Search
Search
Close this search box.

Na mednarodnem karate turnirju v Velenju sodelovalo kar 88 klubov

V nedeljo 18. februarja, se je v Velenju (Rdeča dvorana), odvijal mednarodni karate turnir 18-th POKAL NESTL ŽGANK, turnir je organiziral Karate klub Tiger Velenje.
FOTO: Karate klub Seki

Dogodka, kateri je tudi obeležil 30. obletnico delovanja, se je udeležilo 8 držav, 88 klubov, ter je opravljeno 854 nastopov v katah posamično, kumite – (borbah) in ekipnih nastopov.

Klub ponosnih zmagovalcev, Karate klub Seki, se je tokrat s 5 zlatih, 9 srebrnih in 8️ bronastih medalj, uvrstil na visoko 4. mesto, tik za tretje uvrščenimi Karate klub Tiger Velenje, kateri so se kot gostitelji turnirja odrekli pokala, ter pokal za tretje mesto, katerega je izročil organizator Bego Tabakovic, dodelili predsednici in trenerki kluba ponosnih zmagovalcev, Seki Golac.

Zasluge za pokal, odlično uvrstitev in čestitke gredo:

Zlata osvojena odličja: Andjela Miljatović – (U14 kata mlajše kadetinje in U14 kata ekipa mlajše kadetinje), Nija Uršič – (U8 kata najmlajše (8-6 kyu)), Adna Subašić – (U12 kata ekipa deklice), Karolina Kristić – (U12 kata ekipa deklice in U14 kata ekipa mlajše kadetinje), Lana Husić – (U12 kata ekipa deklice), Žana Jeršič – (U14 kata ekipa mlajše kadetinje), Tadej Mavsar – (U14 kata ekipa mlajši kadeti), Nik Kresnik – (U14 kata ekipa mlajši kadeti), Aleksa Miljatović – (U14 kata ekipa mlajši kadeti).

Osvojena srebrna odličja:

Alma Avdić – (U10 kata malčice (8-6 kyu)), Amna Djedović – (U8 kata najmlajše), Žana Jeršič – (U14 kata mlajše kadetinje in U16 kata kadetinje), Karolina Kristić – (U12 kata deklice), Tadej Mavsar – (U14 kata mlajši kadeti in U12 kata ekipa dečki), Adna Subašić – (U12 kata deklice (8-4 kyu)), Adna Hasanbašić – (U10 kata ekipa malčice), Lana Husić – (U10 kata ekipa malčice), Ema Tursunović – (U10 kata ekipa malčice), Uroš Aritonović – (U12 kata ekipa dečki), Daris Djedović – (U12 kata ekipa dečki).

Borbo za bron so osvojili:

Altijana Hasanović-Plesnik – (U14 kata mlajše kadetinje (8-3 kyu)), Lana Husić – (U10 kata malčice), Nik Kresnik – (U14 kata mlajši kadeti (8-3 kyu)), Maks Makovšek – (U8 kata najmlajši), Tadej Mavsar – (U12 kata dečki), Gael Srebre – (U8 kata najmlajši (8-6 kyu)), Luka Tripunović –(U10 kata malčki (8-6 kyu)), Ema Tursunović – U10 kata malčice (8-6 kyu).

Odlično 5-to in 7-mo mesto so osvojili:

5. mesto: Zijo Bešić – (U14 kata mlajši kadeti (8-3 kyu)) in Tajda Mavsar – (U16 kata kadetinje).

Ter 7. mesto: Uroš Aritonović – (U12 kata dečki (8-4 kyu)), Lejla Pivić – (U16 kata kadetinje), Adelisa Sarajlić – (U14 kata mlajše kadetinje (8-3 kyu)) in Ilma Šiljegović – (U16 kata kadetinje).

Na tekmi so sodelovali in suverene nastope opravili tudi, Amar Djedović in Gabrijela Kregar.

Kar nekaj tekmovalcev, se je domov odpravilo z nasmehom na obrazu in celo z tremi in štirimi osvojenimi medaljami. A tokrat verjamejo, da se je z največjim veseljem in ponosom, domov vrnila tekmovalka Nija Uršič, ki se je v kategoriji U8 kata najmlajše (8-6 kyu), prvič predstavila na tekmi, ter osvojila svojo prvo zlato medaljo.

Vsekakor se lahko tudi pohvalijo z uspehom tekmovalca Jure Sluga, ki se je vikend pred tem udeležil, tri dnevnega evropskega prvenstva za kadete, mladince in U21, ki se je odvijalo od 09.02-11.02.2024, v (Tibilisi) Gruzija, kjer je opravljeno 1.127 nastopov v katah posamično, kumite – (borbah) in ekipah. Skupaj z reprezentanco Slovenije, je prvič nastopil na to vrstnem tekmovanju in v kategoriji U21 mlajši člani, med 30 nastopajočih, se uvrstil na odlično, 7.mesto. Trenutno je Jure najboljši kataš v Sloveniji v kategoriji mlajših članov. Rezultat, ki ga je dosegel na evropskem prvenstvu, nam da slutiti na uspeh v naslednjih dneh, saj se bo od 23.02. – 25.02.2024, udeležil Balkanskega prvenstva za člane in veterane, v Črni Gori – Podgorica. Naj spomnimo, da je Jure Sluga, Balkanski prvak leta 2022, ter tretje uvrščeni na Balkanskem prvenstvu 2023, v kategoriji mlajši člani U21. Na tekmi ga bo spremljala njegova trenerka in selektorica otroške reprezentance Seki Golač.

Vir: Karate klub Seki

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski taekwondoisti v soboto blesteli na državnem prvenstvu v Velenju

V soboto, 31. marca, se je na Šolskem Centru Velenje odvijalo državno prvenstvo v kickboksu. ...
Družba

V velenjski knjižnici je v sredo potekala predstavitev knjige z naslovom “Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe”

V sredo, 10. aprila je avtorica Romana Čolić, izkušena zakonska in družinska terapevtka ter direktorica Psihoterapije Pot, v Knjižnici Velenje predstavila svojo novo knjigo. ...
Šport

Dijaka Šolskega centra Velenje odlična na državnem prvenstvu v alpskem smučanju

V sredo, 20. marca je bilo na Soriški planini izvedeno državno prvenstvo v alpskem smučanju in deskanju....
Družba

Velenjski kitaristi dosegli izjemne rezultate na Dnevih kitare v Krškem

V Krškem je 3. in 14. aprila potekalo mednarodno tekmovanje Dnevi kitare Krško, kjer so se predstavniki šestih držav pomerili v spretnostih igranja na kitaro. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023