Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  26.05. ob 19:02  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  356

VIDEO: Slavnostni koncert ob 70-letnici velenjske glasbene šole

Ob tem izjemnem jubileju so včeraj, 25. maja, ob 19.30 v Rdeči dvorani Velenje pripravili slavnostni koncert, na katerem je bil osrednji govornik predsednik države Borut Pahor, prisotne pa je pozdravil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Predstavile so se različne glasbeno-instrumentalne zasedbe Glasbene šole Fran Korun Koželjski, in sicer mlajši pihalni orkester, trobilni sekstet, simfonični, harmonikarski, kitarski orkester in združeni zbori ter baletni oddelek.

Glasbena šola Fran Korun Koželjski je skozi desetletja uspešnega dela upravičeno osvojila naziv prva glasbena šola v Sloveniji, saj je prepoznana po odlični infrastrukturi, kvalitetnem strokovnem kadru in opremljenosti. Je ena izmed največjih glasbenih institucij v Sloveniji in širše. Prav gotovo so posebej prepoznani mojstrski tečaji svetovno priznanega violinista in pedagoga prof. Igorja Ozima, posebno pozornost pa namenjajo tudi mednarodnim tekmovanjem za harfo, klavir in kitaro.

Tradicionalno organizirajo tudi dan odprtih vrat glasbene šole, v okviru katerega vabijo otroke na raziskovanje sveta glasbe. Otroci lahko preizkusijo različne instrumente, pokukajo v učilnice, na uro baleta, vajo orkestra ali pevskega zbora in se tako lažje odločijo glede izobraževanja na njihovi šoli.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !