Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  21.05. ob 14:05  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  318

VIDEO: Tudi letos poleti z Bicikel busom v Logarsko dolino

Včeraj, 20. maja, dopoldne so pred velenjsko mestno hišo podpisali pogodbo, s katero so se zavezali, da bodo tudi letos omogočali prevoze z Bicikel busom iz Velenja proti Logarski dolini.

Gre za 30-sedežni avtobus s prikolico za prevoz koles, ki je namenjen vsakomur, tako izletnikom brez kolesa kot kolesarjem. Bicikel bus bo letos vozil junija, julija in avgusta ob vikendih in praznikih dvakrat dnevno. Subvencionirana cena prevoza z Bicikel busom iz Velenja proti Logarski dolini znaša 1,70 evra, iz drugih postaj proti Logarski dolini se cena sorazmerno z razdaljo niža. Prevoz kolesa je načeloma brezplačen, rezervacije vozovnic pa niso možne. 

Pogodbo so podpisali župani treh občin: Peter Dermol, župan Mestne občine Velenje, Darko Menih, župan Občine Šoštanj, Janko Kopušar, župan Občine Šmartno ob Paki in predstavnik izvajalca prevozov z Bicikel busom Boštjan Čokl iz podjetja Nomago. »Občankam in občanom želimo omogočiti dostop do Zgornje Savinjske doline in Logarske doline brez osebnega vozila in hkrati tako spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa,« sporočajo iz Mestne občine Velenje. 

Avtobusne prevoze z Bicikel busom so organizirali že lansko leto. Strošek za Bicikel bus z odšteto subvencijo države znaša za vse tri mesece skupaj je 9.130,99 evra. Strošek si v enakih deležih delijo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj in Občina Šmartno ob Paki.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !