Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Politika  ·  18.09. ob 18:58  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  5740

»V Velenju je čas za korenite spremembe,« pravi dr. Milan Medved

images/discussions/1663512035-3Gb20G-large.jpg   - Foto: Facebook Dr. Milan Medved

Poleg trenutnega župana Mestne občine Velenje Petra Dermola, je letos kandidaturo odločno napovedal tudi nekdanji direktor Premogovnika Velenje, Velenjčan Milan Medved, po izobrazbi doktor rudarskih znanosti.

Na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo v nedeljo, 20. novembra 2022, bo dr. Milan Medved, kot pravi, nastopil neobremenjen s politično usmerjenostjo. V podporo pri kandidaturi naj bi mu ob strani stali številni politični in družbeni akterji v Mestni občini Velenje. Milan Medved že vse življenje živi v Velenju, kjer živi tudi vsa njegova družina. »Že nekaj časa so me prijatelji, nekdanji sodelavci, športni delavci in drugi znanci nagovarjali, naj se vključim v lokalno politiko ter kandidiram za župana. Kot upokojenec sicer nisem imel političnih ambicij. Je pa res, da ves čas pozorno spremljam dogajanja, ne samo na energetskem področju iz katerega izhajam, ampak tudi širše. Še vedno tudi predavam na Fakulteti za energetiko,« pove.

Medved je odločen, da lahko ravno v tem času, ko je Velenje pred pomembno razvojno prelomnico močno pripomore s svojim znanjem in izkušnjami. »Velenjčanke in Velenjčani smo bili vedno marljivi, tudi iznajdljivi in smo znali premagovati težave. Danes se moramo spet povezati, združiti znanje, moč in voljo ter odločno zakorakati v prihodnost. Okoli sebe želim zbrati strokovno podkovane ljudi in mladim omogočiti čim več možnosti za delo, razvoj in bivanje. Prizadeval si bom tudi za močno sodelovanje z gospodarstvom, kmetijstvom in ostalimi deležniki v Velenju. Trudil se bom za več sodelovanja z občino Šoštanj s katero delimo enako usodo. Sedaj ni čas za razprtije, sedaj je čas za povezovanje,« pravi.

Čas za korenite spremembe

Milan Medved letos na lokalnih volitvah nastopa pod sloganom Čas je za spremembe. Na kaj s tem apelirate? »Velenje je bilo nekoč vzor napredka, danes v Sloveniji ne predstavlja več posebne blagovne znamke. Naše občanke in občani ne zasedajo pomembnejših položajev v gospodarstvu in politiki. Že drugi mandat nimamo nobene poslanke oziroma poslanca v državnem zboru. Delim mišljenje številnih, da v mestu ni več čutiti pravega napredka. Hkrati pa se Velenje nahaja pred pomembno razvojno prelomnico. Energetska dejavnost se počasi poslavlja, ampak to naj ne bo razlog za strah in objokovanje preteklosti, temveč izziv za prihodnost,« odgovarja.

Zbiranje podpisov podpore kandidaturi za župana

Kandidat vas vabi, da se mu v sredo, 21. septembra, pridružite na stojnici pred Upravno enoto Velenje, kjer se lahko bolje spoznate in s podpisom izkažete podporo njegovi kandidaturi. Njegove aktivnosti lahko spremljate na socialnih omrežjih Facebook in Instagram @dr.milanmedved.

e7fgJ2M.jpg

Avtor: Ervin Škotnik, plačnik oglasa: Dr. Milan Medved

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !