Search
Search
Close this search box.

Kaj se v petek, 09. 03., dogaja v Velenju in okolici?

9. 3. 2018 ob 09:30 Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Klementine Golija Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni de...

9. 3. 2018 ob 09:30

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Klementine Golija

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

Galerija Velenje
Prost vstop


9. 3. 2018 ob 10.00

Neformalno druženje – Kartanje

Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija, Trg mladosti 6, Velenje (Farmin, 3. nadstropje, levo)
Prost vstop


9. 3. 2018 od 10.00 do 12.00

Delavnica uporabe pametnih telefonov

Pametni telefoni postajajo nenadomestljiv vsakodnevni pripomoček, s katerim ostajamo v stiku z bližnjimi, si pomagamo organizirati vsakdan, iščemo informacije, se učimo in se zabavamo. Pametni telefon je izjemno zmogljiva naprava, katere zmožnosti lahko razširimo z aplikacijami-telefon lahko spremenimo v vremenarsko postajo, monitor srčnega utripa, tehtnico, risalni pripomoček, predvajalnik glasbe ter ostalih multimedijskih vsebin. ​

AZ Ljudska univerza Velenje
Prost vstop


9. 3. 2018 ob 12:00

Eva Lucija Kozak – Srečanje in pogovor z umetnico

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


9. 3. 2018 ob 17.00

Razstava »Dolga je rajža, temna je noč!«

Člani Društva šaleških likovnikov so ustvarjali ob pomoči gradiva iz Muzeja Velenje. Razstavili bodo pirhe, okrašene s tradicionalnimi slovenskimi ornamenti in njihovimi sodobnimi izpeljankami. Razstavo so naslovili z verzom ljudske pesmi, ki so jo nekoč na Slovenskem prepevali v času velikega tedna.

Velenjski grad
Prost vstop


9. 3. 2018 ob 19.30

O telesu in duši

Filmska predstava (Testről és lélekről). Romantična drama, 116 minut (Madžarska) Režija: Ildikó Enyedi Igrajo: Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Réka Tenki, Zoltán Schneider.

Kino Velenje (mala dvorana)
Vstopnina: 4 €


9. 3. 2018 ob 20.15

Oblika vode

Filmska predstava (The Shape of Water). Fantazijska drama, 123 minut.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


9. 3. 2018 ob 21.00

Lost Paris Tapes – The Doors tribute band (SR), Blue Town's Radio, Shadows Play

Izkušeni srbski glasbeniki so se v letu 2011 zbrali z namenom preigravanja glasbe kultne skupine The Doors. Po mnogih odličnih nastopih po Balkanu, bodo sedaj svoj časovni stroj odprli tudi v eMCe placu. Poleg njih bodo nastopili lanskoletni zmagovalci Šourocka Blue Town's Radio, katerih avtorska glasba temelji predvsem na obdobju britanskega rocka 60. in 70. let, s pridihom popa in funka, ter velenjski Shadows Play, ki svoje navdihe črpajo iz rocka in bluesa 70. let.

eMCe plac
5 € v predprodaji in 8 € na dan kocerta


9. 3. 2018 ob 22.30

Odpadniki

Filmska predstava (Renegades). Akcijski triler, 105 minut Režija: Steven Quale Igrajo: J.K. Simmons, Sullivan Stapleton, Charlie Bewley, Sylvia Hoeks, Joshua Henry.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 4 €


9. 3. 2018

Pl. Zavetišče Vrhnika

Vodja izleta: Miran Jančič. Odhod z Avtobusne postaje Velenje.

Avtobusna postaja Velenje
Prost vstop


8. 3. – 25. 3. 2018

Razvajaj se v mestu – večdnevni promocijski dogodek

Posebna ponudba in dogodki ob mednarodnem dnevu žena.

Mestno središče
Prost vstop


8. 3. – 27. 3. 2018

Razstava "8. marec, 8 žensk"

Razstava govori o praznovanju 8. marca nekoč in danes ter predstavlja osem izbranih žensk Šaleške doline.

Podhod Pošta
Prost vstop


1. 1 . – 30. 4. 2018

Razstava "V barvah umetnosti"

Gostujoča razstava Galerije Festić iz Maribora, s katero se predstavljajo izbrani bosansko-hercegovski umetniki, ki so tako ali drugače tesno povezani s Slovenijo.

