Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  22.11. ob 11:07  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  786

Velenje bo naslednje leto dobilo pasji park

images/discussions/1669111494-KGMwY6-large.jpg  Fotografija je simbolična (Pasji park v Medvodah) - Foto: Peter Košenina

V Mestni občini Velenje so že pred časom začeli s postopki za umestitev in ureditev pasjega parka, ki je predviden na delu zelenice nad Šaleško cesto (ob peš in kolesarski poti na Gorico). Trenutno urejajo vsa potrebna soglasja in če bodo vsi postopki speljani po načrtu, bo Velenje v naslednjem letu dobilo pasji in senzorični park.

»V naši občini živi tudi veliko ljubiteljev psov in med lastniki psov že nekaj časa želja, da bi Velenje dobilo pasji park,« so projekt pojasnili na Mestni občini Velenje. Že v začetku leta so na občini sestavili projektno skupino, v katero so vključili tudi občanke in občane, lastnike psov in strokovnjake, ki se ukvarjajo z vzgojo psov. Skupaj s krajinsko arhitektko Kajo Flis so pripravili predloge za senzorični in pasji park za pse.

Za park, ki je predviden na delu zelenice ob Šaleški cesti, je izdelana idejna zasnova za pridobitev projektnih in drugih pogojev, ko bodo pridobili pogoje, ki jih zahtevajo predvsem Zavod za varstvo kulturne dediščine OE Celje, Zavod za gozdove OE Nazarje, Elektro Celje in Komunalno podjetje Velenje, jih bodo vključili v projektno dokumentacijo za izvedbo gradnje. Za predviden obseg pasjega parka kot nezahtevnega objekta je potrebno pridobiti tudi gradbeno dovoljenje, na podlagi katerega bodo z izgradnjo lahko začeli. Načrt je, da bodo s posebnimi tablami označili zelenice prijazne psom in uredili poseben – neograjen senzorični park za pse pod Kožljem.

V novem pasjem senzoričnem parku bodo elementi, ki bodo pse spodbudili k ovohavanju in raziskovanju z vsemi čutili. Ti elementi v parku dajejo psu priložnost, da uporabijo svoje naravne pasje veščine in jim omogoča mentalno stimulacijo, ki psa sprosti.

Z različnimi aktivnostmi bi v Mestni občini radi spodbujali odgovorno ravnanje lastnikov psov, da bodo vsi pobirali za svojimi psi iztrebke, kot to počne že sedaj večina lastnikov. S pomočjo predlogov občank in občanov pa se je postavilo v Velenju tudi več kot 10 dodatnih košev za odpadke, saj za pasje iztrebke sedaj niso več potrebni posebni koši. 

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !