Search
Search
Close this search box.

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na državnem prvenstvu v Lendavi

V soboto, 23. marca, je v Lendavi potekalo Judo državno prvenstvo za člane in U 16 Lendava.
FOTO: Judo klub Velenje

V članski konkurenci se je pomerilo 98 borcev in bork iz 23 slovenskih klubov. Veronika Mohorič je ponosno zastopala barve Judo kluba Velenje. V kategoriji +78 kg je sijajno začela in gladko zmagala v prvih dveh borbah.

Kljub izgubi v polfinalu po naporni borbi proti nasprotnici iz celjskega kluba je osvojila bronasto medaljo. To je še posebej impresiven dosežek, saj so bile to njene prve borbe po več kot treh letih pavze od tekmovanj.

Popoldne so se pomerili mlajši kadeti in kadetinje U16. Skupaj se je zbralo 163 tekmovalcev iz 35 slovenskih klubov. V najtežji kategoriji kadetov +81 kg je zablestel Adriano Kondić iz Judo kluba Velenje.

Prvega nasprotnika je premagal z metom za ipon že v nekaj sekundah, vendar je pri tem utrpel poškodbo leve roke. Kljub temu je nadaljeval in v naslednjem krogu premagal nasprotnika z končnim prijemom. V polfinalu se je pogumno soočil z bistveno večjim tekmecem iz Gorišnice in ga s prefinjenim protimetom vrgel na hrbet že v prvi minuti borbe. Čeprav so sodniki nekaj časa preučevali posnetek akcije in ga na koncu ovrednotili samo z wazariem, je Adriano spretno pripeljal borbo do konca in se uvrstil v finale.

V finalni borbi je bil izid po rednem času neodločen, zato je sledila podaljšana borba, znana kot “golden score”. Ker je bil nasprotnik nekoliko bolj aktiven, so sodniki Adrianu prisodili kazenske točke zaradi neaktivnosti. Kljub trudu se je moral zadovoljiti z nazivom vice prvaka države.

Posebej je treba izpostaviti, da je Adriano najmanjši borec v svoji težnostni kategoriji in se sooča z nasprotniki, ki so mu včasih tudi več kot 40 kg težji. S svojimi nastopi je dokazal, da je predan upoštevanju trenerjevih nasvetov in da se razvija v vsestranskega judoista, ki lahko dosega zmage z meti, protimetom, parternimi tehnikami ali s taktičnim pristopom.

Foto: Judo klub Velenje

Uspeh kluba je dopolnila tudi Zana Ella Praznik z osvojeno bronasto medaljo pri kadetinjah v kategoriji +70 kg.

Mlajše kadetinje do 63 kg je srčno zastopala novinka, Čujež Zoja. Z dvema metoma za wazari se je uvrstila v polfinale, kjer se je pomerila s kasnejšo zmagovalko. Podobno kot pred tednom dni v Murski Soboti, kjer je osvojila drugo mesto, se je tudi tokrat morala sprijazniti s porazom, tokrat proti tekmovalki iz Ptujske Drave. V boju za tretje mesto je po nekoliko spornih sodniških odločitvah izgubila proti tekmovalki iz Slovenj Gradca in končala na izjemnem petem mestu.

V kategoriji do 73 kg je peto mesto z dvema zmagama in dvema porazoma osvojil tudi Jelenko Nace, medtem ko je bil Hamer Urban, v isti kategoriji sedmi z eno zmago in dvema porazoma.

V Judo klubu Velenje se nadaljuje trdo delo in upajo na še večje uspehe v prihodnosti.

Vir: Judo klub Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Velenje del globalne mreže za trajnostni razvoj mest

Pred Velenjem je proces zelene preobrazbe, zato so sprejeli povabilo in se priključili mreži ICLEI, ki je globalna mreža za predstavnike lokalnih oblasti na področju trajnosti in združuje 2.500 lokalnih...
Družba

Ste danes že zavrteli kolo sreče? Na vas čakajo nagrade za drugi sklop žrebanja

V promocijski akciji občine Velenje, “Velenje VABI – Razvajaj se v mestu”, ki se odvija v mesecu marcu, lahko vsak dan osvojite nove nagrade....
Družba

Včeraj na Velenjskem gradu predstavili knjigo Potopljeni spomini

Včeraj je na Velenjskem gradu potekala predstavitev knjige Potopljeni spomini. Avtor publikacije je dolgoletni kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič...
Družba

Včeraj je v Ravnah potekal občni zbor KO ZB NOB Ravne

Včeraj, 6. aprila, so člani Krajevnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Ravne organizirali zbor članov, ki je potekal v prostorih Reksa. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023