Velenjski grad
Prost vstop


26. 2 . – 21. 3. 2018

Fotografska razstava »Jazz klinika«

S fotografsko razstavo se predstavlja Velenjčan Claudio Sabolčec, ki že leta s fotografskim aparatom spremlja koncertne in druge dogodke v Velenju.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


23. 2 . – 21. 3. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 2 . – 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . – 31. 3. 2018

Kajuhova pisemska korespondenca

Ob obletnici smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. Po razstavi o Kajuhovem dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved, bo tokrat razstavljeno pesnikovo dopisovanje z njegovim prijateljem in urednikom revije Slovenska mladina, Konstantinom Nahtigalom. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 2 . – 17. 3. 2018

Klementina Golija – Skozi prostor in čas

Slike (2013-2018). Klementina se bo v velenjski galeriji samostojno predstavila drugič in sicer z dvema ciklusoma: Vmesni prostor in Potovanje skozi čas.

Galerija Velenje
Prost vstop


1. 2 . – 16. 3. 2018

Eva Lucija Kozak

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


15. 9. 2017 – 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Modna oblačila Snježane Lukić

Modna oblikovalka Snježana Lukić, Velenjčanka, ki skozi kreativno ustvarjanje z nitjo oblikuje oblačilo, se bo predstavila v marcu, mesecu žensk in deklet, s pomladno poletnimi kreacijami, ki jih idejno zasnuje in tudi izdela lastnoročno. Njeno vodilo je ideologija umetnosti ustvarjanja kot pretanjena komunikacija z okoljem in inspiracija kombinacij materialov, oblik in tematik. V ospredju je ženstvenost.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


1. 3. – 31. 3. 2018

Pisatelj meseca

Naš »Bralec meseca« se bo v letošnjem marcu prelevil v »Pisatelja meseca«. Ta čast bo pripadla Ivanu Cankarju. Leto 2018 je Cankarjevo leto, saj beležimo 100-letnico smrti tega velikega slovenskega književnika. V naši knjižnici bomo poiskali in zbrali starejše izdaje njegovih del in te zaklade delili v vitrinah Steklenih dvojčkov. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop

Več novic

Družba

“Poznaš svoje mesto?” Pridruži se brezplačnemu tematskem vodenju po Grilovi domačiji

V soboto, 20. julija, ob 10. uri vas Zavod za turizem Šaleške doline vabi na brezplačno vodenje po eni izmed redkih ohranjenih dediščin viničarjev na območju Vinske Gore, kjer lahko...
Družba

Uspehi velenjskih plavalcev na Pokalu Kopra: odlična forma in osvojenih 51 medalj

Včeraj, 6. julija, je na Primorskem potekal Pokal Kopra. Mednarodno tekmovanje na bazenu v Žusterni je privabilo tudi velenjske plavalce, ki so preizkušali svojo formo pred odhodom na priprave....
Družba

Arso za prihodnje dni izdal oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur

Agencija RS za okolje (Arso) je za prihodnje dni izdala oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. Kot je za STA dejala Veronika Hladnik Zakotnik iz Arsa, višek vročine v tem tednu...
Družba

To soboto v Bike parku Kope odpirajo novo kolesarsko sezono

Na svoj račun boste ta konec tedna prišli vsi ljubitelji adrenalina in gorskega kolesarjenja. V soboto ob 10. uri namreč uradno odpirajo novo kolesarsko sezono v Bike parku Kope....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Popolno zaprtje cest Ljubija – Laznik in Mozirje – Mostnar

Včerajšnje neurje je močno prizadelo tudi Občino Mozirje. Na terenu so že interventne službe....
Obvestila

Zaradi včerajšnjega neurja zaprta cesta Logarski kot – Slap Rinka, zasuta je tudi pot do slapa Rinka in Okrešlja

Krajinski park Logarska dolina obvešča, da je cesta Logarski kot - Slap Rinka trenutno zaprta zaradi včerajšnjega močnega neurja zaprta....
Obvestila

Obvestilo o delni omejitvi gibanja na Visti

Od včeraj, 18. julija pa vse do nedelje 21. julija, bo zaradi priprav ter izvedbe dogodka Overlake na Visti- parku z razgledom omejeno gibanje....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – KS Gorica

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Krajevne skupnosti Gorica jutri, 16. julija, od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...

Zadnje osmrtnice

Rudolf Sotler

Jožef Romih

Frančiška Pouh

Velenjcan copyright © 2023