Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  25.05. ob 22:08  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  472

VIDEO: Branili bodo gozd, a želijo si predvsem bolj odprte komunikacije z velenjsko občino

Predlogi in zahteve več kot 300 podpisnikov Prve razvojne iniciative Stara vas Velenje. 

V torek, 23. maja, je pred stavbo Mestne občine Velenje potekala novinarska konferenca Prve razvojne iniciative Stara Vas Velenje. Krajani KS Stara Vas so se namreč združili v iniciativo, po tem, ko so izvedeli, da naj bi glede na izhodišča objavljena novembra lani, v bližini njihovih domov prišlo do širitve centra za zbiranje odpadkov. 

Na približno 4,3 hektara velikem območju, kjer je danes pretežno gozd, bi poleg razširjenega zbirnega centra vmestili tudi Dinosovo zbiranje in predelavo odpadkov ter dejavnost zbiranja in razgradnje vozil podjetja Karbon - s tem bi krajani izgubili tudi varovalni pas gozda, ki je zlasti pomemben zaradi predvidene gradnje hitre ceste. 

Člani iniciative so odgovorili tudi na očitke, ki so jih pretekli teden bili deležni s strani župana Mestne občine Velenje Petra Dermola. Ob tem so izpostavili tudi bojazen, da se lahko ponovi pretekli primer tako imenovane Rakove goše.

Prva razvojna iniciativa Stara vas nasprotuje, da se na območje vmestijo industrijske dejavnosti z izrazitimi vplivi na okolje. Hkrati pa ne nasprotujejo dejavnostim deponije komunalnih odpadkov v sedanjem obsegu in delno sprejemajo vnos mehkih-zelenih dejavnosti. Zahtevajo pa, da se ob tem gozd ohrani v sedanjem obsegu.

Prva razvojna iniciativa Stara vas je nato v vložišče Mestne občine Velenje vložila 329 podpisov krajanov Stare vasi, skupaj z zahtevami in pobudami. Svoj govor so zaključili s pozivom k sodelovanju.

Na pretekli seji Sveta je župan Mestne občine Velenje pojasnil, da o tem, kaj se bo dogajalo na tem območju odločajo svetnice in svetniki in ne župan. Trenutno naj bi bile na mizi le skice, ki jih stroka še ni ocenila, zato je po njegovem mnenju negativen odziv krajanov preuranjen. Pravi, da si v krajevni skupnosti Stara vas že nekaj let želijo, da bi se Dinos umaknil iz mestnega središča, ter da je upravna stavba PUP Saubermacher v katastrofalnem stanju in kazi videz krajevne skupnosti.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !