Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  05.01. ob 18:50  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  2980

Z novim letom dva zdravnika manj v Velenju

images/discussions/1672940809-jLJXme-large.jpg  Zdravstveni dom Velenje - Foto: www.velenjcan.si

Zdravstveni dom Velenje sta z novim letom zapustila dva zdravnika. Po novem so Vesno Lah, dr. med., spec. sprejeli v občini Šoštanj in ji že lani novembra podelili koncesijo za obdobje 15 let, Aleksander Lazić, dr. med., spec. pa se je ponovno vrnil na Koroško.

Iz ZD Velenje so za Velenjcan sporočili, da bodo poskrbeli za vse paciente, ki so v dani situaciji ostali brez izbranega osebnega zdravnika. Po informacijah, ki jih imajo, je nekaj pacientov iz Velenja odšlo v Šoštanj skupaj z dr. Lahovo. Za vse ostale paciente, ki so na območju občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki ostali brez izbranega osebnega zdravnika, pa tudi v Velenju, s predvidoma 15. januarjem, odpirajo ambulanto za neopredeljene paciente.

Organizacija dela v teh ambulantah bo potekala skladno z navodili Ministrstva za zdravje, kar pomeni, da bo to dejansko dodatna ambulanta in v tem primeru ne gre za nadomeščanje manjkajočih zdravnikov v rednem delovnem času preostalih zdravnikov. Naročanje v ambulanto za neopredeljene paciente bo potekalo po ustaljenih poteh za naročanje, in sicer preko spletnega obrazca ali preko telefona, termine v teh ambulantah pa bodo lahko dobili izključno pacienti, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika.

»Na spletnih straneh ZZZS lahko najdemo podatke, kje družinski zdravniki še vpisujejo nove paciente. To je možno tudi v neposredni bližini Velenja, v ZD Nazarje,« dodajajo v ZD Velenje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !