Search
Search
Close this search box.

Kaj se v soboto, 03. 03., dogaja v Velenju in okolici?

3. 3. 2018 od 9.00 do 11.00 Šivamo trak za ušesa Delavnica šivanja uporabnih izdelkov. Za otroke od 6. leta naprej. Poslovna stavba Farmin ...

3. 3. 2018 od 9.00 do 11.00

Šivamo trak za ušesa

Delavnica šivanja uporabnih izdelkov. Za otroke od 6. leta naprej.

Poslovna stavba Farmin
Vstopnina: 10 €


3. 3. 2018 od 09.00 do 17.00

Telo kot osnovno igralsko sredstvo

Gledališka delavnica. Če gledališče razumemo kot nekaj izvorno-ritualnega, potem je telo njegovo osnovno izrazno sredstvo, ki se v povezavi z ritmom in petjem sooča z nadnaravnimi silami. Govorjena beseda in zgodba sta že stvar razvitega, kultiviranega, racionalnega gledališča, medtem ko telo, ki se suče v ritmu zvokov in zaklinjanj, v svojem bistvu pripada iracionalnemu, ritualnemu gledališču. Delavnico bo vodil dramski igralec Dejan Spasić.

Dvorana Center Nova
25 €


3. 3. 2018 ob 18.00

Čebelica Maja: Medene igre

Filmska predstava (Maya the Bee: The Honey Games). Sinhronizirana animirana družinska pustolovščina, 83 minut.

Kino Velenje
Vstopnina: 4 €


3. 3. 2018 ob 18.00

Zaključni koncert udeležencev Kreativne jaz klinike Velenje 2018

Zaključni koncert udeležencev Kreativne jaz klinike Velenje (CJCV 2018).

Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
Prost vstop


3. 3. 2018 ob 19.45

Lady Bird

Filmska predstava. Komična drama, 94 minut Režija: Greta Gerwig Igrajo: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


3. 3. 2018 ob 21.00

Zaključno srečanje in Jam Session Kreativne jazz klinike

Zaključno srečanje Jam Session udeležencev v okviru Kreativne jazz klinike Velenje 2018. Zaključna zabava in Jam Session, ki ga bo vodil mentor, domačin in basist Miha Koren. Igrajo udeleženci Kreativne jazz klinke Velenje 2018.

Max klub Velenje
Prost vstop


3. 3. 2018 ob 21.00

Spotless Minds, Seven Days In May in Among Twisted

Celjski Spotless Minds navdih črpajo iz alternativnih rock tokov devetdesetih let in mu dodajajo pravo mero sodobnosti in inovativnosti. V klubu eMCe plac bodo predstavili svoj nov album Pokalica. Poleg njih bodo nastopili še Ljubljančani Seven Days in May, ki svojo glasbo opisujejo kot “drunken guitar pop-rock” in mariborski rockerji Among Twisted.

eMCe plac
Za člane ŠŠK vstop prost, za ostale 3 EUR


3. 3. 2018 ob 21.45

Petdeset odtenkov svobode

Filmska predstava (Fifty Shades Freed). Romantični triler, 105 minut Režija: James Foley Igrajo: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger, Eric Johnson.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


3. 3. 2018

Jurčičeva pot

Vodja izleta Marija Kuzman. Odhod z avtobusne postaje Velenje.

Avtobusna postaja Velenje
Prost vstop


3. 3. 2018

Jurčičeva pot

Vodja izleta: Marija Kuzman. Odhod z Avtobusne postaje Velenje.

Avtobusna postaja Velenje
Prost vstop


1. 1 . – 30. 4. 2018

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.

Velenjski grad
Prost vstop


26. 2 . – 21. 3. 2018

Fotografska razstava »Jazz klinika«

S fotografsko razstavo se predstavlja Velenjčan Claudio Sabolčec, ki že leta s fotografskim aparatom spremlja koncertne in druge dogodke v Velenju.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


23. 2 . – 21. 3. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 2 . – 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . – 31. 3. 2018

Kajuhova pisemska korespondenca

Ob obletnici smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. Po razstavi o Kajuhovem dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved, bo tokrat razstavljeno pesnikovo dopisovanje z njegovim prijateljem in urednikom revije Slovenska mladina, Konstantinom Nahtigalom. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 2 . – 17. 3. 2018

Klementina Golija – Skozi prostor in čas

Slike (2013-2018). Klementina se bo v velenjski galeriji samostojno predstavila drugič in sicer z dvema ciklusoma: Vmesni prostor in Potovanje skozi čas.

Galerija Velenje
Prost vstop


1. 2 . – 16. 3. 2018

Eva Lucija Kozak

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


15. 9. 2017 – 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Modna oblačila Snježane Lukić

Modna oblikovalka Snježana Lukić, Velenjčanka, ki skozi kreativno ustvarjanje z nitjo oblikuje oblačilo, se bo predstavila v marcu, mesecu žensk in deklet, s pomladno poletnimi kreacijami, ki jih idejno zasnuje in tudi izdela lastnoročno. Njeno vodilo je ideologija umetnosti ustvarjanja kot pretanjena komunikacija z okoljem in inspiracija kombinacij materialov, oblik in tematik. V ospredju je ženstvenost.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


2. 3. 2018 ob 20.003. 3. 2018 ob 20.00

Saudade

Solo pevenec plesne umetnice Neže Jamnikar. Saudade v fizičnem in čustvenem raziskuje in se preizprašuje o stanjih odsotnosti, osamljenosti in praznine. Število mest je omejeno Prijave na: kud.koncentrat@gmail.com

Stara Pekarna
Vstopnina: 5 €


1. 3. – 31. 3. 2018

Pisatelj meseca

Naš »Bralec meseca« se bo v letošnjem marcu prelevil v »Pisatelja meseca«. Ta čast bo pripadla Ivanu Cankarju. Leto 2018 je Cankarjevo leto, saj beležimo 100-letnico smrti tega velikega slovenskega književnika. V naši knjižnici bomo poiskali in zbrali starejše izdaje njegovih del in te zaklade delili v vitrinah Steklenih dvojčkov. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop

Več novic

Družba

Vlada in predstavniki zaposlenih na upravnih enotah podpisali stavkovni sporazum

Minister za javno upravo Franc Props, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk in predsednik konference sindikata upravnih enot Dragan Stanković so podpisali stavkovni sporazum. Sporazum bo predvidoma v uradnem...
Družba

Pred potovanjem se je dobro pozanimati o pogojih za potovanje s hišnimi ljubljenčki

Prišel je čas počitnic, ko se mnogi odpravijo na dopust v tujino. Skupaj z družinskimi člani se na pot pogosto odpravijo tudi hišni ljubljenčki. Znotraj Evropske unije to ne predstavlja...
Družba

Pirc Musar ob dnevu odprtih vrat v predsedniški palači izpostavila pomen dialoga

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je ob današnjem dnevu državnosti v predsedniški palači sprejela obiskovalce. Med ogledom delovnih in protokolarnih prostorov ob dnevu odprtih vrat jim je čestitala ob dnevu...
Družba

ARSO: Možne močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je izdala oranžno vremensko opozorilo. "V ponedeljek predvsem sredi dneva in do večera bodo možne posamezne močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Popolno zaprtje cest Ljubija – Laznik in Mozirje – Mostnar

Včerajšnje neurje je močno prizadelo tudi Občino Mozirje. Na terenu so že interventne službe....
Obvestila

Zaradi včerajšnjega neurja zaprta cesta Logarski kot – Slap Rinka, zasuta je tudi pot do slapa Rinka in Okrešlja

Krajinski park Logarska dolina obvešča, da je cesta Logarski kot - Slap Rinka trenutno zaprta zaradi včerajšnjega močnega neurja zaprta....
Obvestila

Obvestilo o delni omejitvi gibanja na Visti

Od včeraj, 18. julija pa vse do nedelje 21. julija, bo zaradi priprav ter izvedbe dogodka Overlake na Visti- parku z razgledom omejeno gibanje....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – KS Gorica

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Krajevne skupnosti Gorica jutri, 16. julija, od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...

Zadnje osmrtnice

Rudolf Sotler

Jožef Romih

Frančiška Pouh

Velenjcan copyright © 2023