Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  23.06. ob 07:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  752

V Šentilju bodo proslavili obnovljeno cesto in 90-letnico gasilstva

images/discussions/1655962041-kLvxae-large.jpg   - MOV

Mestna občina Velenje bo ta petek, 24. junija, skupaj s Krajevno skupnostjo Šentilj in Prostovoljnim gasilskim društvom Šentilj pripravila veliko praznovanje pod šotorom pri Športnem parku Šentilj. Ob 18.45 bosta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Krajevne skupnosti Šentilj Janez Podbornik namenu predala obnovljeno cesto in nov pločnik.

»Z investicijo smo bistveno izboljšali prometno varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem šolarjev na poti v šolo in iz nje,« so zapisali na velenjski občini.

oXpT8E7.jpg

Ob 19. uri bo sledila proslava ob dnevu državnosti in slovesnost ob 90-letnici gasilstva v Šentilju. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sledilo bo druženje z ansamblom Modrijani.

V Krajevni skupnosti Šentilj so z rekonstrukcijo ceste že v lanskem letu pričeli z ureditvijo pločnika s pripadajočimi prehodi za pešce, meteorno kanalizacijo, izgradnjo dveh avtobusnih postajališč in javno razsvetljavo na odseku lokalne ceste Pirh–Mrliška vežica. Za investicijo je Mestna občina Velenje lani namenila približno 50 tisoč evrov, letos pa 350 tisoč evrov proračunskih sredstev. 

XNQM9JC.jpg

SZJ, Mestna občina Velenje

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !