Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  14.06. ob 20:55  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  671

Člani Knjižnice Velenje lahko dostopajo do Baze slovenskih filmov na spletu

images/discussions/1655232387-KGMwY6-large.jpg  Fotografija iz filma Sreča na vrvici. - Mile de Gleria

V Velenju in okolici je v letošnjem letu zaživela nova storitev. Člani Knjižnice Velenje si lahko slovenske filme izposodite in gledate kar na spletu. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov (BSF), ki domuje na spletnem naslovu bsf.si, in omogoča dostopnost slovenskega filma širšemu občinstvu.

Člani knjižnice lahko izbirate med žanrsko raznolikimi slovenskimi filmi, vključno s filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni. Ljubitelji animiranih filmov si lahko ogledajo prigode Princa Ki-Ki-Do-ja, Koyee, Mačka Murija, Bizgecev in druga dela mednarodno priznanih slovenskih animatorjev. BSF je vir dostopnosti za vse tiste dokumentarne ali kratke filme, ki ste jih zamudili v kinu, na festivalu ali na televiziji. Na svoj račun boste prišli tudi vsi tisti, ki vas navdušuje alternativna in eksperimentalna produkcija, saj Baza slovenskih filmov vključuje tudi avdiovizualna dela, ki drugje le redko najdejo pot k občinstvu.

MlBFyWo.jpg
Fotografija iz filma Cvetje v jeseni. Foto: Žaro Tušar

Uporabniki storitve imate poleg filmov za knjižnično izposojo prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del, skupaj je tako za ogled trenutno dostopnih 360 del. Storitev lahko člani knjižnice uporabljate tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarite brezplačen uporabniški račun in nanj povežete svojo knjižnico, za kar potrebujete člansko izkaznico in geslo.

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. Podatki in filmi v Bazi slovenskih filmov se ves čas dopolnjujejo in tako bo tudi Knjižnica Velenje v prihodnje dodajala nove filme, ki si jih boste lahko izposojali in gledali na spletu.

N1CCMD5.jpg
Fotografija iz filma Vesna. Foto: Janez Kališnik

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !