Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  16.09. ob 00:29  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  416

V stavbi Občine Šoštanj namestili prikazovalnik aktualnih podatkov TEŠ

images/discussions/1663280944-NGgbPL-large.jpg  Monitor - Foto: Občina Šoštanj

Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) je v pritličju občinske stavbe v Šoštanju namestila monitor, na katerem se prikazujejo podatki v zvezi s TEŠ. Podatki so aktualni in pomenijo povprečje za zadnje pol ure.

  • V okvirju levo zgoraj je podatek o proizvodnji električne energije v TEŠ (na levi strani); posebej za blok 5 (B5), blok 6 (B6), plinsko turbino 1 (PT51) in plinsko turbino 2 (PT52). Na naslovni fotografiji je razvidno, da trenutno deluje le blok 6.
  • V okvirju levo na sredini so podatki o emisijah SO2 in emisijah prahu v ozračje.
  • V okvirju levo spodaj so emisije NOx delcev v ozračje.
  • Osrednji del ekrana prikazuje del občine Šoštanj, v okvirčkih na karti pa so podatki z merilnih postaj: Mobilna (nahaja se pri bivši trgovini Osmica ob TEŠ), Šoštanj (nahaja se pri jezeru), Veliki vrh (nahaja se ob meji z občino Šmartno ob Paki, pri kmetiji Krumpačnik), Zavodnje (nahaja se v Zavodnju nad gostiščem Pri Vidi), Topolšica (nahaja se pri Bolnišnici Topolšica). Za posamezna merilna mesta so vidni podatki glede hitrosti in smeri vetra, temperature ter emisije delcev v ozračje.

Monitor se nahaja v pritličju nad tablo »Obvestila« na desni strani (gledano proti izhodu iz občinske stavbe v Šoštanju). Deloval bo vsak dan med 7. in 18. uro, tudi med vikendi in prazniki, saj se skozi okno dobro vidi in je torej vsaj delno dostopen tudi izven delovnega časa.

Občina Šoštanj

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !