Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  29.03. ob 20:17  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  607

VIDEO: Skejt park bo predvidoma končan že letos jeseni

Skejt park na katerega mnogi čakajo že več let bo predvidoma to jesen postal realnost. Včeraj, 28. marca, so direkotor javnega zavoda Rdeča dvorana ŠRZ Velenje in predstavnika podjetja Andrejc Nizke gradnje podpisali pogodbo za začetek gradnje novega športnega objekta Urbani park. V prvi fazi bodo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, največji v Sloveniji, ter servisni objekt. Uporaba skejt parka bo brezplačna. Igrišči za ulično košarko pa bosta plačljivi.

Direkotrica podjetja Andrejc Nizke gradnje d.o.o. Vesna Andrejc je ob podpisu dejala, da so veseli, da jim je uspelo pridobiti takšen projekt, ki tudi za njihovo podjetje predstavlja nov izziv. Urbani park bo urejen na območju zasutega letnega bazena na Kopališki cesti v Velenju. Z deli pa bodo pričeli v začetku aprila.

Župan Mestne občine Velenje je ob podpisu izrazil veliko zadovoljstvo in dejal, da si želi, da bi Urbani park lahko otvorili že letos septembra v času občinskega praznika. Da so na velenjski občini prejeli ponudbo, ki je stroškovno sprejemljiva, so razpis morali ponoviti in počakati na ugodnejše razmere na trgu. Vrednost investicije sedaj znaša 2 milijona evrov.

V nadaljevanju projekta je načrtovana še 2. faza, ki vključuje izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !