Search
Search
Close this search box.

Bogat čarobni december Festivala Velenje

Festival Velenje je za najbolj čarobni mesec v letu pripravil številne dogodke in aktivnosti, tako na prostem kot tudi v dvoranah.Praznične ...

Festival Velenje je za najbolj čarobni mesec v letu pripravil številne dogodke in aktivnosti, tako na prostem kot tudi v dvoranah.

  • Praznične luči bodo mesto razsvetlile v petek, 3. decembra, ta dan pa bo na Titovem trgu potekal tudi sejem drobnih daril in dobrot.
  • 9. decembra v Velenje bo v Velenje prispel dedek Mraz, ki ga bo pospremil koncert raperja Challeta Salleta – dogodek bo v Rdeči dvorani pripravljajo pa ga skupaj z MZPM Velenje, Rdečo dvorano Velenje in velenjskim mladinskim centrom.
  • V dvoranah Doma kulture Velenje se bodo zvrstile Čarobne sobotnice za najmlajše ter bogat in žanrsko raznoliki program za odrasle,
  • v Kinu Velenje bosta potekla filmska cikla Novoletne iskrice in Decembrska romantika,
  • Galerija Velenje pa bo odprla novo razstavo, ki jo bodo pospremili dogodki za odrasle in najmlajše.

Velik del prazničnih aktivnosti bo potekal tudi na prostem:

  • Festival Velenje bo pred domom kulture postavil prostorski inštalaciji Praznični gozdiček in Bela dežela,
  • najmlajši bodo na sprehodu po okrašenem mestnem središču iskali palčke in nabirali praznične želje,
  • na desetih lokacijah v okolici Velenja bodo sprehajalci in pohodniki srečali voščila na poti.
  • 21. decembra bo – če bodo seveda epidemiološke razmere to dopuščale – na Titovem trgu odprtje Čarobne promenade, prostora za druženje in zabavo, kjer se bodo odvili številni koncerti in poulične aktivnosti, na voljo pa bo tudi praznična gostinska ponudba.
  • Staro leto se bo izteklo z ogledom silvestrske gledališke predstave in silvestrovanjem na Titovem trgu.

V petek Praznični sejem drobnih daril in dobrot

Na Titovem trgu se bo v petek, 3. decembra, ob 10. uri dopoldan začel Praznični sejem drobnih daril in dobrot, ki bo odprt vse do 20. ure. Na 37 stojnicah bo obiskovalcem na voljo zelo raznolika ponudba domačih kulinaričnih dobrot in ročnodelskih izdelkov, ob 18. uri pa bo mesto zažarelo v praznični razsvetljavi. Na ploščadi pred Domom kulture Velenje bo prostorska okrasitev Praznični gozdiček iz 30 recikliranih paletnih smrečic, ki nosijo besede prijaznosti in dobrote, v gozdičku pa bo tudi nabiralnik za zbiranje prazničnih želja, namenjenih dedku Mrazu. Na travniku ob Domu kulture Velenje bo v večernih urah zažarela prostorska postavitev Bela dežela, kjer bomo lahko srečali tudi jelene in polarne medvede.

Obiskovalci bodo na tem prostoru lahko zabeležili čudovit zimski fotografski portret. Najmlajši se bodo lahko v družbi staršev odpravili na poti iskanja sedmih pravljičnih škratov po središču mesta in poiskali praznične želje, ki bodo srčna popotnica v novo leto. Pohodniki in sprehajalci bodo na desetih lokacijah po okoliških vrhovih, jezerih in parkih srečali Voščila na poti v obliki lesenih smrečic, na katerih bodo tudi povezave do prazničnih napevov.

Dedek mraz zaenkrat kar v Rdeči dvorani

Dedek Mraz napoveduje svoj prihod v mesto v četrtek, 9. decembra, ob 17. uri. Organizatorji načrtujejo, da se boste (če bodo razmere to dopuščale) z njim srečali v Rdeči dvorani Velenje. "Na dogodku bomo tokrat morali sedeti (500 sedežev bo na voljo), pred vstopom v dvorano pa pokazati izpolnjevanje PCT pogoja (za starejše od 12 let). Ves čas dogodka bo tudi obvezna uporaba maske (za vse starejše od 6 let). Kar nekaj zapovedi in omejitev je, a le tako lahko varno izvedemo dogodek," sporočajo organizatorji.

Če se bodo pogoji zaostrovali, pa bo dedek Mraz poiskal kakšno drugo možnost, da vam vsaj pomaha v pozdrav! 

Dogajanja v Domu kulture Velenje

V veliki dvorani Doma kulture Velenje bo 6. decembra predstava Hvala za rože s Polono Vetrih, 11. bodo obiskovalci lahko prisluhnili projektu Noktruno žlahtnih duš v izvedbi Vite Mavrič, 15. bo zabaven večer s komedijo Erotika po Emeršičevo, 17. bo v Glasbeni šoli koncert Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, 29. bo na velikem odru doma kulture praznična družinska predstava Kozlovska sodba v Višnji gori, zadnji dan koledarskega leta 2021 pa bo na programu silvestrska gledališka predstava Butalci. Čarobne sobotnice bodo namenjene mlajšim obiskovalcem. Prvo decembrsko soboto si bodo lahko ogledali premiero lutkovne predstave Nana, mala opica, sledili pa bosta predstavi Pod prazničnim klobukom in Škratovo ime.

Čarobna promenada letos na Titovem trgu

Čarobna promenada, prostor za praznično druženje, je letos načrtovana ob novoletni jelki na Titovem trgu. Obiskovalci se bodo ob znanih zimskih napevih in gostinski ponudbo lahko družili vsak dan med 17. in 21. uro (razen 24. 12.). Odprtje čarobne promenade je predvideno v torek, 21. decembra: dogajanje bodo razgibali hoduljarji Čupakabra z dvema palčkoma in zimsko vilo, ob 18. uri pa bo koncert Nuše Derenda. V programu Čarobne promenade bodo obiskovalci do 30. decembra lahko prisluhnili Pihalnemu orkestru Zarja Šoštanj, Aleksandru Mežku, DJ-jema 2Party, narodnozabavnemu ansamblu Polkaholiki, zasedbam Pop Deluxe, Batista Cadillac in Joker Out. Najmlajše bodo na tem prizorišču razveselili Cirkus Kolibris in druga ulična presenečenja. Organizator Čarobne promenade Velenje '21 je Festival Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline, Mladinskim centrom Velenje in Mestno občino Velenje.

Galerija in kino v prazničnem vzdušju

V Galeriji Velenje bo 15. decembra odprtje nove razstave Jane Zornik »A Human Experience« s podnaslovom Fantazijsko funkcionalna / Funkcionalno fantazijska. V prazničnem mesecu se bosta v galeriji odvili kreativni delavnici unikatnega nakita in praznične namizne dekoracije. Od 20. decembra naprej pa bo potekala spletna akcija Kreativni poziv: išče se domači inovator.

V Kinu Velenje bosta poleg rednega programa od 27. do 30. decembra na ogled filmska sklopa Novoletne iskrice za najmlajše in Decembrska romantika za starejše.

Silvestrovanje v Velenju

Na zadnji dan starega leta bo – seveda, če bo to dovoljeno –  na Titovem trgu ob 18. uri silvestrovanje za najmlajše v družbi dedka Mraza, Mojce Robič in plesalcev Plesne šole Spin, ob 22. uri pa se bo začelo veselo pričakovanje novega leta v družbi Rok'n'Banda. Meščanke in meščani bodo staro leto odšteli skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom, ki jih bo ob polnoči tudi nagovoril.

Festival Velenje je v sklopu prodajnega programa pripravil praznične darilne kartice v različnih vrednostih, ki so lahko lepo darilo ljubiteljem kulture. Darilne kartice, za katere lahko vnovčite tudi BON21, so že v prodaji na blagajni Festivala Velenje.

Celoten program dogodkov Čarobnega decembra v Mestni občini Velenje – tako Festivala Velenje kot vseh drugih velenjskih organizatorjev – je objavljen v decembrskem Koledarju prireditev Velenje, na spletnih straneh www.festival-velenje.si in www.velenje.si. Spremljate informacije glede morebitnih odpovedi ali prestavitev dogodkov na omenjenih spletnih straneh in socialnih omrežjih Festivala Velenje in drugih organizatorjev.

Preberite tudi:
Mini Miklavžev sejem v Starem Velenju
Čarobnost lokalnih okusov in doživetij Šaleške doline
V petek praznični sejem in prižig lučk

Več novic

Gospodarstvo

Komunalno podjetje Velenje se je danes ponovno sestalo s predstavniki Ljudske iniciative Velenje

Danes, 06. februarja, so se v Komunalnem podjetju Velenje ponovno srečali s predstavniki Ljudske iniciative Velenje in nadaljevali konstruktivne pogovore o možnih rešitvah za pomoč občankam in občanom, ki se...
Družba

Mladinski predstavniki PGD Gaberke dosegli odlične rezultate na kvizu mladine GZ Šaleške doline

Včeraj, 17. februarja, se je v Šmartnem ob Paki, odvijal kviz, katerega so se udeležile 4 ekipe iz PGD Gaberke....
Kultura

Slovesnosti ob kulturnem prazniku pripravili tudi v Gaberkah in Zavodnju #foto

Slovesnosti ob kulturnem prazniku so včeraj popoldan pripravili tudi v Gaberkah in Zavodnju. Obeh dogodkov se je udeležil tudi župan Boris Goličnik....
Družba

Od marca v Velenju ponovno brezplačne tedenske vadbe za sproščanje uma in telesa

Po zimskem premoru bodo v Društvu Šola zdravja znova vzpostavljene brezplačne vodene vadbe "DIHAMO Z NARAVO". ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023