Search
Search
Close this search box.

Kaj se v četrtek, 12. 12., dogaja v Velenju in okolici?

12. 12. 2019 ob 17.00 Komična igra PACIENT V ČAKALNICI Kratka komična igra v izvedbi Dramatičnega krožka pod vodstvom g. Karlija Čretnika. Ve...

12. 12. 2019 ob 17.00

Komična igra PACIENT V ČAKALNICI

Kratka komična igra v izvedbi Dramatičnega krožka pod vodstvom g. Karlija Čretnika.

Večno aktualna tematika – predolge čakalne dobe, neznosna gneča v čakalnicah, zdravje, bolezen, zdravniki, medicinske sestre, birokracija, čakanje in vse, kar je s tem še povezano, prej ali slej doleti vsakega izmed nas, zato bi vsakdo o tem lahko povedal svojo zgodbo. Gre torej za živo, vsakdanje in vsakomur poznano dogajanje, ki ga avtor predstavlja na preprost humoren način, ter ga mestoma obogati celo z resničnimi dogodki in anekdotami.

Prostori Mestne četrti Levi breg zahod (Cesta Františka Foita 10)
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 15.00

(Re)use: Ne kupuj, izdeluj: svečniki, kozarec lepih misli, čestitke

Naklonjenosti ni potrebno kupiti, saj največ šteje čas in trud, ki ga lahko vložiš v izdelovanje primernega darila. Izdelovali bomo svečnike, kozarce lepih in spodbudnih misli za vsak dan, čestitke, pripravili pa bomo tudi raznolik material za izdelavo daril po lastni izbiri.  

eMCe plac
Prost vstop


12. 12. 2019 od 16.00 do 18.00

Delavnica: Izdelajmo voščilnice

December je mesec, ko lahko razveselimo svoje prijatelje in sorodnike z ročno izdelanimi voščilnicami in z lepimi mislimi.
Pridružite se nam pri izdelavi prazničnih voščilnic z Marino Sušec.

AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 16.30

Smisel vsakega trenutka

Ko mati drži otroka se radosti tega čutnega objema. Ona je takrat samo v zavedanju objema čutenja svoje radosti. Ti trenutki so neprecenljivi zapisi spomina. Vse premalokrat se zavedamo lepote vsakega trenutka našega življenja, ga morda ne cenimo dovolj. Kako dragocen lahko postane opisan trenutek, če bi se vsaka mati s hvaležnostjo zavedala, da ji je dano bilo bit mati, da je mnogim to onemogočeno, da morda v rokah drži rojeno dete prvič in zadnjič v življenju, da bo čez leto dni ta mala štručka v njenem naročju že hodila. Vsak trenutek našega življenja je dragocen. Mi pa se premalo zavedamo minljivosti življenja. Pa pride dan, ko se zavedamo minljivosti našega življenja. Naj nam ta uvid v smisel našega obstoja, ne bo dan šele v zadnjih dneh našega časa. 

Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 17.00

Prihod dedka Mraza in koncert BQL

Čarobni december

Vabljeni v četrtek, 12. 12. 2019, ob 17.00 na Titov trg na prihod dedka Mraza, ki mesto Velenje tradicionalno obiskuje že vrsto let. Letos prihaja v družbi skupine BQL. Zagotovo bo imel s sabo tudi sladka darilca za naše najmlajše.

V primeru dežja bo prireditev v Domu kulture Velenje.

Titov trg
Brezplačno


12. 12. 2019 ob 17.00

Fsake felejočke rožice

Otvoritev 12. likovne razstave Lubela 2019

Na razstavi bodo na ogled likovna dela, ki so nastala na 12 likovni koloniji, ki je potekala na Lubeli. Osrednja tema kolonije je bilo cvetje.  V kulturnem programu se bodo predstavile sekcije (tamburaška in kulinarična) KD Međimurje Velenje.

Vila Bianca
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 18.00

Praznično prepevanje na Velenjskem gradu: Skupina Vox Corde

Glasbeno skupino Vox Corde sestavljajo Polona Plaznik, Eva Vodovnčnik, Nina Atelšek, Kaja Grašič in Luka Zajc. Člane skupine poleg veselja do petja povezujejo tudi prijateljske vezi.

Velenjski grad
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 19.19

Filipini

Franci Horvat si je v začetku leta z družino ogledal prestolnico Manilo, se odpeljal proti severu do Sagade, ki je poznana po visečih krstah, Banaue in Batad pa po 2000 let starih riževih terasah. Vse te znamenitosti se nahajajo na otoku Luzon. Sledil je let na prekrasen otok Palawan, poleg mesta Puerto Princese je obiskal podzemno reko pri Sabangu in El Nido s svojimi številnimi lepimi otočki v bližini. Naslednja otoka sta bila Cebu in Bohol; na slednjem se nahajajo znameniti čokoladni hribčki in najmanjši primati – imenovani Trasier. Za konec je Franci skočil še na otok Boracay, ki s svojo dolgo belo plažo sodi med najlepše na svetu.       

Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
Prost vstop


12. 12. 2019 ob 19.30

Božično-novoletni koncert harmonikarskega aktiva Glasbene šole Velenje

Nastop učencev Glasbene šole Velenje in dijakov Umetniške gimnazije Velenje.

Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
Prost vstop


12. 12. 2019 od 13.00 do 20.00

Središče mladih in otrok Velenje: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, zabavne in kreativne delavnice, popoldansko varstvo osnovnošolskih otrok

VSAK TEDEN OD PONEDELJKA DO ČETRTKA: pomoč pri učenju in domačih nalogah, interaktivne igre, kuharske, glasbene, ustvarjalne delavnice, družabne in športne igre, drsanje! NOVOST! BREZPLAČNO VARSTVO OSNOVNOŠOLSKIH OTROK: Ponujamo brezplačno varstvo otrok (po dogovoru.) 

Prost vstop


6. 12. 2019 – 15. 1. 2020 od 8.00 do 16.00

Pričarajmo zimsko veselje

V prazničnem decembru in prvi polovici januarja si lahko v Vili Rožle ogledate razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje. V prihajajočih zimskih dneh so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. V pričakovanju mrzle zime in prazničnih trenutkov so v različnih tehnikah upodabljali zimsko idilo in pravljičnost čarobnega časa.

Prost vstop


5. 12. – 31. 12. 2019

GALERIJSKA UMETNIŠKA PROMENADA

Prodajna razstava likovnih del

Vse ljubitelje umetnosti vabimo v Galerijo Velenje, ki je v času prihajajočih praznikov in obdarovanja pripravila prodajno razstavo likovnih del mlajših avtorjev SAŠA regije in priznanih slovenskih umetnikov. Vabljeni k ogledu in nakupu – med razstavljenimi deli boste morda našli kakšno prijetno praznično darilo.

Galerija Velenje
Prost vstop


5. 12. 2019 – 31. 1. 2020

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju. Njene ilustracije spremljajo otroke od prvih dni in skupaj z njimi rastejo, ko raziskujejo svet … Jelkine ilustracije živali so otrokom najbližje in zato so jih tudi sami poustvarjali. V spoznavanju in doživljanju Jelkinega ustvarjanja so izpod otroških rok nastala prava umetniška dela.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


1. 12. – 31. 12. 2019

Bralka meseca

Decembrska bralka meseca je naša dolgoletna bralka Slavka Mijoč, ki jo zanima mnogo različnih stvari. Na ogled  je  postavila knjige, ki so jo najbolj zaznamovale, se ji vtisnile v srce in pustile v njej sledi. Delček knjig, ki so ji najljubše, je predstavila v decembrskih Steklenih dvojčkih.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)

Prost vstop


25. 11 . – 15. 12. 2019

Razstava 100 let Bolnišnice Topolšica

Razstava bo strnjeno predstavila bogato zgodovino Bolnišnice Topolšica ter njen današnji pomen in vpetost v naše okolje.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


23. 11. 2019 – 31. 1. 2020

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote – razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
Prost vstop


19. 11 . – 31. 12. 2019

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)

Prost vstop


18. 11 . – 15. 12. 2019

Razstava 100 let Bolnišnice Topolšica

Razstava bo strnjeno predstavila bogato zgodovino Bolnišnice Topolšica ter njen današnji pomen in vpetost v naše okolje.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop

Več novic

Šport

Mladi velenjski planinci dosegli odlične rezultate na Planinski orientacijski ligi Smrekovec

V soboto, 16. marca, je Planinsko društvo Vitanje organiziralo planinsko orientacijsko ligo Smrekovec 2023/2024 - POT Vitanje 2024. ...
Družba

V ponedeljek bo v Vili Bianca potekal dogodek “Za zeleno Velenje”, v ospredju nujnost prilagajanja podnebnim spremembam

V ponedeljek, 22. aprila, ob svetovnem dnevu Zemlje, bo ob 12. uri v Vili Bianci potekal dogodek "Za zeleno Velenje". ...
Družba

Na otroškem oddelku velenjske knjižnice na ogled razstava ilustracij iz knjige Levček Kranio

Na otroškem oddelku Knjižnice Velenje je na ogled postavljena razstava ilustracij iz knjige Levček Kranio. ...
Šport

Velenjski plavalci osvojili številne medalje na 35. memorialu Boštjana Mariniča

Včeraj, 20. aprila, je v Velenju potekal 35. memorial Boštjana Mariniča. Na njem je sodelovalo skoraj 200 plavalcev in plavalk iz 8ih slovenskih klubov....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Antonija Goršek

Terezija Verbič

Karl Stropnik

Velenjcan copyright © 2023