Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  24.05. ob 11:02  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1236

Udeleženci navdušeni nad prvim Veleye eBike Tourom

images/discussions/1684914561-XYzoaL-large.jpg

V nedeljo, 21. maja 2023, se je več kot dva ducata voznikov električnih koles podalo po 75-kilometrov in 8 uri dolgi poti po okoliških poteh občin Velenje, Šoštanj in Mozirje. Med udeleženci je bil tudi župan MOV Peter Dermol.

Prvi Veleye eBike Tour v organiziciji ekipe Xsports je poskrbel tako za varnost, zdravje, okrepčitev, kot za veliko dobre volje med udeleženci. Slednji so se zbrali na Velenjskem jezeru in pot nadaljevali proti Graški gori, Slemenu, preko Smrekovca, Golt, prišli na Mozirsko kočo ter sklenili v Velenju. S kombinacijo čudovitih naravnih poti, navdušujočih razgledov in električne podpore je dogodek omogočil udeležencem, da so se popolnoma potopili v čarobnost kolesarjenja brez napora.

https://i.imgur.com/vI4AVc5.jpg

Pobudnik in glavni organizator dogodka Rok Plankelj je ob zaključku dogodka povedal: »S tovrstnimi dogodki si želimo spodbujati trajnostni način prevoza in ozaveščanje o prednostih električnih koles. Električna kolesa nam omogočajo, da se z manjšim vplivom na okolje podamo na avanturo in odkrivamo nove, marsikomu nedosegljive destinacije. Tour je priložnost za vse, da izkusijo prednosti električnih koles in se povežejo z naravo na nov/edinstven način.« 

Med udeleženci dogodka je bil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je povedal: »Veleye eBike Tour je bil nepozabna izkušnja, ki mi je omogočila, da sem videl našo in sosednje občine iz popolnoma nove perspektive. Veleye eBike Tour je tudi odličen primer trajnostne mobilnosti in promocije aktivnega življenjskega sloga. Električna kolesa predstavljajo prihodnost prevoza, saj združujejo okolju prijaznost, zdravje in zabavo. Ta dogodek je bil odličen način, da se udeleženci seznanijo z električnimi kolesi in spoznajo prednosti, ki jih prinašajo. Naša občina si prizadeva za ustvarjanje okolja, kjer se lahko prebivalci in obiskovalci gibajo na okolju prijazen način. Izjemno sem ponosen, da smo lahko gostili tako inovativno prireditev in da smo sodelovali pri spodbujanju trajnostnih pobud.« 

Vsi udeleženci so bili enotni: prihodnjič ponovimo! Organizatorji so zagotovili, da so že pričeli z dogovori za prihodnji dogodek, ki ga načrtujejo že to jesen. 

Več o ekipi Xsports e-bikes si lahko ogledate na povezavi, tukaj ali na njihovi Facebook strani.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !