Search
Search
Close this search box.

Delavec sodišča sporočal tajne podatke članom kriminalne združbe

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh zaključili obsežni preiskavi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V č...

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh zaključili obsežni preiskavi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V času kriminalističnih aktivnosti, s katerimi so začeli v sredini lanskega leta, so bili uporabljeni tako klasični, kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da na širšem celjskem območju deluje organizirana hudodelska združba, v kateri sodeluje več državljanov Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije. Združba je delovala tako, da je na območju celotne Slovenije organizirala nakup, hrambo in prodajo prepovedanih drog kokaina in konoplje.

Prav tako so posamezni člani kriminalne združbe organizirali prevoze ilegalnih migrantov. Kriminalisti so ugotovili, da so v štirih primerih organizirali prevoze ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana, Afganistana in Bangladeša. Prevoz ilegalnih migrantov so organizirali iz Hrvaške, čez Slovenijo, v Italijo. V dveh primerih so policisti posamezne člane združbe, z 58. migranti in dvema voznikoma, ustavili med prevozom v Italijo. V dveh primerih je kriminalna združba ilegalne migrante uspela uspešno prepeljati čez ozemlje Slovenije v Italijo.

Sodni zapisnikar sporočal tajne podatke

Med preiskavo so kriminalisti zaznali, da kriminalna združba, oziroma posamezni člani te združbe, razpolagajo z občutljivimi podatki o aktivnostih policije. V nadaljevanju so ugotovili, da s posameznimi člani kriminalne združbe sodeluje uslužbenec sodišča in sicer sodni zapisnikar kazensko preiskovalnega oddelka Okrožnega sodišča v Celju.

Zapisnikar sodišča je v nasprotju s svojimi dolžnostmi varovanja tajnih podatkov in iz koristoljubja, sporočal tajne podatke članom kriminalne združbe. Kriminalno združbo je obveščal o kriminalističnih aktivnostih zoper njih ter tudi o izvajanju prikritih preiskovalnih ukrepov.

Po do sedaj zbranih ugotovitvah je osumljeni neupravičeno razkril večje število kriminalističnih preiskav, katerih uspešnost je bila, zaradi razkritja najmanj 100. zaupnih dokumentov sodišča, okrnjena.

Izvedli 16 hišnih preiskav, 12 osebam odvzeli prostost

Policisti so ob zaključku operativnih aktivnostih konec prejšnjega tedna na celotnem območju Slovenije izvedli 16 hišnih preiskav ter 12. osebam odvzeli prostost.

15 oseb so kazensko ovadili za 49 različnih kaznivih dejanj. V šestih premerih je šlo za izdajo tajnih podatkov, v enem primeru za dajanje daril, štirikrat za nedovoljeno prehajanje državne meje, v 38. primerih je šlo za neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami.

Sedem osumljencev so v petek privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, šestim od njih je bil odrejen pripor.

Več novic

Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Družba

VIDEO IN FOTO: Danes je v Velenju potekalo tekmovanje s pedalnimi avtomobili

Tekmovanja s pedalnimi avtomobili se je danes, 20. aprila 2024, v Velenju udeležilo preko petdeset tekmovalcev. ...
Družba

Vodstvo občine Šoštanj se je včeraj sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti

Včeraj, 10. aprila, se je vodstvo občine sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti, kjer so razpravljali o aktualnih zadevah. ...
Družba

Včeraj potekala letna skupščina Turistične zveze Velenje

Včeraj, 25. marca, je potekala letna skupščina Turistične zveze Velenje. Skoraj vsi člani so se udeležili dogodka....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023