Search
Search
Close this search box.

Kaj se v soboto, 10. 03., dogaja v Velenju in okolici?

10. 3. 2018 od 8.00 do 13.00 Bolšji sejem Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gosp...

10. 3. 2018 od 8.00 do 13.00

Bolšji sejem

Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače …). Za sodelovanje se je potrebno prijaviti do četrtka, 8. marca.

Cankarjeva ulica
Prost vstop


10. 3. 2018 od 9.00 do 11.00

Šivamo pas z žepi

Delavnica šivanja uporabnih izdelkov. Za otroke od 6. leta naprej.

Poslovna stavba Farmin
Vstopnina: 15 €


10. 3. 2018 ob 9.00

Turnir v hokeju na ledu

Hokejski klub Velenje s partnerji pripravlja turnir v hokeju na ledu. Igralo se bo 4:4 plus vratarja na prave hokejske gole. Za udeležbo na turnirju je potrebna predhodna prijava (do 8.3.) na 041/596-122 (Janez). V času turnirja (cel dan) rekreativno drsanje ne bo možno, prosimo za razumevanje. Vabljeni k ogledu atraktivnega turnirja, vstopnine ni.

Drsališče Velenje
Prost vstop


10. 3. 2018 ob 10.00

Tematsko vodenje na občane: Ženske Velenja

Mesec marec je mesec žena. Tokrat bomo odkrivali zgodbe deklet in žena Velenja. Vabljeni. Zbirno mesto: Vila Bianca.

Vila Bianca
Prost vstop


10. 3. 2018 ob 10.30

Žogica Marogica

Mini (4) in Mega Pikin abonma. Zgodba pripoveduje o babici in dedku, ki živita sama. Nekoč ju s svojim obiskom preseneti žogica, ki zna govoriti in je lačna. Babica in dedek odhitita po mleko in kruh, žogico, ki ostane sama doma, pa skozi okno opazi Zmaj Tolovaj, ki že vidi, kako krasna igrača bi bila to za njegove zmajčke. Marogica se mu najprej upira, ko pa po nesreči razbije lonček, se hitro oprime Tolovajevega repa in skupaj odletita v neznano. Žalostna dedek in babica se z bobnom in lajno odpravita, da jo poiščeta …

Dom kulture Velenje (mala dvorana)
Predstava je razprodana


10. 3. 2018 ob 18.00

Čebelica Maja: Medene igre, 3 D

Filmska predstava (Maya the Bee: The Honey Games). Sinhronizirana animirana družinska pustolovščina, 83 minut. Vstopnice: 4 EUR, očala 2 EUR.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


10. 3. 2018 ob 19.45

Odpadniki

Filmska predstava (Renegades). Akcijski triler, 105 minut.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


10. 3. 2018 ob 20.30

O telesu in duši

Filmska predstava (Testről és lélekről). Romantična drama, 116 minut.

Kino Velenje (mala dvorana)
Vstopnina: 4 €


10. 3. 2018 ob 21.00

Zgodovina rock glasbe malo drugače – skozi oči rock kitarista

Od prve uporabne električne kitare bomo spremljali razvoj Gibson in Fender kitar, ki so najbolj obarvale zvok do današnjih dni. Z zanimivimi podatki o nastanku in o glasbenikih, bomo slišali najbolj specifične skladbe zgodnjih šestdesetih, pa do poznih sedemdesetih let. Ne bomo pozabili povedati nekaj tudi o razvoju ojačevalcev in efektov, kot nujne opreme vsakega kitarista.

eMCe plac
Prost vstop


10. 3. 2018 ob 21.45

Rdeči vrabec

Filmska predstava (Red Sparrow). Vohunski triler, 139 minut Režija: Francis Lawrence Igrajo: Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Jeremy Irons Charlotte Rampling.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


8. 3. – 25. 3. 2018

Razvajaj se v mestu – večdnevni promocijski dogodek

Posebna ponudba in dogodki ob mednarodnem dnevu žena.

Mestno središče
Prost vstop


8. 3. – 27. 3. 2018

Razstava "8. marec, 8 žensk"

Razstava govori o praznovanju 8. marca nekoč in danes ter predstavlja osem izbranih žensk Šaleške doline.

Podhod Pošta
Prost vstop


1. 1 . – 30. 4. 2018

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.

Velenjski grad
Prost vstop


26. 2 . – 21. 3. 2018

Fotografska razstava »Jazz klinika«

S fotografsko razstavo se predstavlja Velenjčan Claudio Sabolčec, ki že leta s fotografskim aparatom spremlja koncertne in druge dogodke v Velenju.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


23. 2 . – 21. 3. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 2 . – 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . – 31. 3. 2018

Kajuhova pisemska korespondenca

Ob obletnici smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. Po razstavi o Kajuhovem dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved, bo tokrat razstavljeno pesnikovo dopisovanje z njegovim prijateljem in urednikom revije Slovenska mladina, Konstantinom Nahtigalom. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 2 . – 17. 3. 2018

Klementina Golija – Skozi prostor in čas

Slike (2013-2018). Klementina se bo v velenjski galeriji samostojno predstavila drugič in sicer z dvema ciklusoma: Vmesni prostor in Potovanje skozi čas.

Galerija Velenje
Prost vstop


1. 2 . – 16. 3. 2018

Eva Lucija Kozak

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


15. 9. 2017 – 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Modna oblačila Snježane Lukić

Modna oblikovalka Snježana Lukić, Velenjčanka, ki skozi kreativno ustvarjanje z nitjo oblikuje oblačilo, se bo predstavila v marcu, mesecu žensk in deklet, s pomladno poletnimi kreacijami, ki jih idejno zasnuje in tudi izdela lastnoročno. Njeno vodilo je ideologija umetnosti ustvarjanja kot pretanjena komunikacija z okoljem in inspiracija kombinacij materialov, oblik in tematik. V ospredju je ženstvenost.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Pisatelj meseca

Naš »Bralec meseca« se bo v letošnjem marcu prelevil v »Pisatelja meseca«. Ta čast bo pripadla Ivanu Cankarju. Leto 2018 je Cankarjevo leto, saj beležimo 100-letnico smrti tega velikega slovenskega književnika. V naši knjižnici bomo poiskali in zbrali starejše izdaje njegovih del in te zaklade delili v vitrinah Steklenih dvojčkov. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop

Več novic

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri ZD Velenje znova v uporabi

Sanacija javnih sanitarij v garažni hiši pri ZD Velenje je zaključena, sanitarije so od danes naprej znova odprte....
Družba

V Pohodu Pošta si lahko ogledate razstavo na temo vitezov Kacenštajnskih iz Šaleške doline, avtorja Borisa Hajdinjaka

V podhodu Pošta redno gostujejo razstave. Tudi tokrat je na voljo nova razstava, ki vas bo popeljala iz Šaleške doline pa vse do Berlina, v čase med 12. in 15....
Družba

MOV bo sofinancirala pripravo projektov za energetsko obnovo stavb

Mestna občina Velenje bo v okviru projekta Elena Movenergy sofinancirala energetsko obnovo stavb. Načrtovana vrednost omenjenega projekta, ki sta ga podprli Evropska komisija in Evropska investicijska bank, znaša 1.900.000 evrov....
Družba

Poslovni Sunset ob Velenjskem jezeru: predstavila se je Agencija Pristop

Poletni večer ob Velenjskem jezeru je bil zaznamovan s prvim Poslovnim Sunsetom, dogodkom, ki je zamenjal tradicionalni jutranji Espresso in je predstavljal zadnje poslovno srečanje pred poletnim oddihom....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Obvestila

Občina Šmartno ob Paki: obvestilo o brezgotovinskem poslovanju občinske uprave

Občina Šmarno ob paki svoje občanke in občane obvešča, da poslovanje občinske uprave Občine Šmartno ob Paki poteka izključno brezgotovinsko....
Obvestila

Obvestilo o spremembi obratovalnega časa Bazena Velenje in Urbanega parka

Bazen Velenje bo pričel z letnim remontom in investicijskimi deli, zato se bo spremenil obratovalni čas Bazena Velenje in Urbanega parka....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Koroška cesta

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Koroške ceste 7 a, b, c, d, 9, 11 a, b, 13 a, b, c, d, e, 15 a,...

Zadnje osmrtnice

Anton Ribarič

Nada Turk

Klemen Petermanec

Velenjcan copyright © 2023