Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  13.03. ob 12:17  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  416

Spremljevalni program tretjega konS ≡ modula

images/discussions/1679309931-5YEo0G-large.jpg  KonSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema v Galeriji Velenje. - Foto: Ksenja Mikor

Med 7. in 25. marcem v Galeriji Velenje poteka razstava v okviru tretjega projekta konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost pod imenom konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema. V prihodnjih dneh bodo ob razstavah izvedli še delavnice, glasbeni performens in predavanje.

Razstavo konSekvence ≡ Galerija Velenje, ki si jo lahko ogledate do sobote, 25. marca, tvorijo Stefan Doepner, Stelarc in Aphra Tesla, Nejc Trampuž, Dorotea Dolinšek, Saša Spačal in Kaitlin Bryson in drugi. Dopolnjevale jo bodo delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal in glasbeni performans Eralda Bernocchia, na katere v prihodnjih dneh vljudno vabi Mladinski center Velenje. S predstavitvijo izbranih projektov želijo odpreti kritični pogled na presečišče znanosti, tehnologije in družbe.

Brezplačno vodenje po rastavi bo potekalo v četrtek, 16. in 23. marca, v Galeriji Velenje. VABLJENI!


Dogodki:

PiksLBroška 

Delavnica za otroke in mladino 
📅 Torek, 14. marec
🕑 16.00 
📍 Galerija Velenje 
Brezplačna delavnica je namenjena otrokom in mladostnikom (10+ let).
Zaradi omejenega števila mest na delavnici so obvezne prijave na prijave@mc-velenje.si.
Več info: na povezavi

Naša oblačila povedo dosti o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo lahko namreč določiš, kaj točno bo povedala in ni nujno, da pove kaj o tebi. Lahko izpiše katerokoli besedilo, ki ga sprogramiraš v njen čip. Na delavnici si lahko izdelaš broško, na katero preko mikrokrmilnika sprogramiraš besedilo ali celo piksel sliko, ki se bo nato prikazovala kot kratka animacija. 

Produkcija: MKC Maribor pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.


https://i.imgur.com/zphSkd8.jpg
Foto: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Eraldo Bernocchi – SIMM

Glasbeni performans
📅 Ponedeljek, 20. marec
🕑 18.00
📍 Galerija Velenje
Več info: na povezavi

Eraldo Bernocchi je italijanski skladatelj, aranžer, producent in kitarist s trdnim slovesom vsestranskega zvočnega kiparja. Eraldo je svojo kariero začel v poznih 70-ih letih prejšnjega stoletja kot kitarist v neodvisnih punk zasedbah, sredi 80-ih pa je soustanovil konceptualni avdio projekt Sigillum-S, ki je prerasel v mednarodno hvaljen kultni nastop. Leta 2008 je Eraldo skupaj z ljubiteljem glasbe Giacomom Bruzzom ustanovil RareNoise Records, novo založbo s sedežem v Londonu, katere cilj je predstaviti široko paleto vrhunske glasbe. Založba je od takrat postala pomemben kanal, ki podpira več napredno mislečih in izvirnih umetnikov ter izdaja številne Eraldove lastne posnetke. Eraldo je znan kot zvočni programer in oblikovalec za Power FX, švedsko znamko sintetizatorjev Elektron in revijo Attack. Živi v Londonu, kjer je ustanovil novo medijsko podjetje Transmutation Ltd.


https://i.imgur.com/MmUkrnU.jpg
Foto: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

zapeSYNTHnica 

delavnica za mladino in odrasle
📅 Torek, 21. marec
🕑 17.00
📍 Galerija Velenje 
Brezplačna delavnica.
Zaradi omejenega števila mest na delavnici so obvezne prijave na prijave@mc-velenje.si.
Več info: na povezavi

ZapeSYNTHnica je sintetizator na zapestnici. Stepped-tone generator je uradno ime sintetizatorja, ki temelji na čipu 555, njegov avtor Forrest Mims pa ga je leta 1982 poimenoval kar Sound Synthesizer. Kasneje je med ljudmi dobil ime, pod katerim ga danes pozna večina: Atari punk konzola. In zapeSYNTHnica je stara ideja v novi podobi. 

Na delavnici boste izdelali nosljivo zvočilo, ki je preprosto za izdelavo, vendar lahko zaradi možnosti kontrole s svetlobo nudi ure zabave. ZapeSYNTHnica je krasna popotnica tako za tiste, ki delate prve korake v svet DIY sintetizatorjev zvoka, kot za tiste, ki jo boste z njenimi CV uporabljali kot še en modul v sestavu svojega modularnega sintetizatorja. 

Produkcija: MKC Maribor pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.


https://i.imgur.com/9GjguCR.jpg
Foto: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Saša Spačal – MikoMitologije

Predavanje 
📅 Sreda, 22. marec
🕑 17.00
📍 Galerija Velenje
Več info: na povezavi

Postmedijska umetnica Saša Spačal deluje na presečišču raziskovanja živih sistemov, sodobne in zvočne umetnosti. Med drugim raziskuje preplet narave in kulture, pri čemer se osredotoča predvsem na vpetost vseh sprememb v neskončno število mikro in makro povratnih zank, ki jih poganja človeškemu očesu nevidna presnova mikroorganizmov.

V seriji del MikoMitologije (2020–) se podaja v podzemlje, kjer raziskuje micelij, torej vegetativni del gliv, ki spleta mrežaste nitaste strukture in medsebojno ne povezuje zgolj posameznih dreves, ko med njimi prenaša vodo, dušik, ogljik in druge kemijske elemente, temveč pomeni tudi njihov komunikacijski sistem. A podzemno medmrežje v MikoMitologijah ni obravnavano kot inerten informacijski sistem, ki zgolj zaznava in prenaša sporočila o nadzemeljskih dogodkih, ampak kot kompleksna mnogoterost potreb in strategij podtalnih sil.

https://i.imgur.com/31ZmIx6.jpg
Foto: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !