V petek knapi gostijo Maribor

V petek ob 20:20 uri bo na stadionu ob Jezeru izredno vroče. Knapi se bodo udarili z ekipo, ki še ne pozna poraza v letošnji sezoni 1. Lige Telekom Slovenije. Glede na trenutno igro  in uvrstitev obeh štajerskih ekip, lahko upravičeno pričakujemo velik spektakel in polne tribune. Statistika medsebojnih tekem Rudarja in Maribora je na strani večkratnih državnih prvakov, saj so vijoličasti v dosedanjih 76 tekmah nanizali 51 zmag, Rudar je zmagal 12 -krat, 13-krat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Velenjski strateg Marijan Pušnik ne stavi kaj preveč na statistiko dosedanjih tekem in s svojimi varovanci po tihem pričakuje nadaljevanje nepremagljivosti, ki traja vse od 8.kroga. Na drugi strani aktualni državni prvaki imajo jasno zastavljene cilje, zmagati, ohraniti stik z vodilno Olimpijo in nato misli popolnoma preusmeriti k evropski Ligi prvakov, saj v torek v Ljudski vrt prihaja sloviti Liverpool.  

(Lestvica Prve lige Telekom Slovenije 17/18)

Vsekakor se v petek 13.10. v Šaleški dolini obeta velik nogometni dogodek, derbi 12. kroga tretje in drugo uvrščene ekipe prvenstva, moštvi čvrstih obramb in odličnih napadalcev. Za koga bo petek 13. srečnejši, bo znano nekaj po 22 uri, ko bo sodnik Matej Jug odpiskal konec tekme. 

V gostujoči ekipi pred tekmo športni direktor Zlatko Zahović:
»Doslej nam je uspevalo dobivati najtežje tekme, kar trenutno je tekma v Velenju in z izkušnjami, ki jih imamo, z več ali manj težavami, ki se bodo nedvomno pripetile med dvobojem v Velenju, verjamem v pozitiven rezultat. Eno je koristnost premora, nekaj drugega pa ta preskok nazaj v klubski ritem iz reprezentančnega filma. Zato velja veliko opozorilo pred Velenjem, kjer me ne zanima igra, ampak rezultat. Da igramo kot igra Maribor, tekmovalno.«

Oktobrski program bo imel več mejnikov. Po velenjskem uvodu z nadaljevanjem Lige prvakov in spektaklom v razprodanem Ljudskem vrtu proti Liverpoolu.
»V mislih je zdaj samo Rudar. Liga prvakov je naš vsakdanjik, tako da imamo časa do Liverpoola še dovolj.”


Preberite tudi:
Stand up večer v Wellness centru Zala
Premogovnik Velenje zaposluje kadre, ki so nujni v procesu pridobivanja premoga
Sprejem odličnih velenjskih karateistov 

Komentiraj /