Search
Search
Close this search box.

Čarobni december v Velenju – koncerti, predstave in veliko več

Čarobni december, bo v Velenju obogaten tudi z oblico dogodkov Festivala Velenje Sobotne čarobnice z lutkovno-gledališko ponudbo namenjajo najmlajš...

Čarobni december, bo v Velenju obogaten tudi z oblico dogodkov Festivala Velenje

Sobotne čarobnice z lutkovno-gledališko ponudbo namenjajo najmlajši publiki, Čarobna promenada bo z gostinsko ponudbo postala družabno stičišče s kulturno in zabavno ponudbo za mlajše in starejše obiskovalce, družine bodo povabili na družinsko praznično gledališko predstavo, drobne, a iskrene pozornosti pa boste našli na Prazničnem sejmu.

Praznična doživetja bosta ponudila tudi Galerija in Kino Velenje

Za otroke so pripravili sklop Sobotnih čarobnic, v okviru katerega jim bodo ob sobotah ob 10.30 ponudili gledališko oz. lutkovno predstavo z ustvarjalnico (Lisička Zvitorepka, Škratka Sladka, Peter in volk, Hrestač in Mišji kralj). Družinska praznična predstava bo letos v petek, 28. 12., ob 17. uri, SLG Celje bo uprizorilo Kosovirja na leteči žlici Svetlane Makarovič.

Sobotno dopoldne, 15. decembra, bo na Cankarjevi ulici v znamenju Prazničnega sejma drobnih daril in dobrot, kjer bodo obiskovalci na stojnicah lahko kupili ročno narejena darila, domače kulinarične dobrote in vstopnice za praznične dogodke Festivala Velenje.

Čarobna promenada

Osrednje praznično stičišče bo tudi letos s toplimi napitki, sladkimi prigrizki in pestrim naborom dogodkov ponudila Čarobna promenada na Velenjski promenadi pred sodiščem. Odprli jo bodo v ponedeljek, 17. decembra, ob 17. uri s svetlobnim šovom performerja Hatane, ki mu bo sledil koncert Dixie Shock banda. Vse do 29. decembra bodo večerne koncerte pričeli ob 18. ali 19. uri, tri popoldneve pa bodo posvetili predstavam za otroke. Te se bodo začele ob 17. uri (Glasbeno gledališče Melite Osojnik, Kaličopkovo gledališče, Gledališče Makarenko). Naše večere bodo ogrevali Društvo mrtvih pesnikov, Adi Smolar, Miran Rudan, zasedbe Help! Beatles tribute, Ars Groova, Koala Voice in Abba Tribute band ter domači glasbeniki: Pihalni orkester Premogovnika Velenje, The Hiš'n Band, Chateau Unplugged in DJ Mrky. Za izgled in dekoracijo prazničnega prizorišča bo poskrbel Festival Velenje s KUD-om Koncentrat in tehnično pomočjo Mladinskega centra Velenje.

Praznične predstave

Galerija Velenje bo v četrtek, 13. decembra, odprla tri praznične razstave: prostorsko postavitev Dragice Čadež z naslovom Žitje/Living, prodajno Galerijsko umetniško promenado umetniških izdelkov različnih ustvarjalcev SAŠA regije in novoletno svetlobno okrasitev atrija galerije.

Kino Velenje vabi z decembrsko romantiko za odrasle in decembrsko iskrico za otroke

Ljubiteljem kinematografov bodo še prav posebno pozornost posvetili zadnji teden letošnjega leta, takrat bo namreč Kino Velenje vabil k obisku predstav ciklov Decembrska romantika (za odrasle) in Decembrske iskrice (za otroke).

Koordinator projekta Čarobna promenada je Festival Velenje, ki je izdal tudi programsko zgibanko Čarobni december v Velenju 2018. To so po pošti prejela vsa velenjska gospodinjstva, v njej pa najdete preko 100 dogodkov, ki jih je Festival Velenje pripravili z različnimi organizatorji (MO Velenje, Zavod za turizem ŠD, Glasbena šola FKK Velenje, MZPM Velenje, Muzej Velenje, MC Velenje in drugi).

Koncerti

Med večjimi koncertnimi dogodki velja izpostaviti koncerta Novih Fosilov, Klape Skala in Darje Gajšek, ki bodo pod naslovom Za dobre stare čase občinstvo zabavali v Rdeči dvorani v soboto, 8. decembra, in že tradicionalni božično novoletni žur zasedbe Šank Rock – letos skupaj s skupinami MI2, Bohem in Kobra band – v soboto, 22., v Rdeči dvorani.

Dedek Mraz bo otroke na Titovem trgu s skupino Čuki pozdravil v četrtek, 13. decembra, na Velenjski grad pa bo ob nedeljskih dopoldnevih vabil pravljično-ustvarjalni cikel Babica pripoveduje. Grajsko okolje se je že obdalo z okrašenimi smrečicami in novoletnimi voščilnicami, družine čaka praznična dogodivščina Odkleni grad, odkrij grajski zaklad!, manjkale ne bodo niti jaslice in praznična prepevanja domačih zborov. Glasbena šola Velenje bo poleg novoletnega koncerta Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje (sobota, 8. december) v četrtek, 20. decembra, gostila tudi slavnostni koncert ob 150-letnici rojstva Frana Koruna-Koželjskega. V novo., 2019., bomo na Titovem trgu skočili s skupino Mambo Kings.

Festival Velenje ob prazničnih dogodkih ponuja še pester nabor prireditev rednega programa

V soboto, 8. decembra, bodo v Dvorani Centra Nova gostili zanimiv ženski vokalni kvintet Jazz Ladies, v torek, 11. decembra, v Glasbeni šoli Velenje vrhunski sopranistko Bernardo Bobro in harfistko Tino Žerdin, dan zatem v Domu kulture Velenje subtilno dramo Lepi dnevi v Aranjuezu v izvedbi SSG Trst, v petek, 28. decembra, pa lahko v družbi organizatorjev obiščete praznično Ljubljano, kjer si boste v Cankarjevem domu ogledali sodobni cirkus Circa, ta čudovita bitja.

Več novic

Šport

Člani Karate kluba Velenje zablesteli na 44. Grand Prix-u Slovaške

Danes, 17. marca, so člani Karate kluba Velenje, v Bratislavi osvojili številne medalje in prestižni pokal....
Šport

Velenjski nogometaši včeraj izgubili proti Nogometnemu društvu Beltinci

Včeraj, 22. marca, sta se na nogometi zelenici pomerili ekipa Nogometnega kluba Rudar Velenje in Nogometnega društva Beltinci....
Družba

PGD Velenje od včeraj bogatejše za nove operativne gasilce

Včeraj, 16. marca, so člani Prostovoljnega gasilskega društva Velenje uspešno opravili tečaj za operativne gasilce....
Družba

Poslovil se je slovenski violinist in častni profesor velenjske glasbene šole, Igor Ozim

Iz Glasbene šole Fran Korun Koželjski z žalostjo sporočajo, da je v soboto, 23. marca, umrl izjemni slovenski violinist in pedagog, Igor Ozim....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023