladih. V predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana ta znana in priljubljena zgodba dobi sodobno in aktualno odrsko preobleko.

Dom kulture Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 7 €


7. 3. 2018 ob 19.19

Ivo Mojzer: Srečen je, kdor zares živi

Iva Mojzerja spremlja glasba že vse njegovo življenje. Leta 1967 je začel igrati pri ansamblu Biseri, leto kasneje je prestopil h Kameleonom, ki so takrat veljali za eno najbolj popularnih skupin. V 70. letih je pustil pečat v skupinah Kon-tiki, Indeksi ter Pepel in kri, nastopal je tudi čez lužo. Pred nedavnim je izdal svojo avtobiografijo Srečen je, kdor zares živi. In Ivo Mojzer zares živi. Vabljeni na pogovorni večer z legendarnim pevcem, pogovor bo moderirala mag. Alenka Gortan.

Knjižnica Velenje (preddverje)
Prost vstop


5. 3. 2018 od 13.00 do 20.006. 3. 2018 od 13.00 do 20.007. 3. 2018 od 13.00 do 20.008. 3. 2018 od 13.00 do 20.00

Središče mladih in otrok Velenje: delavnice, igre, pomoč pri učenju

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.

Prost vstop


7. 3. 201814. 3. 2018 od 17:00 do 18:30

Na pot s skicirko

Sklop ustvarjalnih delavnic. Umetnica Klementina Golija elemente navdiha za svoja umetniška dela jemlje iz številnih dnevnih skicirk. V sklopu dveh zaporednih sredinih delavnic si bodo obiskovalci lahko ustvarili lastno skicirko, nato pa se bodo sprehodili po mestu, spoznavali njegovo kulturno dediščino in po opazovanju v različnih tehnikah skicirali posamezne elemente. Primerno za odrasle. Prijave zbirajo do petka, 2. marca, na e-mail: info@galerijavelenje.si

Galerija Velenje
Prost vstop


7. 3. 2018 ob 17.0021. 3. 2018 ob 17.00

Ustvarjalno druženje

Vsi, ki radi ustvarjate, vabljeni na ustvarjalno delavnico za odrasle z Admiro Robin.

Knjižnica Velenje (Ob Sončni steni)
Prost vstop


1. 1 . – 30. 4. 2018

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.

Velenjski grad
Prost vstop


26. 2 . – 21. 3. 2018

Fotografska razstava »Jazz klinika«

S fotografsko razstavo se predstavlja Velenjčan Claudio Sabolčec, ki že leta s fotografskim aparatom spremlja koncertne in druge dogodke v Velenju.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


23. 2 . – 21. 3. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 2 . – 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . – 31. 3. 2018

Kajuhova pisemska korespondenca

Ob obletnici smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. Po razstavi o Kajuhovem dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved, bo tokrat razstavljeno pesnikovo dopisovanje z njegovim prijateljem in urednikom revije Slovenska mladina, Konstantinom Nahtigalom. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 2 . – 17. 3. 2018

Klementina Golija – Skozi prostor in čas

Slike (2013-2018). Klementina se bo v velenjski galeriji samostojno predstavila drugič in sicer z dvema ciklusoma: Vmesni prostor in Potovanje skozi čas.

Galerija Velenje
Prost vstop


1. 2 . – 16. 3. 2018

Eva Lucija Kozak

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


15. 9. 2017 – 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Modna oblačila Snježane Lukić

Modna oblikovalka Snježana Lukić, Velenjčanka, ki skozi kreativno ustvarjanje z nitjo oblikuje oblačilo, se bo predstavila v marcu, mesecu žensk in deklet, s pomladno poletnimi kreacijami, ki jih idejno zasnuje in tudi izdela lastnoročno. Njeno vodilo je ideologija umetnosti ustvarjanja kot pretanjena komunikacija z okoljem in inspiracija kombinacij materialov, oblik in tematik. V ospredju je ženstvenost.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Pisatelj meseca

Naš »Bralec meseca« se bo v letošnjem marcu prelevil v »Pisatelja meseca«. Ta čast bo pripadla Ivanu Cankarju. Leto 2018 je Cankarjevo leto, saj beležimo 100-letnico smrti tega velikega slovenskega književnika. V naši knjižnici bomo poiskali in zbrali starejše izdaje njegovih del in te zaklade delili v vitrinah Steklenih dvojčkov. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop

Več novic

Družba

“Skupaj lahko spremenimo svet” so bili enotni udeleženci festivala SoundGarden

Minuli vikend se je ob Velenjskem jezeru zaključil tretji festival osebne in poslovne rasti SOUNDGARDEN. Raznolik program je uspešno prepletal podjetništvo, ustvarjalnost, inovacije, osebno rast, duhovnost, napredne tehnologije, glasbo in...
Policijsko poročilo

Celjski policisti zaradi neprilagojene vožnje ustavili nemškega voznika, ki je nezakonito prevažal štiri turške državljane

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek popoldne na avtocestnem izvozu Arja vas ustavili nemškega voznika osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo....
Družba

V Šoštanju večji del Pohrastnika predviden za selitev

Večji del naselja Pohrastnik v šoštanjski občini je po lanski ujmi predviden za preselitev, izhaja iz strokovnih podlag, ki jih je na nedavnem srečanju s predstavniki občine predstavila Alenka Zupančič...
Družba

Vlada in predstavniki zaposlenih na upravnih enotah podpisali stavkovni sporazum

Minister za javno upravo Franc Props, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk in predsednik konference sindikata upravnih enot Dragan Stanković so podpisali stavkovni sporazum. Sporazum bo predvidoma v uradnem...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V Občini Šmarno ob Paki bo v četrtek občanom na voljo NLB Mobilna poslovalnica Bank&Go

Kot smo poročali pred dnevi, so zaradi prodaje nepremičnine, v kateri je bil do nedavnega lociran bankomat, občani šmarške občine začasno brez opcije dvigovanja denarja. Trenutno poteka pridobitev soglasja za...
Obvestila

Promet v Logarski dolini delno omogočen, pot na Okrešelj zaprta

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod slapom Rinka, a po besedah županje Občine Solčava Katarine Prelesnik še ni mogoče govoriti o tem, da je cesta odprta v...
Obvestila

Popolno zaprtje cest Ljubija – Laznik in Mozirje – Mostnar

Včerajšnje neurje je močno prizadelo tudi Občino Mozirje. Na terenu so že interventne službe....
Obvestila

Zaradi včerajšnjega neurja zaprta cesta Logarski kot – Slap Rinka, zasuta je tudi pot do slapa Rinka in Okrešlja

Krajinski park Logarska dolina obvešča, da je cesta Logarski kot - Slap Rinka trenutno zaprta zaradi včerajšnjega močnega neurja zaprta....

Zadnje osmrtnice

Marija Ribarič

Frančiška Trunkl

Hatidža Tubić

Velenjcan copyright © 2023