Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  09.03. ob 20:20  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  7306

Velenjski reševalci zaskrbljeni nad podpisom pogodbe z zunanjim izvajalcem

images/discussions/1678389651-oL3JgY-large.jpg   - Foto: www.velenjcan.si

Vodstvo Zdravstvenega doma Velenje (ZD Velenje) naj bi ta teden podpisalo pogodbo z lokalnim podjetjem Medic-UM STORE, prodaja medicinske opreme, d.o.o., ki bo s 13. 3. 2023 kadrovsko po potrebi pomagalo velenjski reševalni službi. Reševalci se zdaj bojijo za svoje službe in so mnenja, da je vodstvo ZD Velenje nagnjeno k privatizaciji velenjskega zdravstva.

Zaradi razmer in povečanja bolniških odsotnosti od časa epidemije COVID dalje so velenjski reševalci postali vse bolj obremenjeni, opravljali so tudi vedno več nadur. Po neuradnih podatkih se navkljub prošnjam za povečanje števila kadra, do danes v ZD Velenje ni zaposlilo niti enega novega reševalca - dodatno zaposlovanje pa naj bi bilo omejeno predvsem s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ZZZS - sedaj se je vodstvo odločilo za okrepitev enote preko zunanjega izvajalca, lokalnega podjetja Medicum. Reševalce skrbi, da podpis pogodbe z zunanjim izvajalcem pomeni postopno odpuščanje redno zaposlenih reševalcev. Teh naj bi v ZD Velenje danes bilo le še 18, dva med njimi pa sta na poti v pokoj.

Podpis pogodbe mimo velenjske občine

Mestna občina Velenje (MO Velenje) je ustanoviteljica javnega zavoda ZD Velenje, a zavod po slovenskem pravu ustanovitelju ni dolžan poročati o svojih poslovnih odločitvah. Podpis pogodbe med ZD Velenje in podjetjem Medicum, torej z velenjsko občino naj ne bi bil skomuniciran. Ob tem čakamo še na izjavo direktorja ZD Velenje mag. Janka Šteharnika, ki naj bi trenutno bil odsoten in na odgovor MO Velenje, po tem ko bodo primer oz. podpisano pogodbo podrobneje obravnavali.


[POSODOBLJENO] Primer smo obravnavali. Video prispevek si oglejte na povezavi Zakulisje podpisa pogodbe med ZD Velenje in lokalnim podjetjem Medic-UM.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !