Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  31.05. ob 20:17  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  38450

Zaradi divjanja motorista umrl znani velenjski fotograf

images/discussions/1685556732-9YpbaG-large.jpg  Fotograf Peter Marinšek ob njegovi razstavi v Galeriji Velenje. - Foto: Galerija Velenje

Velenje je pretresla žalostna novica, da se je za vedno poslovil znani velenjski fotograf Peter Marinšek, ki je podlegel hudim poškodbam ponedeljkove prometne nesreče, v kateri je bil udeležen kot pešec.

V ponedeljek, 29. maja 2023, je na Partizanski cesti v Velenju prišlo do hude prometne nesreče. 29-letni motorist je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Motorist, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,52 mg/l), je po trčenju padel po vozišču, kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce.

V nesreči sta se huje telesno poškodovala motorist in pešec, slednji je bil v zelo kritičnem stanju in danes je znano, da so poškodbe bile žal prehude.

Petru se je z objavo že poklonila Galerija Velenje:

Naslovna fotografija je nastala v Galeriji Velenje ob razstavi, ki je plod nekajletnega ustvarjanja oglaševalskih posnetkov velenjskega fotografa Petra Marinška z našo najboljšo smučarko vseh časov Tino Maze. Posnetki so bili narejeni za največjo slovensko zlatarsko hišo Zlatarno Celje.

Zapis mu je namenil tudi velenjski glasbenik Matjaž Ograjenšek:

https://i.imgur.com/HuMKowz.jpg

Peter je še preteklo nedeljo z družino in prijatelji navijal za Primoža Rogliča:

https://i.imgur.com/ZDI84eB.jpg

Družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !